Advies voor huiseigenaren door witgoed reparatie Amsterdam

Witgoed reparatie Amsterdam adviseert huiseigenaren wanneer de woning wisselt van huurder

Als u apparaten voor uw huurders levert, wilt u ervoor zorgen dat die apparaten in goede staat zijn nadat uw huurders zijn vertrokken. Onderhoud, schoonmaken en repareren van apparaten tussen huurders is een goede manier om problemen met uw volgende huur te voorkomen. Hier leest u hoe u uw unit klaar kunt maken voor uw volgende huurders, terwijl u ervoor zorgt dat u uw voormalige huurders factureert voor alle relevante schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden.

Wees voorzichtig met gastoestellen

Als u een gasfornuis of een gasboiler heeft, laat het dan controleren tussen huurders. Gastoestellen moeten minstens jaarlijks worden onderhouden, zelfs als huurders niet zijn veranderd. Test tegelijkertijd eventuele CO2-detectoren in het huishouden om er zeker van te zijn dat ze een gaslek zullen detecteren als dit wel gebeurt. Gastoestellen zijn handig en betaalbaar, maar kunnen zeer gevaarlijk zijn.

Witgoed reparatie Amsterdam is er voor reparaties aan alle merken wasmachines, vaatwassers, wasdrogers, koelkasten en vriezers

Maak de vaatwasser schoon

Huurders hebben de neiging om hun afwasmachines te misbruiken en wassen ze vaak niet uit als dat nodig is. Dit is het moment om ervoor te zorgen dat de vaatwasser op de juiste manier is gereinigd, inclusief de binnenkant van de sproeiarmen. Als verhuurder heeft u waarschijnlijk een professionele schoonmaakbeurt nodig om het apparaat tussen huurders schoon te maken. Het reinigen van de vaatwasser is echter ook geen service die de meeste schoonmaakbedrijven bieden, dus de taak zal waarschijnlijk voor u vallen.

 

Test en reinig het fornuis en de oven

Test en reinig de kachel en oven om zeker te weten dat ze werken. Als huurders hun oven na gebruik niet goed hebben schoongemaakt, kan deze zijn aangekoekt met vet en residu. Het schoonmaken van de oven en het fornuis kan uren duren; de oplosmiddelen moeten vaak een nacht zitten. Als u het werk zelf moet doen, kunt u de vorige huurders extra vragen voor het schoonmaakproces, omdat dit vermijdbaar was als de oven correct en regelmatig was schoongemaakt.

Als u een glazen kachel heeft die niet goed is schoongemaakt, moet u vaak het glas volledig vervangen. Deze taak kan duur zijn, afhankelijk van het type kachel, en sommige kachels zijn misschien goedkoper om te vervangen dan om te repareren.

Voor koelkast reparaties neemt u contact op met witgoed reparatie Amsterdam

Ontdooi en laat de koelkast draaien

Zorg er niet alleen voor dat de koelkast is schoongemaakt, maar ontdooi hem ook volledig en voer hem uit. Als het een waterdispenser heeft, kunt u dat ook testen; hard water in het filter of de leiding kan voorkomen dat het effectief werkt. IJsmakers breken vaak en moeten altijd worden getest.

Zet een thermometer in de koelkast om ervoor te zorgen dat deze afkoelt tot de juiste temperatuur. De koelkast moet het voedsel tot ongeveer 40 graden laten afkoelen en de kant van de vriezer moet in staat zijn om water te bevriezen. Als de koelkast niet werkt, kan het probleem een ​​hele reeks problemen zijn, van een onjuiste thermostaat tot gebroken koelspiralen. Bel nu een professional. De professional zal u vertellen of de koelkast net oud is geworden of is misbruikt.

Maak de wasmachine schoon

Wasmachines hebben de neiging om een ​​geur op te bouwen, en veel huurders denken niet om ze te reinigen. Voer een paar kopjes azijn door de wasmachine op de heetste stand; dit zal de geur van schimmel en meeldauw doden. Mogelijk moet u ook rubberen delen afvegen. Elke wasmachine kan in de loop van de tijd lekken ontwikkelen en huurders hebben de problemen mogelijk niet aangepakt.

Maak de ventilatieopeningen van de droger schoon

Achter de droger bevindt zich de ontluchting. Zowel de slang als de ventilatieopening zelf kunnen met pluizen worden opgevuld. Zo’n klomp kan niet alleen voorkomen dat de droger adequaat kan werken, maar kan ook een gevaarlijk brandgevaar vormen. Neem de tijd om de ventilatieopeningen van de droger te verwijderen. U wilt misschien een masker dragen terwijl u dit doet, want er kan veel opgehoopt stof, vuil, huisdierenbont, huidschilfers of andere allergenen zijn. Je zult ook zeker willen weten dat de pluizenval vrij is en de droger minimaal een keer laten draaien om te zien of het werkt.

Neem gerust contact op met witgoed reparatie Alkmaar voor informatie of het maken van een afspraak.

https://witgoed-reparatie.net