Wordt vrachtwagenchauffeur!

Wordt vrachtwagenchauffeur!

Vrachtwagenchauffeur is een heel mooi vak. Het beroep maakt het mogelijk om veel vrijheid te hebben en je kunt erg veel van de werld zien. Als vrachtwagenchauffeur ben je namelijk het grootste deel van de tijd onderweg om ladingen af te geven of om ladingen op te halen. In deze blog gaan we je wat meer uitleg geven iver vrachtwagenchauffeur worden en wat de vereisten zijn om dit beroep uit te kunnen voeren,

De basis om een vrachtwagenchauffeur te worden 

Om een vrachtwagen te nogen besturen heb je minimaal rijbewijs C nodig. Dit maakt je namelijk gekwalificeerd om een voertuig te besturen met een maximum massa van meer dan 3500 kg. Buiten dit, moet je ook een basiskwalificatie behalen. Vanaf 18 jaar mag je officieel examen doen voor je vrachtwagen rijbewijs, mits je in het bezit bent van een basiskwalificatie code95.

De basiskwalificatie en praktijk

Basiskwalificatie voor het vrachtwagen rijbewijs bestaat uit 3 modules die dienen behaald te worden. Het begint met  module 1 (verkeer en techniek) dit staat in het teken van het besturen van de vrachtwagen en het rekening houden met mede weggebruikers. Module 2 , administratie, gaat over administratiële zaken die komen kijken bij het uitoefenen van vrachtwagenchauffeur. De laatste module bestaat uit een praktische toets opgedeeld in een beladen voertuig toets en een besloten terrein toets (manoeuvreren met een vrachtauto).

Tot slot

Wil je je vrachtwagenrijbewijs behalen en beginnen met het uitoefenen van dit beroep? Dan dien je wel nog met een aantal dingen rekening te houden. Zo ben je heel vaak weg , zie je zelden je fanmilie en vrienden en zul je hele lange afstanden moeten afleggen. Onthoud dus dat er ook minder leuke kanten aan di beroep zitten en dat je dit goed moet afwegen voordat je een definitieve keuze maakt. Bedenk dus goed of het beroep goed bij je past en of jij er blij van wordt.

https://eurotransportcollege.com/vrachtwagen-chauffeur-worden/
Wat zijn Japanse messen?

Wat zijn Japanse messen?

In het westen maken wij slechts gebruik van een handje vol soorten keukenmessen. Meestal wordt er alleen gekeken naar grootte en dikte van het mes en wordt er geen speciaal mes gebruikt voor een bepaald gerecht. Dit is in Japan echter anders. In Japan wordt er veel gekeken naar de functie van een bepaald mes, en hierdoor zijn er enorm veel messen verkrijgbaar met elk een ander doel. De messen hebben dus opmerkelijk goede eigenschappen voor traditionele Japanse gerechten. In de meeste gevallen zijn deze Japanse messen vernoemd naar een bepaald soort vis en worden hier dan ook voor gebruikt.

Japanse messen, 5 verschillende soorten

Het aantal soorten Japanse keukenmessen is enorm. Hieronder is een opsomming weergeven van een aantal soorten van deze messen. Per soort Japans mes is er aangegeven waar je het voor kan gebruiken.

 • DebaDit is een hakmes dat gebruikt wordt voor etenswaren die harde materialen bevatten, zoals kip of vlees met botten. Je zou het Deba mes prima kunnen gebruiken om je spareribs doormidden te slaan
 • Sashimi: Dit populaire fileer mes wordt heel veel gebruikt in sushi restaurants. Het mes is ideaal voor het snijden van dunne plakken vlees of vis.
 • Nakiri: Dit is een hakmes dat speciaal gebruikt kan worden voor het hakken van groente of kruiden. Dit mes moet men niet verwarren met het westerse dikke en zware hakmes, dat speciaal gemaakt is voor het doormidden hakken van bot houdend vlees.
 • Aogami: Dit is een klein mes wat wordt gebruikt als allround officemes of als klein schilmesje
 • Yanagi: Dit mes wordt gebruikt voor het bereiden van grotere stukken vlees , vis of gevogelte. Het mes kan goed vergeleken worden met ons traditionele vleesmes.
https://www.vdnkitchen.nl/pages/japans-kokmes
Etiquette tafel dekken Keltum

Etiquette tafel dekken Keltum

Luxe dineren in corona-tijd

Het is zondagmiddag. U organiseert een klein etentje met goede vrienden. Alles moet er netjes uit zien en het liefste zoals in een restaurant. Maar hoe doet u dat? In dit artikel geef ik u tips voor een net gedekte tafel, de laatste serviestrends en ga ik specifiek in op de etiquette van het bestek.

De positie van het bestek

Een net gedekte tafel begint bij de juiste positie van het bestek. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar met behulp van de volgende tips gaat het u lukken.

 • De vorken liggen links van het bord. Messen en lepels rechts van het bord
 • Boven het bord ligt de kleine lepel en kleine vork voor het dessert
 • Leg een botermes bij het boter-schaaltje of leg bij iedere gast een botermes neer. Dit mes legt u dan uiterst links naast het bord.

De positie van het servies

Onmisbaar op een goed gedekte tafel zijn, naast het juiste bestek:

 • een wijnglas voor elke wijn die u gaat schenken
 • een waterglas
 • voor iedere gang die u gaat serveren een mooi bord
 • een klein bordje voor de bijgerechten
 • een luxe servet

Zorg ervoor dat u genoeg ruimte bewaart tussen de verschillende borden, zodat uw gasten voldoende ruimte hebben om te eten en te bewegen.

Lees hier meer over hoe u de tafel kunt dekken en over de Etiquette van het bestek.

Luxe servies trends

Een net gedekte tafel begint bij een luxe servies. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een modern en strak servies. Op die manier krijgen de geserveerde gerechten de volledige aandacht. Het Keltum servies is een goed voorbeeld van een modern servies. De Keltum borden zijn te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren en maten. Het is ook mogelijk om verschillende serviezen met elkaar te combineren. Probeer hierbij wel te zoeken naar uniformiteit. Zo kunt u bijvoorbeeld de Keltum borden van het Keltum servies combineren met bestek van een ander merk. Zo houdt u het speels, maar nog steeds strak. Lees hier meer over Luxe servies trends.

https://serviesxl.nl/
Gevelrenovatie Hilversum

Gevelrenovatie Hilversum

Waarom een gevel renoveren een verstandige keuze is

Uw huis een nieuwe look geven of beschermen tegen invloeden van buitenaf? Met een gevel renoveren slaat u twee vliegen in één klap. Ook de gevel van uw woning zal door de jaren heen veel te verduren krijgen: kou, regen en wind. En dan zwijgen we over luchtverontreiniging. Daarom is een gevel renoveren altijd onderdeel van een totaalrenovatie.

Gevelrenovatie is in verschillende varianten mogelijk

In de meeste gevallen is het voldoende om de buitenmuur met gewoon water te reinigen. Maar soms is een meer professionele gevelrenovatie nodig. U heeft de keuze uit een breed scala aan materialen: van hout tot metaal, kunststof of andere materialen. Maak de juiste keuze voor een gevelrenovatie op basis van de staat van uw gevel, weersbestendigheid, isolatiewaarde, onderhoud, duurzaamheid, afwerking,… Elk materiaal voor een gevelrenovatie heeft zo zijn voor- en nadelen.

Welke gevelbekledingen zijn er voor een gevelrenovatie?

Asl het op een gevel renoveren Hilversum aankomt, heeft u de keuze uit verschillende materialen. Denk hierbij aan hout, houtcomposiet, glas, metaal, steen, leien en gevelcement. De specialist heeft alle expertise in huis om uw gevel 100% te herstellen. Afhankelijk van de bekleding, de mate van vervuiling en voor het beste resultaat kunnen verschillende technieken worden toegepast.

Waarom een gevel renoveren Hilversum?

De gevel beschermt na een gevel renoveren Hilversum uw woning tegen weersinvloeden (bijv. Hagel, sneeuw etc.) en vormt een buffer tussen uw woning en de straat. Zoveel mogelijk warmte binnen houden en de kou buiten houden, daar draait het om. Uw winst? Uw verwarming draait na een gevel renoveren Hilversum minder en uw verbruik daalt. En dat merkt u natuurlijk ook aan de energierekening. Overtuigd van de voordelen die een gevel renoveren u te bieden hebben? Wacht dan niet langer en kom in contact met Veldhuizen Gevelrenovatie.

https://vg.nl/gevelrenovatie-hilversum/
Houd je haar gezond

Houd je haar gezond

Haaruitval het is de schrik van iedere vrouw. Langzaam maar zeker je haar verliezen is iets wat je niet wilt meemaken.Toch zal het overgrote deel van vrouwen dit vroeger of later mee maken en dus ook heel veel haar verliezen. je wilt ervoor zorgen dat schade beperkt blijft en je snel kan ingrijpen voordat het te laat is. In deze blog gaan we je daarom enkele tips geven over hoe jij ervoor kan zorgen dat je kan blijven genieten van je haar.

Gezond eten en veel bewegen

Voldoende vitamines en mineralen zijn cruciaal voor het bevorderen en behouden van je haargroei. Dit betekent genoeg groente , fruit  maar ook ander eten dat vol zit met vitamines. Betekent dit dat je nooit meer ongezond mag eten? Zeker niet, vettig eten of fastfood is geen probleem zoland je dit maar niet elke dag doet. Veel bewegen is ook zeer belangrijk voor je , want dit zorgt voor een vermindering van stress en je kunt het zo kwijtraken. Vermindering van hoeveelheid stress zorgt ervoor dat jij langer van je haar kan genieten en minder zorgen hoeft maken over het kwijtraken van je haar.

 

Supplementen voor bevordering

Gezonder haar kan men vooral bereiken door gezond te eten en voldoende te bewegen. Dit is echter niet altijd voldoende en soms is het nodig om een extra steuntje in de rug erbij te hebben. Een oplossing kan dan zijn om supplementen te slikken die je haargroei bevorderen. Locerin is een van de supplementen die haargroei bevordert en zorgt voor een boost in je natuurlijke haargroei.

https://snelweerslank.nl/locerin/
Handig vouwkarton voor dozen

Handig vouwkarton voor dozen

Als u gaat verhuizen heeft u dozen van handig vouwkarton om al u spullen in te stoppen en in te vervoeren. De laatste jaren zijn de dozen van vouwkarton eigenlijk steeds meer gelinkt aan de pakketjes dienst. Sinds er meer online wordt besteld, worden er enorm veel dozen van vouwkarton door het hele land gesleept. Aan de dozen is vaak te herkennen van welk bedrijf het pakketje afkomstig is. Indien u zelf een webshop begint, kunt u overwegen om dozen van vouwkarton te gebruiken, deze nemen plat gevouwen niet veel ruimte in. Dat is één van de grote voordelen van vouwkarton. Het kan gemakkelijk opgeslagen worden. Daarnaast wordt er veel vouwkarton gebruikt bij knutselen, maar dat ter zijde. Het vouwkarton vormt stevige dozen, wat erg fijn is wanneer u de dozen wilt verzenden.

Soorten vouwkarton

De soorten vouwkarton kunt u onderscheiden aan de kleur en dikte. Het vouwkarton wordt in alle kleuren gemaakt en eventueel ook met een printje of met een logo als u dit wilt. Daarnaast kunt u de dikte van het vouwkarton bepalen. Dit kan van belang zijn met uw kosten, dikker vouwkarton is duurder en is zwaarder waardoor de verzendkosten hoger zijn. Echter is dikker vouwkarton wel steviger en dat zorgt ervoor dat de producten in de doos beter beschermd zijn. Ook is dikker karton beter bij regen. Dit is een kostenafweging die u zelf moet maken voor uw bedrijf, maar uw vouwkarton leverancier zal u hier zeker bij adviseren.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten van een doos van vouwkarton is niet lastig. Vaak heeft u de logica na één of twee dozen al door. Dat is makkelijk en daardoor gaat het proces van producten inpakken en klaar maken voor verzending heel snel. Het vouwkarton is hiervoor gemaakt, dat is erg handig.


Telescoophoogwerker voor moeilijk bereikbare klussen

Telescoophoogwerker voor moeilijk bereikbare klussen

Een telescoophoogwerker wordt vooral vaak gebruikt voor klussen die moeten worden uitgevoerd op plaatsen die lastig bereikbaar zijn. Vooral voor buitenwerkzaamheden, verhuren wij deze hoogwerker bij jekuntmijhuren.nl vaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwbedrijven, gemeenten en schilders die op grote hoogten onderhoudswerkzaamheden moeten uitvoeren. 

Telescoophoogwerker huren

Op jekuntmijhuren.nl kunt u gemakkelijk een telescoophoogwerker huren. Wij hebben verschillende varianten die voor uiteenlopende doelen in te schakelen zijn. Onze zelfrijdende hoogwerkers hebben een maximale werkhoogte van 28 meter en worden aangedreven door een dieselmotor. Deze variant is vooral ideaal bij het uitvoeren van buitenwerkzaamheden, zoals het snoeien van bomen of het reinigen en wassen van de gevels van kantoorpanden. Alle telescoophoogwerkers hebben vierwielaandrijving en zijn vooral geschikt voor het werken op harde ondergronden. Moet u op een zachte ondergrond staan, dan raden wij eerder een van onze spinhoogwerkers met rupsbanden aan. 

Veilig werken

Jekuntmijhuren.nl vindt veilig werken belangrijk. Wij zorgen daarom voor betrouwbaar materiaal dat geregeld wordt onderhouden en gecontroleerd. Daarnaast bieden wij diverse accessoires aan die u ook kunt huren om u nog veiliger te laten werken. Bij het werken op grote hoogte is het bijvoorbeeld verstandig om een veiligheidsharnas te dragen. Deze verhuren wij dan ook graag bij de hoogwerkers. Naast een veiligheidsharnas verhuren wij nog veel meer accessoires, zoals bijvoorbeeld een aluminium gereedschapsbak. Op onze website vindt u het gehele aanbod hoogwerkers en accessoires. Kijk gerust eens rond. 

Huren

Op jekuntmijhuren.nl kunt u niet alleen terecht voor de huur van diverse soorten hoogwerkers, maar ook voor aanhangers, verhuisliften en auto/opleggers. Hoewel wij zijn gevestigd in Veenendaal, zijn wij niet alleen in die regio actief. Door heel Nederland kunt u ons materieel tegenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een hoogwerker huren in Utrecht. Jekuntmijhuren.nl is een initiatief van Cluistra Aanhangwagens en BOVAG erkend. Wij zorgen altijd voor het juiste materiaal, dat wij perfect onderhouden in onze eigen werkplaats. Staat de machine die u nodig heeft niet op onze website? Neem dan contact met ons op, wie weet kunnen wij wel iets regelen! Wij bieden flexibele huurperioden, voor zowel langere als kortere tijd en dat allemaal tegen een scherpe prijs. Kijk voor meer informatie op onze website of neem direct contact met ons op.

Gevelrenovatie in Hilversum

Gevelrenovatie in Hilversum

Gevelrenovatie in Hilversum

Zoek je een specialist in gevelrenovatie van een woning of pand in regio Hilversum? Dan zit je goed bij Veldhuizen Gevelrenovatie. Het renoveren van gevels dient door experts te worden uitgevoerd. De specialisten van Veldhuizen Gevelrenovatie zorgen dat je gevel door middel van vakmanschap gerenoveerd wordt. Met ruim 12 jaar ervaring en het gebruik van moderne gereedschappen wordt gegarandeerd kwaliteit geleverd.

Is je gevel aan renovatie toe?

Een lelijke en vieze gevel is geen mooi gezicht voor een woning of pand. Je wilt het liefst dat je gevel in goede staat blijft verkeren. Dingen als scheuren, graffiti of schade als gevolg van het weer geeft je woning of pand een minder mooi aanzicht. Door middel van gevelrenovatie ga je dit tegen.

Specialist in gevelwerkzaamheden

Veldhuizen Gevelrenovatie is gespecialiseerd in allerlei verschillende diensten op het gebied van gevels. Naast gevelrenovatie kun je ons ook inschakelen voor gevelstralen, gevelimpregnatie, steigerwerk en voegwerk. Deze werkzaamheden voeren we in omgeving Hilversum uit, maar ook in steden als Utrecht en Amersfoort.

Vraag een offerte aan

Meer weten over het laten renoveren van je gevel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bezoek onze website voor verdere informatie, of bel naar 033 – 2340 300. Voor een prijsopgave kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

https://vg.nl/gevelrenovatie-hilversum/
Professioneel glaszettersbedrijf in Eindhoven

Professioneel glaszettersbedrijf in Eindhoven

Wanneer u op zoek bent naar een professioneel glaszettersbedrijf in Eindhoven is V.d. Akker glaszetters & glashandel een hele goede optie. Waarom dit bedrijf nou zo prettig is, leggen we u in dit artikel uit. We zullen alvast een tipje van de sluier oplichten: het bedrijf is dag en nacht bereikbaar. Hoe fijn is dat?

U hoeft na glasschade dus nooit meer lang in de kou te vertoeven. Daarnaast is dit glaszettersbedrijf ook nog eens werkzaam door heel Nederland. Waar u ook bent: de monteurs zijn snel bij u.

Glaszetter in Eindhoven

Wist u dat deze glaszetter in Eindhoven een hele unieke glaszetter is? Dit bedrijf heeft zoals hierboven al genoemd een storingsdienst die 24 uur per dag beschikbaar is. Daarnaast kunt u deze glaszetter ook nog inhuren voor een verscheidenheid aan andere diensten die met glas te maken hebben.

Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van isolatieglas, het plaatsen van een glas-in-lood raam of het plaatsen van een ventilatierooster. Maar deze glaszetter is van nog veel meer markten thuis.

Glashandel

Heeft u glas nodig, bijvoorbeeld voor een nieuw raam of gewoon voor een glasplaat? Dan bent u hier aan het juiste adres. De medewerkers hebben namelijk de beschikking over een hele hoop soorten glas. Hierbij kunt u denken aan draadglas, sierglas, gehard glas, enkelglas, glas in lood, figuurglas en nog veeeeeel meer soorten.

Misschien zoekt u wel glas voor op de salontafel, of is het glas van de vitrinekast aan vervanging toe. Kies voor deze glashandel in Eindhoven.

Ruit vervangen door een specialist

Een ruit vervangen in Eindhoven doen de medewerkers van dit glaszettersbedrijf ook graag voor u. Misschien dient het glas door een kwajongensstreek vervangen te worden. Of heeft de ruit gewoon zijn beste jaren gehad? Wat de reden ook is: de ruit wordt snel vervangen door de professionals van v.d. Akker Glaszetters & Glashandel. En dat allemaal compleet op maat gemaakt.

Glas op maat

Niet ieder raam is natuurlijk even groot. De glaszetters helpen u graag met glas op maat in Eindhoven. Misschien is er wel een speciaal project waarvoor u glas op maat wilt laten maken, of is de ruit stuk gegaan door een rotje. De glaszetters hebben ervaring met het op maat maken van iedere soort glas. Geen enkele klus is ze te gek. En dat merkt u!

