Wat zijn de kosten van een VOG

Wat zijn de kosten van een VOG

Het kan zo zijn dat een toekomstig werkgever vraagt om een VOG bij de sollicitatie, het is dan natuurlijk wel handig om te weten hoe je deze aan moet vragen en wat het kost. Bij sommige functies is het verplicht vooraf een VOG te laten zien, het is bijvoorbeeld verplicht voor als je bij een kinderopvang wil werken. 

VOG aanvragen

Wanneer je toekomstig werkgever wil dat je een VOG aanvraagt moet hij of zij hier ook bij aangeven hoe ze hem willen hebben, een VOG kan namelijk op twee verschillende manieren worden gemaakt. De VOG kan namelijk digitaal en schriftelijk, voor allebei de manieren geldt een andere aanvraagprocedure. De digitale VOG kan je aanvragen via internet, je toekomstig werkgever moet dan eerst de VOG aanvraag voor je klaarzetten. Vervolgens krijg je een code waarmee je de VOG kan aanvragen en betalen. 

 

Om de VOG schriftelijk aan te vragen moet je langs bij het gemeentehuis, deze moet hier dan wel eerst aangemeld worden. Wanneer de VOG is aangemeld kan je langs bij het gemeentehuis in de gemeente waar je staat ingeschreven. 

 

Het is ook mogelijk om de VOG aan te vragen via commerciële partijen, deze partijen kunnen de VOG alleen aanvragen en dus niet maken. Alleen Justis beschikt namelijk over de bevoegdheid om een VOG te beoordelen en weer uit te geven. Ook gaat het niet sneller om je VOG via commerciële partijen aan te vragen.

Kosten

Om je VOG online aan te vragen kost het €33,85, dit moet betaald worden aan de gemeente. Je VOG schriftelijk aanvragen kost €41,35, een stuk duurder dus. Dit komt omdat je hiervoor naar het gemeentehuis moet en dat kost ook hun tijd. De prijzen via commerciële partijen lopen uiteen, ze hebben namelijk allemaal een andere prijs die ze hanteren. 

 

De belangrijkste kosten van elektra aanleggen op een rij

De belangrijkste kosten van elektra aanleggen op een rij

Bij een grote of zelfs een kleine klus aan elektra zul je waarschijnlijk al snel een elektricien inschakelen. Je zal vast en zeker een kijkje nemen op het internet en op zoek gaan naar de juiste elektricien voor de klus. Maar waar moet je nou op letten bij het inschakelen van een elektricien, welke kosten kan je allemaal verwachten en welke kosten zijn belangrijk om op te letten. Kosten lopen vaak goed uiteen, een duidelijke verwachting geven kan dan soms ook moeilijk gegeven worden.

Kosten die je kan verwachten maar wel heel belangrijk zijn

Tijdens het zoeken naar een elektricien zul je meerdere uurtarieven naar voren zien komen. Dit is belangrijk om in de gaten te houden. Goedkope elektriciens met tarieven tussen de 15 euro en 25 euro zijn vaak mensen die zwart werken, die moet je altijd vermijden. Je vindt ook kosten tussen de 25 en 45 euro, dit zijn vaak lokale kleine elektriciens. Elektriciens met een uurtarief boven de 50 euro zijn vaak de grotere elektriciens die door het hele land werken. Ook zal je kosten tegenkomen voor de werkzaamheden zelf. Een lampje vervangen en aansluiten zal aanzienlijk minder kosten dan een hele meterkast vervangen. Deze kosten zijn ook helaas onvermijdelijk. Materiaalkosten en voorrijkosten zijn ook belangrijk voor een elektricien, deze kosten zijn dan jammer genoeg ook onvermijdelijk. Materiaalkosten liggen ongeveer op 30% van de kosten van de werkzaamheden zelf. Voor de voorrijkosten worden vaak vaste bedragen gehanteerd, deze zijn ook meestal terug te vinden op de site van de elektriciens zelf.

 

Het is meestal beter om iets meer te betalen voor een goede elektricien. Een iets duurdere elektricien heeft meestal meer ervaring en is goed gespecialiseerd. Hij heeft vaak meer gereedschap en kennis tot zijn beschikking waardoor de kans op schade aan elektra en ongelukken met elektra flink verkleind kunnen worden.

