Originele BMW-onderdelen kopen voor uw klassieke BMW

Originele BMW-onderdelen kopen voor uw klassieke BMW

Bent u de trotse eigenaar van een klassieke BMW? U bent in dat geval vast op de hoogte van het unieke rijgevoel van zo’n klassieke auto, geen andere auto komt hierbij in de buurt. U geniet vast en zeker van een heerlijk rondje toeren bij u in de regio. Het is echter goed mogelijk dat het al een tijdje geleden is dat u bent gaan toeren. Uw klassieke auto is defect en u kunt de benodigde originele BMW-onderdelen nergens voor een goede prijs kopen. De specialisten van ClassicBMWParts bieden de oplossing. Zij verkopen zowel nieuwe als gebruikte onderdelen voor uw klassieke BMW, zodat u uw prachtige auto weer mee de weg op kan nemen. Bekijk het ruime aanbod van deze specialist zodat u de benodigde originele BMW-onderdelen kunt kopen.

De gebruikte onderdelen zijn van uitstekende kwaliteit

Besluit u om gebruikte originele BMW-onderdelen te kopen bij ClassicBMWParts in plaats van nieuwe? U hoeft zich geen enkele zorgen te maken over de kwaliteit of de levensduur van de onderdelen. Deze zijn namelijk grondig geïnspecteerd en gereviseerd. Hierdoor zijn de gebruikte onderdelen voor uw klassieke BMW zo goed als nieuw en uitermate geschikt om uw auto weer de weg op te krijgen. Gaat een gebruikt onderdeel onverhoopt toch sneller kapot dan verwacht? U geniet van één jaar garantie op zowel nieuwe als gebruikte onderdelen. U ontvangt dus uitstekende service bij ClassicBMWParts.

Bestel nu in de webshop

De experts van ClassicBMWParts helpen u graag om uw BMW weer de weg op te krijgen. Bekijk nu het ruime assortiment aan onderdelen voor verschillende modellen in de webshop van deze expert en bestel de onderdelen die u nodig heeft. Nadat u de originele BMW-onderdelen heeft kunnen kopen, gaan de ervaren medewerkers van deze specialist direct aan de slag om de onderdelen op te sturen. U heeft de door u bestelde onderdelen hierdoor zo snel mogelijk in huis.

Elektronische motor tuning vs chip tuning

Elektronische motor tuning vs chip tuning

Als u geïnteresseerd bent in het maken van een extra vermogen of verbeterde prestaties voor uw voertuig, dan wilt u misschien uw handen proberen op chiptuning. Maar net als elke hobby, kan dit ook gevaarlijk zijn, vooral als je niet weet wat je aan het doen bent. Dus, zal chip-tuning echt gevaarlijk zijn voor je auto?

 

– Nee dat is het niet. Chiptuning geeft je geen extra kracht of betere prestaties. Een extra power betekent alleen maar toegenomen prestaties en je kunt profiteren van dat met snellere slijtage en scheur aan je motor. De chiptuning bereikt eigenlijk de betere prestatieverbetering door een betere levering van lucht en brandstof aan de motor. Dit vertelt je al twee belangrijke dingen waar je aan moet denken wanneer je een chiptuning voor je voertuig kiest:

 

– Slechte weersomstandigheden kunnen chips veroorzaken van de verbrandingsprocessen van de auto. Wanneer u verschillende systemen installeert, zijn er kansen dat deze in strijd kunnen zijn met elkaar. Als iemand faalt, zal de andere ook worden beschadigd en het zal slechts een kwestie van tijd zijn totdat ze allebei breken.

Dit laat je alleen met gebroken motoren. En in de ergste gevallen kan de auto gewoon stoppen met werken.

 

– Slechte timing is een andere reden waarom chip-afstemming riskant is. Sommige mensen weten niet dat een timing van auto’s ook erg belangrijk is. De reden waarom uw motor mogelijk niet goed werkt, is omdat de timing te los of te strak is. De reden waarom je een probleem met je auto ervaart, is omdat de timing hoe dan ook te lopend of veel te strak is. En als u dit probleem niet corrigeert, kan uw motor mogelijk geen uitlaatrook produceren.

