Kamvast
Image default
Aanbiedingen

Een robotstofzuiger iets voor jou?

Je ziet ze steeds vaker: robotstofzuigers. Of je online nu een filmpje voorbij ziet komen van een kat in gevecht met z’n nieuwe huisgenoot of een chique reclame van het nieuwste model – de robotstofzuiger verovert gestaag de hele wereld. En dat is niet voor niets. Robotstofzuigers maken je leven makkelijker. Voor wie een hekel heeft aan stofzuigen zou dit wel eens de uitvinding van de eeuw kunnen zijn. Maar er zijn ook tegenstanders. Horrorverhalen van robotstofzuigers die een ongelukje van de hond op de keukenvloer nog veel erger maakten, zorgen er ook voor dat mensen het apparaat juist schuwen. Hoe zit dat bij jou? 

Voordelen

Altijd een schone vloer 

Net als een robotgrasmaaier ervoor zorgt dat je gazon er altijd piekfijn bijligt, zorgt ook een robotstofzuiger ervoor dat je vloer altijd stofvrij is. Doordat de machine regelmatig door je huis rijdt, hoopt het stof zich niet op en kom je altijd binnen in een ruimte waar de vloer er schoon en fris uitziet. 

Tijdbesparing 

Een robotstofzuiger zorgt ervoor dat je geen tijd meer kwijt bent aan het zuigen van je vloer. Deze tijd kun je nu anders besteden. Ideaal wanneer je in het weekend graag leuke dingen doet in plaats van het huis schoonmaken. 

Nadelen

Gelimiteerde oplossing 

Kenmerkend voor een robotstofzuiger is dat het apparaat zelfstandig over de vloer beweegt en hier het stof oppikt. Dit is tevens het grote nadeel: alleen de vloer wordt gezogen. Als je regelmatig je huis schoonmaakt weet je dat stofzuigen zich niet beperkt tot de vloer. Ook de plintjes, meubels, trappen en andere oppervlakten in je huis kunnen regelmatig een zuigbeurt gebruiken. Dit zul je toch echt zelf nog moeten doen. 

Duur 

In vergelijking met een gewone stofzuiger, is een robotstofzuiger behoorlijk prijzig. De software en de techniek alleen al kosten al gauw een stuk meer dan wat je voor een normale stofzuiger zou betalen. Dit moet je er dus voor over hebben. 

Iets voor jou? 

Is een robotstofzuiger iets voor jou? Of hou je het liever bij een traditionele en degelijke stofzuiger met snoer, slang en stang? Een goede stofzuiger is voor iedereen anders. En uiteraard zijn er nog veel meer opties, zoals een steelstofzuiger of een draadloze variant. Welke stofzuiger je ook zoekt, zorg dat het apparaat jouw gemak verhoogt.

https://www.gereedschap-expert.nl/