Alleenwonen – 5 tips om jezelf veilig te houden

Alleenwonen – 5 tips om jezelf veilig te houden

Alleenwonen – 5 tips om jezelf veilig te houden

Je eigen plek betreden is een van de grootste momenten van het leven. Ja, het brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Ja, het is duurder dan die slaapkamer met twee slaapkamers die je op de universiteit met drie vrienden hebt gedeeld. En ja, je kunt niemand anders de schuld geven van de groeiende stapel vuile vaat en niet-geveegde vloeren.

Maar het is jouw eigen plaats. De jouwe! Een zeer u, zeer volwassen plek waar u uw stempel op kunt drukken. Voor de allereerste keer. Gefeliciteerd!

Dus hier is de deal, nieuw geslagen volwassenen: je eerste plaats is een leerervaring. Hier leer je waarschijnlijk een chequeboek in evenwicht brengen, muren versieren met meer dan posters en een maaltijd koken die indrukwekkend genoeg is om je date te koesteren. Je leert ook iets over persoonlijke veiligheid, omdat alleen wonen heel anders is dan wonen in de slaapzaal met kamergenoten, of thuis omringd door familie.

Zonder verder oponthoud, hier is onze lijst met eerste veiligheidstips voor appartementen:

1) Voordat u zich verplaatst, onderzoek

Als je nieuw bent in de stad (en echt, zelfs als je dat niet bent), doe dan wat basisherkenning voordat je een plek kiest om te wonen: vraag vrienden en collega’s om aanbevelingen voor veilige wijken. Rij rond kandidaat-gebieden, zowel overdag als ‘s nachts. Praat met de politie of bekijk websites voor misdaadkaarten, zoals CrimeReports, om statistieken over buurtcriminaliteit te bepalen.

2) Controleer nogmaals op draadloze beveiliging

Voordat u zich aanmeldt op de stippellijn, controleert u uw nieuwe opgravingen voor uw veiligheid. Alle deur- en raamvergrendelingen, inclusief deadbolts, moeten sterk, veilig en in goede staat verkeren. Wees niet bang om een ​​huisbewakingssysteem met raamalarmen en deuralarmen in te schakelen. Je moet je deuren of ramen op geen enkele manier schudden, bewegen, prikken of prikken. Kijk door het sleutelgat om het weergavegebied te controleren. Zorg ervoor dat balkondeuren veilig zijn en dat u toegang hebt tot de brandtrap, als uw gebouw dat heeft. Verifieer (vraag niet alleen maar) hoe entry werkt: laten je buren gewoon iedereen binnen, of moet je een sleutel hebben om binnen te komen?

3) Maak kennis met de buren

Zodra je het huurcontract tekent, klop je op de deuren van je buren. (Bonuspunten als u cookies neemt.) U hoeft geen beste vrienden te zijn, maar u moet wel kennis maken als u muren, plafonds, grasvelden of hekken gaat delen. Het doet immers nooit pijn om extra ogen en oren te hebben voor u en uw appartement, vooral als u voor het eerst in uw bezit bent.

Dat gezegd hebbende, geef niet te veel persoonlijke informatie aan de buren, tenminste niet totdat je elkaar hebt leren kennen.

4) Alarm uw appartement

Denk je dat je geen alarm kunt hebben, alleen omdat je huurt? Fout. Tegenwoordig zijn veel huisbeveiligingssystemen, zowel bewaakt als niet-bewaakt, draadloos, wat betekent dat u geen gaten hoeft te boren of uw borg kwijt bent. Sterker nog, u kunt uw systeem meenemen wanneer u naar een nieuwe plaats verhuist.

5) Oefening Voorzichtig

Voorzichtigheid is geen teken van paranoia. Wees je bewust van je omgeving. Loop niet door onbekende wijken terwijl je oordopjes of je cel naar je oor blazen. Hang een noodfluit en mini-zaklamp aan je sleutelbos. Installeer een alarm voor persoonlijke beveiligingsmonitoring op uw telefoon. Roep om hulp als u zich onveilig voelt. Denk eraan, beter veilig dan sorry.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag
Leer uw kind hoe de Smart Home-applicatie te gebruiken

Leer uw kind hoe de Smart Home-applicatie te gebruiken

Leer uw kind hoe de Smart Home-applicatie te gebruiken

Als uw kind dit seizoen een glimmende nieuwe smartphone heeft uitgepakt, heeft u misschien enkele factoren in overweging.