 

– Auto-enthousiastelingen zeggen dat mechanische tuning nog steeds beter is dan chip-afstemming omdat mechanische afstemming zich richt op de interne delen van uw motor. Met het gebruik van mechanische tuning, kunt u alleen de brandstofverbranding en emissie verbeteren. Dus als uw auto een revisie nodig heeft, is het alleen om de auto efficiënter te maken in termen van gaskilometerstand. Met het gebruik van tuning kunt u de motor langer laten gaan en een hoger brandstofverbruik hebben.

In de meeste gevallen beschouwen autoliefhebbers mechanische tuning als beter dan chiptuning.

 

Mechanische tuning is riskanter dan chiptuning. U hebt het risico om uw motor te vernietigen of andere essentiële delen van uw voertuig te beschadigen. Er is ook een grote mogelijkheid dat mechanische tuning niet goed werkt op uw type auto. En dus, als je je geld niet wilt verliezen voor iets dat niet echt helpt bij het verhogen van de brandstofefficiëntie van je auto, dan moet je je vasthouden aan elektronische motorafstemming. Met behulp van dit type tuner kunt u uw auto daadwerkelijk beter en efficiënter laten rennen. Inderdaad, elektronische motorafstemming is de betere keuze voor diegenen die hun auto-brandstofprestaties willen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

De voor- en nadelen van autotuning

De voor- en nadelen van autotuning

Auto-afstemming is de opzettelijke wijziging van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere reeks gewenste prestatievoorwaarden dan die in eerste instantie ontworpen om te vervullen. Gewoonlijk is dit meestal grotere dynamische prestaties en verhoogde topsnelheid en brandstofefficiëntie, maar soms kunnen auto’s ook worden gewijzigd om een betere kilometerstand van het brandstof te geven, of zelfs soepeler prestaties. De modificaties zelf worden vaak het wijzigen van de auto genoemd en tunen het. Sommige van de voordelen van autotuning omvatten het volgende:

 

Performance-voordelen: Uiteraard is het primaire voordeel van autotuning dat het de prestaties verbetert. Dit wordt meestal gemeten in termen van macht, maar er zijn ook andere voordelen. Met het afstemmen van uw auto kunt u de manier waarop uw motor op de invoer reageert, waardoor u de manier waarop het loopt, kunt afstemmen. Dit kan op zijn beurt u helpen de best mogelijke rondetijden mogelijk te maken. Andere voordelen van het afstemmen van uw auto zijn meer betrouwbaarheid, minder slijtage op uw motor en de kans om uw motor aan te passen voor uw eigen specifieke behoeften. Deze voordelen komen echter voor een prijs.

 

Nadelen van de tuning van de auto: er zijn twee belangrijke nadelen van autotuning. De eerste is dat het een investering in tijd en geld vereist om op te treden. De tweede is dat omdat onderdelen specifiek zijn voor elke auto, ze allemaal compatibel moeten zijn met degenen die u hebt en degenen die u wilt vervangen. Als u na uw huidige wijzigingen verdere wijzigingen wilt uitvoeren, moet u nieuwe onderdelen kopen. Onderdelen zoals cilinders en zuigers zijn meestal duur en kunnen uw budget breken als u niet voorzichtig bent.

Omdat u ook specifieke onderdelen wijzigt, zoals cilinderkoppen, nokkenassen en cilinderkleppen, moet u hun juiste installatie kennen om later problemen te voorkomen.

 

Motoren hebben de neiging om de macht te verliezen terwijl ze ouder worden en hun efficiëntie neemt af. Dit is ook de reden waarom mensen draaien tot het vervangen van versleten bougies met nieuwe. Het probleem met deze methode is echter dat het vervangen van een bougie of zelfs vervangt met een nieuwe kan uw garantie ongeldig maken. Om deze reden gebruiken veel mensen die Tune-UPS uitvoeren, ook aftermarket-injectoren gebruiken om de hoeveelheid stroom te vergroten die ze aan hun motoren kunnen toevoegen.