 

Kunststof deuren: vandaag de dag is kunststof de norm

Kunststof deuren: vandaag de dag is kunststof de norm

Kunststof deuren zijn de norm

Bent u op zoek naar een of meer nieuwe deuren voor in huis? Of het nu een binnendeur of een buitendeur beteeft: een kunststof deur is echt de norm. Kunststof deuren zijn niet voor niets al jarenlang gewild als materiaalsoort, omdat ze echt meerwaarde hebben in vergelijking met aluminium, houten of glazen deuren.

Beter isoleren met een kunststof deur

Houten deuren isoleren prima, maar een kunststof deur nog beter. Deuren van kunststof voorkomen tochtstromen in huis en houden het binnen warmer. Ook de geluiden uit andere ruimtes worden gedempt, dus er is ook sprake van akoestische isolatie.

Qua onderhoud hebben kunststof deuren weinig nodig

Aantrekkelijk aan kunststof deuren is het beperkte onderhoud at nodig is. Terwijl een houtdeur periodiek toch een likje verf nodig heeft, hoeven kunststof deuren nooit geverfd te worden. Uiteindelijk scheelt u dat veel werk en ook geld. Reken daarbij nog het feit dat het reinigen van kunststof erg eenvoudig is: een vochtig doekje over het deuroppervlakte en de deurranden trekken, ongeveer eens per maand, is meestal genoeg om de deuren goed schoon te houden.

Lang genieten met deuren van kunststof

Wat de levensduur betreft van deuren die van kunststof zijn gemaakt, hoeft u zich geen drukte maken. Deze deuren gaan tientallen jaren mee. Ze zijn sterk, robuust en vormvast. De lange levensduur van de deuren is natuurlijk ook gunstig voor het milieu. En ooit, in de verre toekomst, kan het kunststof materiaal hergebruikt worden.

Meer mogelijkheden met kunststof

Concluderend: deuren van kunststof zijn een verantwoorde en slimme keuze. Kijk naar de modellen die er zijn en koop uw deuren voor een mooie prijs. Naast kunststof deuren bieden ook de kozijnen een diverse voordelen. De kozijnen gaan langer mee dan de houten varianten en ook bij kozijnen biedt het kunststof een isolerende werking.  Voor meer informatie over kunststof toepassingen voor in of om uw huis bezoekt u de website van bermon.

Unieke trouwlocatie ermelo

Unieke trouwlocatie ermelo

Wil jij trouwen in de buitenlucht en het trouwfeest organiseren op een landelijke locatie? Wat dacht je dan van een authentieke Hollandse boerderij als locatie? In Ermelo kun je jouw trouwfeest organiseren in een landelijke boerderij. Lees gauw verder waarom deze unieke trouwlocatie in Ermelo dé locatie is voor jullie bruiloft. 

 

De perfecte landelijke setting

Geniet van het buitenleven en een locatie midden in de Gelderse natuur. Deze locatie leent zich perfect voor een bruiloft in de buitenlucht, maar heeft ook voldoende voorziening binnen. Weer of geen weer, je kunt trouwen op deze prachtige locatie. Je kunt zelfs de aankleding bepalen, maar kunt hier ook iemand voor inschakelen. Je bepaalt zelf in hoeverre je de touwtjes in handen wilt hebben. Zo kun je zelf voor catering zorgen, maar kun je dit zelfs bij de locatie boeken. 

 

Praktisch, dichtbij en niet duur 

Ermelo is een perfecte locatie voor een bruiloft. Wanneer de families en vrienden uit het hele land moeten komen, is deze unieke trouwlocatie in Ermelo een perfect punt in het midden. Zo hoeft niemand al te ver te reizen en kan iedereen jullie bijzondere dag mee beleven. Ook hoeft niemand vroegtijdig te vertrekken om de trein te halen of om voor het donker naar huis te kunnen. Er zijn namelijk ook accommodaties te huur om te overnachten. Ideaal voor na de bruiloft.

Uw zilveren munten verkopen tegen een eerlijke prijs

Uw zilveren munten verkopen tegen een eerlijke prijs

Tegenwoordig betalen we onze aankopen veelal via een online bankoverschrijving of een creditcard. Vroeger echter betaalden we bijna alles met baar geld. Valuta die per land verschilde. Aanvankelijk gedrukt als munten en later ook als bankbiljetten.

Door het verminderde gebruik zijn munten en biljetten niet alleen zeldzamer geworden, maar ook waardevoller. Zeker de munten, waarvan in het verleden de hoogste waarden werden geslagen in zilver en goud. 

 

Uw zilveren munten verkopen

In het verleden kon je met deze edelmetalen munten veel kopen, maar later werden ze vooral door verzamelaars gezocht. Met als gevolg dat veel kostbare munten zijn opgenomen in unieke verzamelingen.

Daar bevinden ze zich vaak nog, maar niet iedereen heeft er de tijd of het geld voor om zo’n verzameling te onderhouden. Het kan daardoor zijn dat u uw eigen collectie wilt opgeven. Of een verzameling die u heeft geërfd. Het is dan vooral zaak mensen te vinden die uw muntenverzameling op waarde kunnen schatten. 

 

Uw zilveren munten verkopen tegen een eerlijke prijs.

Als u overweegt uw zilveren munten te verkopen, is het niet moeilijk om experts te vinden die u daarbij snel, maar vooral professioneel kunnen helpen. Deskundigen die met u door de verzameling lopen en haarfijn kunnen uitleggen wat elke munt waard is. U kunnen adviseren en er bovenal een eerlijke prijs voor bieden.

De waarde van elke munt is over het algemeen afhankelijk van meerdere factoren. Is de bewuste munt zeldzaam of niet? Wat is de kwaliteit? Is het geldstuk veel gebruikt of vers van de pers in een collectie terechtgekomen? Hoe populair is de munt? Afhankelijk van ondermeer deze factoren komt een munten-expert tot een juiste prijs. Een prijs die u direct krijgt te horen en die ook direct aan u kan worden uitgekeerd. Een prijs waaraan geen limiet is gebonden. Ook de kenner is namelijk op zoek naar die ene zeldzame zilveren munt en is bereid daar een faire prijs voor te betalen.

Uw zilveren munten verkopen? Twijfel niet, wie weet wat voor schat er in dat oude sigarendoosje of koekblik verborgen ligt. Om zeker te zijn van de waarde, neem contact op met een betrouwbare munten-expert. Voor meer informatie of het verkopen van gouden munten bezoekt u de website van kevelam.nl.

EHBO cursus – Voordelen voor werkgevers en werknemers

EHBO cursus – Voordelen voor werkgevers en werknemers

Niet alle werk is gevaarlijk, maar elke werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers op de werkplek. Een van de beste manieren waarop werkgevers hun wettelijke en morele verplichtingen jegens hun werknemers nakomen, is door werknemers een eerste EHBO cursus te geven.

Geschoolde werknemers met EHBO cursussen bieden voordelen die niet altijd even vanzelfsprekend zijn. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de manieren waarop deze training ten goede kan komen aan werkgevers en werknemers.
 

Voordelen voor werkgevers

In geval van nood kan een snelle reactie van medewerkers levens redden. Medewerkers die zijn opgeleid in een EHBO cursus begrijpen de stappen die in een noodsituatie moeten worden genomen door middel van meer zelfvertrouwen en paraatheid. Een snelle reactie kan iemands hersteltijd verkorten.

De EHBO cursus helpt werknemers zich meer bewust te worden van de veiligheid op de werkplek, wat leidt tot minder ongelukken en verwondingen. Het minimaliseren van het risico voor werknemers en het verminderen van het aantal arbeidsongevallen komt iedereen ten goede, maar voor werkgevers heeft het invloed op alle aspecten van het bedrijf.

Door het geven van EHBO opleidingen kunnen werkgevers hun werknemers laten zien dat ze zich inzetten voor een veilige werkomgeving. De training wordt gegeven op de werkplek en kan zelfs worden gebruikt als een uitstekende teambuilding oefening.

 

De voordelen voor werknemers

De opleiding is ook buiten de werkplek nuttig. Het kennen van de procedures die nodig zijn in een noodsituatie kan helpen het leven van een vriend of familielid te redden.

De EHBO opleiding kan de werknemers leren om de EHBO-kits op de juiste manier te gebruiken en om de rust te bewaren in noodsituaties. Daarom zijn deze vaardigheden voor iedereen belangrijk.

Een EHBO cursus kan helpen bij het overwinnen van de angst van mensen die geen vertrouwen hebben in hun capaciteiten. Hierdoor zullen zij de basisactiviteiten sneller en efficiënter uitvoeren totdat de ambulance arriveert.

De EHBO cursussen omvatten theoretische lessen en praktische taken, waarbij elke deelnemer de professionele kennis verwerft die nodig is om de spoedeisende hulp goed uit te voeren. Het is een levensreddende kennis, dus het is de moeite waard om die te hebben, want we weten nooit wanneer het voor ons nuttig kan zijn.

De steenhouwerij in Drachten heeft de mooiste gedenkmonumenten

De steenhouwerij in Drachten heeft de mooiste gedenkmonumenten

Bij de specialistische steenhouwerij in Drachten wordt er gebruik gemaakt van zeer mooie materialen om de producten te produceren. Als sinds het jaar 1922 wordt er door dit familiebedrijf hard gewerkt aan het maken en produceren van de grafstenen. Het zijn anders gezegd gedenkmonumenten die stijlvol en eigentijds zijn en waar mensen een goed gevoel bij krijgen. Het is natuurlijk vooral de bedoeling dat de nabestaanden een mooie plek creëren waar zij een plaats hebben waar ze de overledene en dierbare persoon kunnen herdenken en nog even bij die persoon kunnen zijn. De steenhouwerij in Drachten streeft ernaar om hen allemaal in de behoeften die zij hebben te voorzien en hen bij te staan in dit moeilijke moment in hun leven.

Soorten steen

Je kunt de stenen die er zijn en daarnaast de tekens en andere accessoires niet alleen maar verkrijgen in natuursteen, maar de steenhouwerij in Drachten maakt ook gebruik van andere materialen. Denk hierbij aan het gebruik van het materiaal glas, maar ook het materiaal brons wordt vaak gekozen. Daarnaast wordt er ook nog wel eens een keuze gemaakt voor een steen van roestvrij staal en van porselein. Je ziet ook vaker dat mensen een keuze maken waarbij er een combinatie wordt gemaakt van deze diverse materialen. Dat maakt het een heel mooi concept wat de steenhouwerij in Drachten voor je kan creëren.

Moeilijk traject

Omdat het een moeilijk traject is waar je doorheen gaat is het helemaal niet gek als je en aantal afspraken nodig hebt om een keuze te kunnen maken. Natuurlijk helpen de adviseurs je daarbij ook graag met het uitzoeken van een steen die past bij jouw wensen en behoeften. Het moet uiteindelijk een fijne plaats worden en daar mag je best even over nadenken. Kom gerust eens langs en kijk naar de mogelijkheden die er zijn.

 

 

 

Hoe verduurzaam je je woning

Hoe verduurzaam je je woning

Op het moment is het erg populair om je huis te verduurzamen, met zonnepanelen kun je dit al heel goed doen. Veel mensen vragen zich af hoe je dit doet en waarmee kun je nou eigenlijk allemaal je huis verduurzamen? Verder in dit artikel vertel ik een paar dingen die je allemaal kunt doen en bereiken. Een duurzaam huis kopen is voor veel mensen erg aantrekkelijk!

De oriëntatie

Als je aan het kijken bent naar hoe je je huis kunt verduurzamen, is het handig dat je begint met zoeken uit welk jaar het huis komt of is gebouwd. Als je dit weet kun je beginnen met het isoleren van het huis, mocht het huis nog niet geïsoleerd zijn. Huizen die vóór 1930 gebouwd zijn, zijn namelijk wat duurder om te isoleren dan huizen die gebouwd zijn na 1930. Huizen die wel geïsoleerd zijn hebben vaak al een energielabel dat hoger is dan C. 

Wat betekend een energielabel voor mijn huis

Het is makkelijker om je huis nog duurzamer te maken als je al een hoog energielabel heb. Het gaat er als eerste namelijk om dat je huis goed geïsoleerd is en dat je overstapt van gas naar elektriciteit. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een warmtepomp gebruiken. Stroom is over het algemeen wel duurder, maar als je huis goed geïsoleerd is, zal dit uiteindelijk goedkoper worden.

Een planning maken

Het is belangrijk dat je een goede planning maakt op het moment dat je een huis gaat kopen of hebt gekocht. De planning moet bestaan uit hoeveel, wanneer en waar je de stroom gaat gebruiken en natuurlijk met hoeveel mensen je in het huis gaat wonen en wat dit dan gaat kosten. Als je dit weet kun je gaan kijken naar waar je de duurzame apparaten kan plaatsen. Het is dus erg belangrijk dat als je een huis gaat kopen je deze dingen allemaal doet zodat het makkelijker is om je huis te verduurzamen.

Een schone omgeving met de hulp van het schoonmaakbedrijf in Heiloo

Een schone omgeving met de hulp van het schoonmaakbedrijf in Heiloo

Het schoonmaakbedrijf in Heiloo kan voor meerdere zaken worden ingehuurd. Je wilt uiteraard dat er kan worden gewerkt in een pand waar het ten alle tijden spiek en span is en waar geen stofje door de lucht dwarrelt. Als je dat allemaal zelf moet regelen of je laat het door je medewerkers doen, dan kost dit zoveel kostbare tijd dat je het beter kunt laten doen door schoonmaakbedrijf in Heiloo, waardoor de medewerkers van het bedrijf zich gewoon kunnen richten op het werk waarvoor ze zijn aangenomen. Als ondernemer wil je succes, maar niet alleen maar op het gebied van zaken doen, maar ook alles wat er bij komt kijken bij het hebben van een eigen bedrijf. Je wilt dit gedeelte van je onderneming nu ook nog even goed geregeld hebben naast alle andere successen die je al hebt geboekt. 

Hygiëne

De hygiëne staat bij het schoonmaakbedrijf in Heiloo uiteraard op de eerste plaats en dat zie je terug in hoe er door hen wordt gewerkt en het resultaat wat er aan het einde van de shift weer aan je wordt afgeleverd. De medewerkers van het schoonmaakbedrijf in Heiloo hebben veel plezier in hun werk en zien graag dat alles weer helemaal schoon is aan het einde van de rit en zetten zich hier ook optimaal voor in. Niet alleen is het hebben van een schoon pand goed voor het personeel, maar ook voor de klanten die hier op bezoek komen. Het is toch de eerste indruk die je bij hen achterlaat en daarom moet dit allemaal goed voor elkaar zijn. 

Indruk

Je denkt niet alleen maar aan de indruk die je achterlaat aan de klanten wanneer je het schoonmaakbedrijf in Heiloo inschakelt, maar je denkt tegelijkertijd ook aan de gezondheid en het welzijn van je personeel. Daar draag je namelijk ook voor een heel groot deel aan bij door het schoonmaakbedrijf in Heiloo in te schakelen.


Zwenkkraan keuring door EKH

Zwenkkraan keuring door EKH

Bij EKH kunt u uw zwenkkraan laten keuren. Deze kraan wordt vaak gebruik in de hijs- en hefindustrie en dient voor het laden en lossen in bijvoorbeeld het magazijn. Deze kraan zorgt ervoor dat u gemakkelijker te werk kan gaan omdat u hiermee objecten makkelijk kunt oppakken of verplaatsen. Ook kunt u het nog makkelijker voor uzelf maken door de kraan te voorzien van bijvoorbeeld een zogenaamde handtakel of als u dat liever heeft, een elektrische takel. 

Hoe wordt mijn zwenkkraan gekeurd?

Nu vraagt u zich misschien af hoe uw zwenkkraan precies wordt gekeurd. Het is allereerst belangrijk om de kraan in ieder geval één keer per jaar te laten keuren door één van onze keurmeesters. Ook als er een reparatie is geweest, moet de kraan opnieuw worden gekeurd. Wanneer uw kraan voor het laatst is gekeurd, kunt u zien op de datumsticker van EKH. Niet alleen de kraan zelf wordt gekeurd maar ook alle takels die hierbij horen. Wij voeren de keuring uit door staalkabels en kettingen aan uw kolomzwenkkraan of uw muurzwenkkraan toe te voegen. Ook wordt de elektrische installatie gekeurd, dit wordt gedaan volgens de NEN3140. Wij schrijven alles op in het zogenaamde kraanboek en tekenen dit af. Een keuring door EKH zorgt ervoor dat u een zeer adequate en professionele keuring heeft van uw gereedschap. Onze keurmeesters keuren namelijk door het opvolgen van de voorschriften die wij hebben opgesteld. Als de gereedschappen aan als voorschriften voldoen, dan krijgt ieder middel een certificatie. Met deze certificatie kunt u laten zien dat veiligheid bij u en uw bedrijf voorop staat, niet alleen voor uw eigen personeel maar ook voor al uw klanten. 

Is het keuren van mijn middelen verplicht?

Het antwoord op de vraag “Is het keuren van mijn middelen verplicht?” kan eigenlijk vrij kort zijn: ja. Echter is er vanuit de overheid geen duidelijkheid over hoe vaak een middel gekeurd moet worden. De overheid legt deze verantwoordelijkheid bij de zorgplicht van de werkgever. Toch raden wij vanuit EKH aan om dit jaarlijks door onze keurmeesters te laten doen om de veiligheid van iedereen te bewaren.