Zijn of haar nieuwe telefoon zal een uitstekende gelegenheid bieden om discussies te starten over verantwoordelijkheid, cyberpesten of etiquette op mobiele telefoons.

Wellicht wilt u uw kind ook laten kennismaken met uw slimme home security-toepassing.

Bezorgd dat uw kind of tiener niet klaar is om slimme apparaten voor thuis te beheren vanaf zijn of haar telefoon? Dat is begrijpelijk. Maar houd in het achterhoofd – kennis, communicatie en preventie zijn de sleutels om uw kind veilig te houden.

En aangezien 73% van de tieners al toegang heeft tot een smartphone, is het volgens het Pew Research Center waarschijnlijk dat uw kind de applicatie oordeelkundig zal kunnen gebruiken. Kinderen zijn tegenwoordig niet minder dan technisch onderlegd.

Volg de onderstaande stapsgewijze handleiding om uw kind te leren hoe u op verantwoorde wijze kunt deelnemen aan uw slimme huisbeveiligingsprogramma.

3-staps handleiding voor verantwoord gebruik van Smart Home-applicaties

Maak uw kind vertrouwd met de applicatie. Download de mobiele applicatie naar de telefoon van uw kind en loop samen door zijn functies. Leer hem of haar hoe je slimme verlichting, sloten, thermostaten en andere apparaten in je hele huis correct kunt bedienen. Ga door het gecentraliseerde aanbod van de toepassing en als u enige verwarring ondervindt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer voor assistentie.

Help uw kind de bijbehorende risico’s te begrijpen. Als uw kind weet hoe de applicatie moet worden gebruikt, zorg dan dat hij of zij begrijpt dat het beheer van het programma gepaard gaat met verantwoordelijkheden (en verkeerd gebruik kan leiden tot grote aansprakelijkheden).

Stel basisregels in die passen bij de behoeften van uw gezin. Werk samen om verwachtingen te vestigen rond binnenlandse veiligheid en energiebeheer. Het belangrijkste is het benadrukken van het belang van wachtwoorden om telefoons en bijbehorende toegangsmogelijkheden thuis privé te houden.

Prijs uw kind voor slim gebruik. Het accepteren van nieuwe verantwoordelijkheden kan een stimulerende ervaring zijn voor een jonge tiener. Erken dat wanneer uw zoon of dochter zich houdt aan de richtlijnen die u hebt gemaakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn het belonen van uw kind wanneer hij of zij opstapt om uw alarmsysteem in te schakelen of op afstand lichten uit te schakelen. Deel kostenbesparingen in verband met gecontroleerd energieverbruik en voeg een deel van uw spaargeld toe aan zijn of haar uitkering.

Door uw kind de mogelijkheid te bieden om onafhankelijkheid en volwassenheid te vertonen door deel te nemen aan veiligheidsbeleid voor thuis, kan dit een weldadige ervaring zijn voor uw hele gezin.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag
Hoe home security gemeenschappelijke huishoudelijke gevaren kan verminderen

Hoe home security gemeenschappelijke huishoudelijke gevaren kan verminderen

Hoe home security gemeenschappelijke huishoudelijke gevaren kan verminderen

Probeer als we kunnen om onze huizen veilig te houden, er kunnen nog steeds gevaren zijn. Ongewenste bezoekers die zich een weg banen naar uw huis, letsel oplopen en natuurrampen zijn allemaal situaties die uw leefruimte in gevaar kunnen brengen.

Verhoog de veiligheid van uw gezin en bezittingen met huisbeveiligingsapparatuur.