 

Het derde nadeel is dat, hoewel aftermarket-injectoren kan helpen de stroom te verhogen, er geen garantie is dat de uitvoering consistent kan blijven. Omdat injectoren werken door brandstof in uw motor te injecteren, is er een mogelijkheid dat het brandstofmengsel mogelijk niet de leiding heeft. Dit kan leiden tot een overproductie van verbrandingsproducten, bekend als VOS- of vluchtige organische verbindingen, die niet alleen in uw motor verbrandt, maar ook de lucht om u heen kan vervuilen. Om dit te voorkomen, raden de experts van de motor afstemming niet aan om wijzigingen aan uw voedingseenheid te doen totdat u al bekend bent met het specifieke merk en het model van uw auto.

 

Als u denkt dat aftermarket-chips en vermogensverhogingen de enige voordelen zijn van motorenafstemming, denk dan opnieuw na. Hoewel deze onderdelen u kunnen helpen bij het verkrijgen van enkele voordelen, zijn er ook enkele nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn. Niet alle Aftermarket-producten worden gemaakt voor alle merken en modellen van auto’s. Als uw auto bijvoorbeeld een directe injectie benzine-engine heeft, moet u controleren op het juiste deel. De meeste mensen zijn echter niet op de hoogte van dit en vinden dat ze een nieuwe chip of een deel van de fabrikant moeten kopen. De kosten van deze onderdelen kunnen veel hoger zijn dan wat u besteedt aan de diensten van een tuner.


Klik hier voor meer informatie Chipperformance

De beste autorijles in Amsterdam

De beste autorijles in Amsterdam

Al zocht je naar goede autorijles in Amsterdam zit je bij ons zeker goed. Iets wat wij namelijk aanbieden zijn goede lessen. Wanneer je eenmaal gaat beginnen met je rijlessen, wil je wel dat dit goed gaat gebeuren onder goede begeleiding. Het is namelijk best wel een hele stap om te gaan beginnen met rijlessen. Dit is best wel een grote stap in de richting naar volwassenheid. Om die reden vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid in dit proces. Daar zullen we tijdens een autorijles in Amsterdam dan ook zeker voor zorgen. Het fijne is dat we op een erg effectieve manier les geven. Je kan natuurlijk zelf wel na gaan, hoe effectiever de lessen des te sneller ben jij klaargestoomd voor je examens. Bij ons heb je dus binnen de kortste keren je rijbewijs op zak.

Kies voor ons

Er zijn een aantal verschillende redenen om autorijles in Amsterdam bij ons te volgen. Wanneer je eenmaal begint met je lessen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk alles onder de knie hebben. Dat is iets wat we je bij onze lessen kunnen garanderen. Bij ons heb je erg snel je rijbewijs al binnen. Hier liegen we niet om, kijk namelijk maar naar ons hoge slagingspercentage. Kans is dus groot dat ook jij erg snel je rijbewijs binnen hebt gesleept. Het fijne aan dat je snel slaagt wanneer je autorijles in Amsterdam bij ons neemt, is dat je minder geld kwijt bent aan de lessen. Je hebt namelijk minder lessen nodig dan normaalgesproken, hier haal je dus al best wel een winst uit.

Begin vandaag nog

Twijfel je nog om te beginnen met autorijles in Amsterdam? Doe dat niet, en begin vandaag nog. Hoe langer je wacht, des te groter de drempel wordt om te beginnen met autorijles in Amsterdam.Waarom wel of niet een dashcam laten inbouwen?

Waarom wel of niet een dashcam laten inbouwen?

Een paar extra ogen onderweg is altijd handig. Maar ook wanneer u uw auto parkeert, is een dashcam een echte uitkomst. Deze signaleert wanneer er beweging is rondom de wagen en kan bij inbraak videomateriaal opnemen. Er zijn veel losse dashcams op de markt, maar het is zelfs mogelijk om deze camera te laten inbouwen. In deze blog leest u waarom het inbouwen wel of niet bij u past.

  

De dashcam valt niet op

Het grootste voordeel is dat deze camera niet opvalt, wanneer u deze laat inbouwen. De camera zit in de auto gemonteerd en u ziet zelf de camera niet eens zitten. Dit kan ook direct een nadeel zijn, want een opvallende camera kan ook juist afschrikkend werken voor inbrekers. Zowel een ingebouwde camera als een los model heeft zo zijn voordelen op het gebied van veiligheid.

  

De juiste auto

In vrijwel iedere auto kan een dashcam worden geïnstalleerd. In veel nieuwe modellen is het zelf een standaard procedure. Maar het kan voorkomen dat het in een ouder model, lastiger is om deze camera weg te werken. Het gevolg hiervan is dat de kosten voor het inbouwen hoog kunnen oplopen. Is dit de moeite waard voor uw auto?

Een dashcam laten inbouwen of los monteren, beide opties bieden veiligheid en extra zekerheid onderweg. Het heeft alles te maken met de mogelijkheid, smaak en het geld wat je wilt uitgeven aan deze dashcam en de installatie. Bezoek www.carcam.nl voor meer informatie over de nieuwste dashcams.

Volg rijles in een automaat in Amsterdam

Volg rijles in een automaat in Amsterdam

Bij deze rijschool is het niet alleen maar mogelijk om rijlessen te volgen in een handgeschakelde, oftewel manuele auto, maar is het ook mogelijk om fijne rijles in een automaat in Amsterdam te volgen. Het is niet de meest gekozen vorm van rijles nemen, maar er zijn mensen die er zeker van zijn da ze geen handgeschakelde auto hoeve te rijden en een rijles in een automaat in Amsterdam gaan volgen. Het voordeel van deze rijlessen is, dat deze minder tijd in beslag nemen. Vaak gaat er veel aandacht en dus tijd zitten in het onder controle krijgen van het schakelen in een auto en dat obstakel en dat leerproces heb je bij dit soort rijlessen dus niet nodig.

 

Apart rijbewijs

Wanneer je dus kiest voor de rijles in een automaat in Amsterdam hoef je minder rijlessen te volgen waardoor de kosten minder snel hoog oplopen. Dit lijkt allemaal wel heel erg fijn, maar waarom doet niet iedereen het dan? Dan komt omdat wanneer je een rijbewijs haalt aan de hand van de rijles in een automaat in Amsterdam, betekent dat dat je niet in een auto mag rijden die handgeschakeld is. Op je rijbewijs komt et staan dat je alleen maar auto’s mag besturen die rijden op een automaat. Uiteraard beperkt dit je, maar wanneer je al zeker weet dat dit geen probleem hoeft te zijn is dit misschien wel een ideale kans om een rijbewijs te halen waar je niet veel geld voor hoeft uit te geven.

 

Inrichting rijles

De rijles in een automaat in Amsterdam wordt op een bepaalde manier ingericht. Je start net als bij een reguliere autorijles voor een handgeschakelde auto met het leren van de basis vaardigheden. Heironder vallen het sturen, het remmen en de standaard informatie van de auto. Daarna zal je al snel de snelweg op mogen en kan je na een aantal lessen waarschijnlijk al deelnemen aan het examen om je rijbewijs te kunnen halen.Behaal snel je rijbewijs bij de rijschool in Amsterdam

Behaal snel je rijbewijs bij de rijschool in Amsterdam

De fijnste  rijschool in Amsterdam rijdt in geheel de omgeving om alle leerlingen te helpen met de weg naar het behalen van het rijbewijs. Er wordt hier niet alleen maar les gegeven voor het behalen van een rijbewijs voor een auto, het rijbewijs dat het meeste wordt gehaald is dan ook rijbewijs B. Maar er wordt hier les gegeven voor alle soorten rijbewijzen. Dit geldt niet alleen voor lessen in de praktijk, maar ook lessen voor theorie worden hier aangeboden. Daarnaast kan je  bij de rijschool in Amsterdam ook leren om zelf een instructeur te worden, maar ook een vrachtwagenchauffeur, een taxi chauffeur en een buschauffeur behoren tot de mogelijkheden. Al meer dan dertig jaar bewijzen zij dat zij dit kunnen!

