Kamvast
Image default
Alarmsysteem

Alleenwonen – 5 tips om jezelf veilig te houden

Alleenwonen – 5 tips om jezelf veilig te houden

Je eigen plek betreden is een van de grootste momenten van het leven. Ja, het brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Ja, het is duurder dan die slaapkamer met twee slaapkamers die je op de universiteit met drie vrienden hebt gedeeld. En ja, je kunt niemand anders de schuld geven van de groeiende stapel vuile vaat en niet-geveegde vloeren.

Maar het is jouw eigen plaats. De jouwe! Een zeer u, zeer volwassen plek waar u uw stempel op kunt drukken. Voor de allereerste keer. Gefeliciteerd!

Dus hier is de deal, nieuw geslagen volwassenen: je eerste plaats is een leerervaring. Hier leer je waarschijnlijk een chequeboek in evenwicht brengen, muren versieren met meer dan posters en een maaltijd koken die indrukwekkend genoeg is om je date te koesteren. Je leert ook iets over persoonlijke veiligheid, omdat alleen wonen heel anders is dan wonen in de slaapzaal met kamergenoten, of thuis omringd door familie.

Zonder verder oponthoud, hier is onze lijst met eerste veiligheidstips voor appartementen:

1) Voordat u zich verplaatst, onderzoek

Als je nieuw bent in de stad (en echt, zelfs als je dat niet bent), doe dan wat basisherkenning voordat je een plek kiest om te wonen: vraag vrienden en collega’s om aanbevelingen voor veilige wijken. Rij rond kandidaat-gebieden, zowel overdag als ’s nachts. Praat met de politie of bekijk websites voor misdaadkaarten, zoals CrimeReports, om statistieken over buurtcriminaliteit te bepalen.

2) Controleer nogmaals op draadloze beveiliging

Voordat u zich aanmeldt op de stippellijn, controleert u uw nieuwe opgravingen voor uw veiligheid. Alle deur- en raamvergrendelingen, inclusief deadbolts, moeten sterk, veilig en in goede staat verkeren. Wees niet bang om een ​​huisbewakingssysteem met raamalarmen en deuralarmen in te schakelen. Je moet je deuren of ramen op geen enkele manier schudden, bewegen, prikken of prikken. Kijk door het sleutelgat om het weergavegebied te controleren. Zorg ervoor dat balkondeuren veilig zijn en dat u toegang hebt tot de brandtrap, als uw gebouw dat heeft. Verifieer (vraag niet alleen maar) hoe entry werkt: laten je buren gewoon iedereen binnen, of moet je een sleutel hebben om binnen te komen?

3) Maak kennis met de buren

Zodra je het huurcontract tekent, klop je op de deuren van je buren. (Bonuspunten als u cookies neemt.) U hoeft geen beste vrienden te zijn, maar u moet wel kennis maken als u muren, plafonds, grasvelden of hekken gaat delen. Het doet immers nooit pijn om extra ogen en oren te hebben voor u en uw appartement, vooral als u voor het eerst in uw bezit bent.

Dat gezegd hebbende, geef niet te veel persoonlijke informatie aan de buren, tenminste niet totdat je elkaar hebt leren kennen.

4) Alarm uw appartement

Denk je dat je geen alarm kunt hebben, alleen omdat je huurt? Fout. Tegenwoordig zijn veel huisbeveiligingssystemen, zowel bewaakt als niet-bewaakt, draadloos, wat betekent dat u geen gaten hoeft te boren of uw borg kwijt bent. Sterker nog, u kunt uw systeem meenemen wanneer u naar een nieuwe plaats verhuist.

5) Oefening Voorzichtig

Voorzichtigheid is geen teken van paranoia. Wees je bewust van je omgeving. Loop niet door onbekende wijken terwijl je oordopjes of je cel naar je oor blazen. Hang een noodfluit en mini-zaklamp aan je sleutelbos. Installeer een alarm voor persoonlijke beveiligingsmonitoring op uw telefoon. Roep om hulp als u zich onveilig voelt. Denk eraan, beter veilig dan sorry.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag