Kamvast
Image default
Dienstverlening

Een grote opruiming voor de verhuizing: zo pak je het aan

Een verhuizing is hét moment om het hele huis door te lopen en alle spullen uit te zoeken. Ga je nieuwe meubels kopen voor in het nieuwe huis? Dan kun je het best zo snel mogelijk de oude meubels verkopen of weggooien, zodat ze niet meer in de weg staan en het verhuisbedrijf Almere ze niet mee hoeft te verhuizen (dat scheelt kosten!). Er is een manier waarop je het opruimen gestructureerd kunt aanpakken. In de volgende drie stappen kun je het hele huis opruimen en organiseren voor de verhuizing.

Stap 1: per kamer opruimen

De eerste stap is het opruimen. Je begint hiermee met het verdelen van de opruimtaken per kamer. Begin met de ruimtes die je het minst gebruikt, zoals de kelder of opslagruimtes. Sorteer en categoriseer de spullen. Je kunt de categorieën houden, verkopen of weggooien aanhouden. Wanneer je bezig bent met het uitzoeken zul je kritisch moeten kijken naar de spullen. Vermijd het meenemen van onnodige spullen naar het nieuwe huis. Wanneer je alles hebt uitgezocht en de onnodige spullen weggegooid of verkocht hebt, kun je de overgebleven spullen opbergen in verhuisdozen.

Stap 2: houd belangrijke spullen apart

De volgende stap is het verzamelen van alle belangrijke spullen. Denk hierbij aan documenten, zoals identiteitsbewijzen en medische gegevens, waardevolle sieraden en spullen met waarde. Door deze spullen apart te houden en zelf mee te brengen, zullen ze niet kwijtraken tijdens de verhuizing. 

Stap 3: pak efficiënt in 

De laatste stap in de grote opruiming voorafgaand aan de verhuizing is het goed inpakken van al jouw spullen. Regel eerst genoeg stevige verhuisdozen, zodat je ze direct kunt inpakken. Daarna kun je de spullen gaan categoriseren: leg vergelijkbare spullen bij elkaar en label de doos, zodat je weet wat erin zit. Door een inventarislijst op te stellen per verhuisdoos weet je exact wat er in elke doos zit en waar deze heen moet in het nieuwe huis. Maak daarnaast ook een doos met essentiële spullen, waaronder bijvoorbeeld de eerder genoemde waardevolle documenten, maar ook kleding, toiletartikelen en medicijnen. Zo heb je alle benodigde spullen bij de hand en weet je zeker dat ze goed overkomen tijdens de verhuizing. 

Dus, door systematisch iedere kamer op te ruimen, belangrijke en waardevolle spullen bij elkaar te houden en efficiënt in te pakken, kun je opgeruimd deze nieuwe fase in.