 

Scooter of auto rijden

De rijlessen die bij de rijschool in Amsterdam worden aangeboden zijn erg uiteenlopend. Het begint bij het AM rijbewijs die je kunt halen voor je scooter rijbewijs. Vaak krijg je dit er ook bij wanneer je een rijbewijs B haalt, maar wanneer je nog geen  leeftijd hebt om een autorijbewijs te halen en je wilt wel al een scooter berijden dan is het ook een mogelijkheid om alleen rijlessen bij de rijschool in Amsterdam te nemen voor het behalen van je scooter rijbewijs. Daarnaast heb je het al bekende rijbewijs B dat door de meeste mensen in het bezit is en wil worden gehaald, omdat je hiermee een auto kunt besturen.

 

Rijden met een aanhanger of caravan

Naast de twee eerder genoemde rijbewijzen kan je bij de rijschool in Amsterdam ook nog een stapje verder gaan. Denk aan het behalen van een motorrijbewijs Of het rijbewijs BW, waar je leert te rijden met een aanhanger of een caravan. Met een rijbewijs B mag je dit ook al, maar tot op een zeker hoogte. Hier zitten allemaal regels aan verbonden.


De garage in Hengelo is een expert

De garage in Hengelo is een expert

De super garage in Hengelo is een garage waar vaak veel klanten over de vloer komen. Het is een bekende garage in de buurt, maar dat komt niet alleen maar door het aantal jaren dat zij al bestaan, maar ook door het goede werk dat zij aan de klanten leveren Naast het goede werk staat de garage in Hengelo er ook om bekend dat zij een heel goede service bieden en erg klantvriendelijk zijn. Hier wordt veel waarde aan gehecht binnen het bedrijf, het gaat er namelijk om dat de klant zo goed mogelijk wordt geholpen. De klanten geven de garage in Hengelo een bovengemiddelde klant ervaring en daarnaast zijn ook de auto’s die zijn leveren van een zeer hoge kwaliteit.

 

Tevreden klanten

Het gaat er bij de garage in Hengelo om dat de klant tevreden is met hetgeen dat wordt geleverd door hen. Dit gaat om de service, diensten en producten. De auto’s die worden gekeverd voldoen allemaal aan de eisen die zijn gesteld met betrekking tot veiligheid, maar voldoen ook aan de eisen van de klant. Wil je een airconditioning in je auto, dan zal dit worden meegenomen in het advies dat wordt gegeven voor het soort auto dat jij graag zou willen kopen.

 

Zuinig en compact

De auto’s die door de garage in Hengelo worden geleverd zijn allemaal zeer zuinig waardoor je niet veel geld kwijt bent aan de benzine en daarnaast zijn ook veel van de auto’s van de garage in Hengelo zeer compact waardoor deze gemakkelijk te besturen zijn. Er worden bij de garage in Hengelo veel merken aangeboden van de zuinige en compacte auto’s. Je zal er altijd wel een auto vinden die goed aansluit bij de dingen waar jij behoefte aan hebt en het budget dat jij van tevoren voor jezelf voor ogen hebt.Dit wist je nog niet over de Lexus CT 200H

Dit wist je nog niet over de Lexus CT 200H

Soms is het goed je blik eens wat te verruimen en een autoblog te bezoeken. Misschien stuit jij ook wel op dat ene leuke autoblog waardoor je op het spoor wordt gezet van je droomauto. Zo kwam jij uit bij de Lexus CT 200H occasion. En een Lexus had je anders vast niet gekocht.