Bent u overtuigd?

Bent u overtuigd van de krachten van dit glaszettersbedrijf in Eindhoven? Heel goed. Wanneer u een glaszetter nodig heeft in de regio Eindhoven kiest u zonder twijfel voor dit bedrijf.

Hoofdvestiging
Wolfstraat 162
5701 JK Helmond
Tel: 0492-536432
Mail: info@akkerglas.nl

https://akkerglas.nl/
Demontabele container van Zelfbouwcontainer

Demontabele container van Zelfbouwcontainer

Containers van zelfbouwcontainer, ook met stellingen voor container

Bij zelfbouwcontainer in Bergschenhoek verkopen en verhuren wij opslagcontainers in alle soorten en maten. De containers die wij verhuren worden vaak gebruikt tijdens het verbouwen of tijdens verhuizen. De containers zijn dan perfect om tijdelijk op locatie te staan. De containers die wij verkopen worden vaak in de tuin of ergens rondom het huis gezet. Klanten zetten er vaak de volgende dingen in: tuinspullen, gereedschap, motor, of de container wordt als nachtlevering voor bedrijven gebruikt. Kortom, de container is voor van alles te gebruiken. Verder zijn ook alle containers beschikbaar in meerdere kleuren. Groen, rood, blauw noem het maar op. Ideaal wanneer de container bij de bedrijfskleuren moet passen of bij de omgeving (bijvoorbeeld in de tuin).

 

Demontabel

Wat de containers zo geschikt maakt op bijvoorbeeld moeilijk bereikbare plekken is dat deze materiaalcontainers demontabel zijn. Demontabel houdt in dat de container makkelijk in elkaar te zetten is en ook weer uit elkaar te halen. De container is binnen enkele minuten volledig in elkaar  gezet en klaar voor gebruik. Gemiddeld duurt dit zo’n 10 minuten met z’n tweeën. Dit is wat de container zo handig maakt met verbouwen en verhuizen. Mocht de container verplaatst moeten worden of tijdelijk gebruikt worden. Zijn de demontabele containers van Zelfbouwcontainer ideaal. Wanneer u een container besteld op www.zelfbouwcontainer.nl komen wij deze op de gewenste locatie afzetten en in elkaar zetten.

 

Maten

De maten van de  demontabele containers bij Zelfbouwcontainer lopen van 2 x 2 tot en met 6 x 2. Ook heeft u keuze tussen een enkele, of een dubbele deur aan de lange of korte zijde. Hieronder vind u een voorbeeld van de afmetingen van een 4 x 2 met een dubbele deur aan de lange zijde. Voor meer info of andere afmetingen ga naar www.zelfbouwcontainer.nl.

 

Afmetingen buitenkant (LxBxH): 3880 x 2140 x 2072 mm

Afmetingen binnenkant (LxBxH): 3726 x 1990 x  1948 mm

Afmetingen deur (LxH): 1750 (813 + 937 mm) x 1849 mm

Ruimte tussen heftruckkokers: 850 mm

 

Kom langs of neem contact op

Geïnteresseerd in een container tuinhuis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@zelfbouwcontainer.nl, bel naar 085-0685590 of kom langs op de Warmoeziersweg 20 2661 EH in Bergschenhoek. We kunnen u dan een passende offerte bieden voor de scherpste prijs. Al onze containers hebben 10 jaar anti roest garantie en zijn daarmee van uitstekende kwaliteit. U krijgt bij ons altijd de laagste prijsgarantie op elke container!

 

Verder…

… verhuren wij ons assortiment containers voor een minimale huurperiode van 6 maanden.

…bieden wij soms ook een snelbouw container tweedehands aan

…staan wij u graag te woord als u vragen heeft!

…bieden wij de laagste prijsgarantie

…wij 99% van de 10ft containers op voorraad hebben

 

https://www.zelfbouwcontainer.nl/