Kamvast
Image default
Dienstverlening

De grootte van uw belangrijkste elektrische apparaat kennen

De volledige beschikbare capaciteit van de primaire elektrische dienst die door de elektriciteitsleverancier aan uw huis wordt gegeven, wordt gemeten in ampère of ampère. Het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huis ligt tussen de 100 en 200 ampère. Stroomsterkte is een maat voor de hoeveelheid energie die via kabels stroomt en kan variëren van 30 ampère in oudere huizen die niet zijn opgewaardeerd tot 400 ampere in een groot huis met veel elektrische verwarmingssystemen. Als u weet hoe groot de elektriciteitsvoorziening van een huis is, kunt u bepalen of een update nodig is of dat de dienst groot genoeg is voor een renovatie, zoals een gerenoveerde keuken of kamer uitbreiding. Als u denkt dat de grootte van uw elektriciteitsvoorziening niet geschikt is voor het soort huis waarin u woont, vraag dan uw plaatselijke elektricien om dit te controleren. Bent u in Zeist, dan kunt u contact opnemen met elektriciens in Zeist.

Reizen door draden: hoe de elektrische stroom uw huis bereikt

Elektrische service wordt bij u thuis geleverd via twee 120 volt service kabels met een totale spanning van 240 volt. Spanning is een meting van de druk of stroomsnelheid van elektriciteit. De hoofdstroomvoorziening gaat een service mast binnen en gaat via een elektriciteitsmeter naar uw huis, of het komt uw eigendom binnen via ondergrondse leidingen die ook door een elektriciteitsmeter lopen. Het hoofd servicepaneel is de eerste stop voor de elektrische service zodra deze uw eigendom betreedt. Het distributiecentrum dat de belangrijkste elektrische dienst verdeeld in afzonderlijke stroomkringen die door uw huis lopen om de lichten, stopcontacten en specifieke apparaten te voeden, is het hoofddienst paneel.

Ster van de show: wat is een hoofdpaneel?

Een grijze metalen doos die ergens langs het binnenoppervlak van een buitenmuur is geplaatst, is normaal gesproken het primaire servicepaneel. Het bevindt zich meestal in een bijkeuken, zoals een garage, kelder of stookruimte. Het wordt soms ingesloten in een voltooide kast die aan de muur wordt gehangen wanneer het in een afgewerkte woonkamer wordt geplaatst. Service panelen zijn ook buiten te vinden, meestal op de buitenmuur van een huis. Twee hete busbars lopen naast elkaar langs het primaire servicepaneel van het servicepaneel. De busbars worden gevoed door de hoofdschakelaar, wat een grote breker is. Elke busbar wordt gevoed door 120 volt. Een vertakt thuiscircuit dat is aangesloten op slechts één busbar zal 120 volt produceren, maar een circuit dat is aangesloten op beide busbars zal 240 volt produceren. Stroomonderbrekers beheren en beveiligen de verschillende circuits in de belangrijkste service panelen van de meeste huizen.