Break-Ins

In 2015 was bijna 20 procent van alle vermogensdelicten door inbraken veroorzaakt. Hoewel dit een enge gedachte kan zijn, zijn er enkele eenvoudige manieren om dit risico te verminderen:

  • Installeer deurbelcamera’s bij de ingang van je huis om potentiële indringers te ontmoedigen. De meeste inbrekers komen via de voordeur het huis binnen. Bekijk 3 voordelen van deurbel-beveiligingscamera’s.
  • Plaats videotoezichtcamera’s rond de buitenrand en de binnenkant van uw huis. Bekijk beelden van een mobiel apparaat en ontvang meldingen wanneer sensoren worden geactiveerd. Leer hoe je beveiligingscamera’s buiten je huis kunt instellen.
  • Ontvang meldingen over verdachte activiteiten met inbraakalarmen. Bewakingsapparatuur, zoals glasbreukmelders en beeldsensoren, geven niet alleen een hoorbaar alarm af om inbrekers bang te maken, maar informeren ook uw meldkamer. Het bewakingscentrum zal dan contact met u opnemen en de autoriteiten indien nodig.

Persoonlijke letsels

Soms kunnen ogenschijnlijk kleine incidenten escaleren tot veel ernstiger letsels dan verwacht. In feite meldt de Centers for Disease Control dat een op de vijf ouderen ernstige verwondingen oploopt, zoals gebroken botten, nadat ze zijn gevallen. Kinderen kunnen ook het risico lopen op soortgelijke ongevallen. Hier zijn enkele ideeën voor het minimaliseren van risico’s:

  • Draag een persoonlijk noodresponssysteem (PERS). Een PERS is een hanger of armband die nooddiensten met een druk op de knop kan oproepen, een gevoel van onafhankelijkheid in het eigen huis kan geven en tegelijkertijd de veiligheid kan waarborgen.
  • Voeg extra beveiliging toe in gebieden met een hoog risico. Overweeg de plaatsen in uw huis die gevaarlijker kunnen zijn, zoals een zwembad. Extra camerabewaking, poorten of andere beveiligingsmechanismen kunnen een tragisch ongeluk helpen voorkomen.
  • Gebruik technologie om sloten te beveiligen. Delen van uw huis die gevaarlijke materialen bevatten, zoals reinigingskasten, moeten zorgvuldig worden beveiligd. Overweeg een alarm dat u waarschuwt wanneer u het gebruikt. U kunt ook externe vergrendelingstechnologie op deuren en poorten installeren voor een betere toegangscontrole. Ontvang een melding wanneer deze wordt geopend en verstrek toegang via een mobiel apparaat wanneer u het veilig acht.

Milieuzorg

Je weet nooit wanneer een milieufactor je huis in gevaar brengt. Bereid je voor met apparaten om je te laten weten wanneer er iets mis is:

 

  • Voorkom overstromingen met watermonitoren. Er zijn tools om u te waarschuwen voor potentiële overstromingen. Installeer sensoren om u te waarschuwen als de temperatuur te laag is in de buurt van een waterleiding, een burst-pijp bedreigt of als er water in uw kelder wordt gedetecteerd.
  • Ontdek koolmonoxide gevaren. Koolmonoxide, een kleurloos, geurloos gas, is dodelijk voor de mens. Een eenvoudige melder die bij u in huis is geplaatst, kan u onmiddellijk op de hoogte stellen als u koolmonoxide in de lucht detecteert.

Beveiligingsstoringen

Zelfs als huizen met de beste bedoelingen worden beveiligd, zijn er risico’s verbonden als u nalaat uw apparatuur in uitstekende staat te houden. U kunt uw kansen op veiligheid verbeteren door het volgende te doen:

  • Houd uw beveiligingsapparatuur up-to-date. De voordelen van het gebruik van technologie bij u thuis zijn gemak en een gemeenschappelijk netwerk voor al uw apparaten op Internet of Things (IoT). Maar als u de software niet bijwerkt wanneer daarom wordt gevraagd, riskeert u een beveiligingslek.
  • Gebruik een beveiligingsprovider die u kunt vertrouwen. Werk samen met een vertrouwde provider om beveiligingsapparatuur goed te laten werken.
https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam