Kamvast
Image default
Dienstverlening

De belangrijkste kosten van elektra aanleggen op een rij

Bij een grote of zelfs een kleine klus aan elektra zul je waarschijnlijk al snel een elektricien inschakelen. Je zal vast en zeker een kijkje nemen op het internet en op zoek gaan naar de juiste elektricien voor de klus. Maar waar moet je nou op letten bij het inschakelen van een elektricien, welke kosten kan je allemaal verwachten en welke kosten zijn belangrijk om op te letten. Kosten lopen vaak goed uiteen, een duidelijke verwachting geven kan dan soms ook moeilijk gegeven worden.

Kosten die je kan verwachten maar wel heel belangrijk zijn

Tijdens het zoeken naar een elektricien zul je meerdere uurtarieven naar voren zien komen. Dit is belangrijk om in de gaten te houden. Goedkope elektriciens met tarieven tussen de 15 euro en 25 euro zijn vaak mensen die zwart werken, die moet je altijd vermijden. Je vindt ook kosten tussen de 25 en 45 euro, dit zijn vaak lokale kleine elektriciens. Elektriciens met een uurtarief boven de 50 euro zijn vaak de grotere elektriciens die door het hele land werken. Ook zal je kosten tegenkomen voor de werkzaamheden zelf. Een lampje vervangen en aansluiten zal aanzienlijk minder kosten dan een hele meterkast vervangen. Deze kosten zijn ook helaas onvermijdelijk. Materiaalkosten en voorrijkosten zijn ook belangrijk voor een elektricien, deze kosten zijn dan jammer genoeg ook onvermijdelijk. Materiaalkosten liggen ongeveer op 30% van de kosten van de werkzaamheden zelf. Voor de voorrijkosten worden vaak vaste bedragen gehanteerd, deze zijn ook meestal terug te vinden op de site van de elektriciens zelf.

 

Het is meestal beter om iets meer te betalen voor een goede elektricien. Een iets duurdere elektricien heeft meestal meer ervaring en is goed gespecialiseerd. Hij heeft vaak meer gereedschap en kennis tot zijn beschikking waardoor de kans op schade aan elektra en ongelukken met elektra flink verkleind kunnen worden.