Kamvast
Image default
Zakelijk

Controleer jouw NEN 2580 goed!

Eigenlijk is een NEN 2580 rapport niet meer dan een overzicht van een compleet gebouw. Uiteraard gespecificeerd qua laag, maar wel duidelijk en overzichtelijk voor iedereen. Hierdoor wordt er per laag goed gekeken naar de mogelijkheden die er zijn. Dit is overigens niet alleen voor de zakelijke markt van belang. Ook voor woningen wordt er verwezen naar de NEN 2580.

 Wat heeft dit voor invloed?

 Vanaf 1 september 2010 is het verplicht gesteld om volgens de NEN 2580 meetrapport te werken en te publiceren. Dit betekent dus direct dat je zeker weet wat hierin vermeld ook realiteit is. De waarde van een woning of kantoorpand wordt hierdoor berekend. Uiteraard is de vloeroppervlakte het belangrijkste van allemaal en hier wordt ook als eerste naar gekeken. 

 Wanneer je dus een woning of bedrijfspand wilt laten taxeren zal er een beroep gedaan worden op de NEN 2580. Het zal dus een rol gaan spelen in de WOZ bepaling en BAG-kwesties. 

 Hoelang duurt het om een rapport op te maken?

 De tijdsduur hangt natuurlijk af van de oppervlakte van het pand wat berekend moet worden. Hier kan er dus geen indicatie voor gegeven worden. Wel is het zo dat een expert op dit gebied precies weet wat er bekeken moet worden en zal dit dus ook sneller kunnen uitvoeren. Voor het opmaken van een NEN 2580 meetrapport zitten er wel kosten aan verbonden.