Met speciale dank aan het autoblog

Op een autoblog vind je behalve het actuele autonieuws ook leuke achtergrondartikelen en andere wetenswaardigheden. Zo las jij ineens over de Lexus. Gevolg? Jij rijdt nu in een Lexus CT 200H, met speciale dank aan dat leuke auto blog dus. En spijt heb je nog geen seconde van die keuze. De Lexus CT 200H mag er ook zeker zijn en werd in 2010 in Genève gepresenteerd. Een jaar later was de auto ook in ons land te koop. De auto kreeg drie jaar later al een facelift, waarvan de nieuwe grille het meest opvallende nieuwe onderdeel was.

Meest veilige auto binnen het segment

De Lexus CT 200H is verkrijgbaar in de Normal, Sport, ECO en EV uitvoering. De laatste, de EV dus, is de elektrische uitvoering van de Lexus CT 200H, een auto die geen schadelijke stoffen uitstoot dus. De CT 200H van Lexus is er in een benzine uitvoering met 99 PK en een elektromotor met een vermogen van bijna 82 PK. In beide gevallen ligt de topsnelheid van deze Lexus op 180 kilometer per uur. Verder is de Lexus CT 200H een buitengewoon veilige auto die al eens werd uitgeroepen tot meest veilige auto binnen het segment. De auto beschikt in dat kader onder meer over Vehicle Stability Control en optioneel is Pro Crash Safety. In alle gevallen beschikt de Lexus CT 200H over acht airbags. Tenslotte; de Lexus is de luxedivisie van het Japanse automerk Toyota. Lexus debuteerde met de LS400 in Europa overigens, een opvallende limousine met een V8 motor.

Goed je thoerie-examen oefenen

Goed je thoerie-examen oefenen

Binnenkort is het zover, je gaat deelnemen aan het theorie-examen. Natuurlijk wil je graag in één keer slagen, zodat je snel kunt beginnen aan je praktijk-examen. Helaas blijkt uit de cijfers van het CBR dat de kans klein is dat je in één keer slaagt voor je theorie-examen. Het slagingspercentage was in 2016, maar 40% Hoe kun je toch in één keer slagen? Niet wanhopen, slagen in één keer is nog steeds mogelijk. Vooral wanneer je aan een goede voorbereiding doet en dus de examenstof goed leert. De lesstof van het CBR bestaat uit 25 hoofdstukken. Maak samenvattingen van de lesstof en maak noties van de regels die je lastig vindt om te onthouden. Bedenk dat de vragen die tijdens het theorie-examen worden gesteld vaak gaan over regels die als lastig worden ervaren.  Begin op tijd! Tijd is vaak je grootste vijand en dat geld ook wanneer je voor de autotheorie moet oefenen. De lesstof is te omvangrijk om in één dag in je hoofd te stampen. Begin het liefst al enkele maanden voorafgaande aan het examen met het leren van de lesstof. Ga niet proberen alles in één keer te willen leren, maar leer bijvoorbeeld steeds een hoofdstuk. Oefenexamens Wanneer je denkt dat je alle lesstof goed beheerst is het verstandig om te testen of je de regels inderdaad net zo goed weet, dan dat je denkt. Wie graag in één keer wil slagen, doet er dan ook verstandig aan om veel online examens te maken. Deze zijn onder anderen te vinden via de website van theorie.nl. Door de online examens te maken ontdek je niet alleen of je de stof goed beheerst, maar maak je ook kennis met de manier waarop het CBR de examenvragen formuleert.  Van fouten kun je leren Wees niet teleurgesteld als blijkt dat je toch nog vrij veel fouten maakt. Juist wanneer je ontdekt dat je op een bepaald onderwerp minder scoort, weet je goed welk hoofdstuk je nog extra moet herhalen. Herhalen is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van het leren. Vooral wanneer het gaat om het goed voorbereiden voor je examen.

https://theorie.nl/