Voordelen van een werkende radiator

Voordelen van een werkende radiator

Een goede Radiatorbekleding zie je bijna in elke woonkamer. Maar verwar deze niet met een convector. Beide zijn een soort verwarming, maar dan werken ze net op een andere manier. Een radiator geeft vooral stralingswarmte af en een convector vooral convectiewarmte. Bij convectiewarmte zal de ruimte sneller opwarmen maar de lucht die het uitblaast is niet gezond. Bij stralingswarmte is de lucht gezonder, voelt het fijner en warmer aan en zijn er weinig temperatuurverschillen.

Nadelen van een radiator

Een radiator koelt maar geleidelijk af, daarom is het lastiger om het sneller wat koeler te maken in je huis. Verder kan een radiator er lelijk uitzien in je woonkamer. Gelukkig is er een trend die ervoor zorgt dat er een stijlvolle kast omheen komt: radiatorbekleding.

Radiatorbekleding

Door radiatorbekleding toe te voegen aan je radiator zal het design hiervan versmelten met de rest van je woonkamer. Het ziet er beter uitzien en de waarde van je huis zal waarschijnlijk ook verhogen. Zeker wanneer je nog best een oude radiator hebt hangen waarbij je buizen ook te zien zijn in de woning. Bij nieuwere huizen zal het eerder mooi weggestopt zitten.  Daarnaast creëer je bij radiatorbekleding een soort veiligheid voor kleine kinderen. Zo kunnen zij de hete buizen en de hete radiator zelf niet aanraken en zich eraan bezeren. Door er dus een soort stijlvolle kast omheen te plaatsen heb je er meer plezier van. Je kunt uiteraard zelf een design kiezen voor de radiatorbekleding en deze wordt dan op maat gemaakt zodat het perfect om de radiator past. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen om te zien wat het je ongeveer gaat kosten. Zo kun je ook alle wensen doorgeven met betrekking tot het design van de radiatorbekleding. Op de website kun je ook voorbeelden bekijken van hoe andere mensen het hebben laten doen.Door een aggregaat met opslag energie gebruiken in plaats van diesel

Door een aggregaat met opslag energie gebruiken in plaats van diesel

Een aggregaat voorzien van opslag energie

Als je kijkt naar aggregaten zie je dat de opslag van energie hiervoor steeds vaker voorkomt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een accu die wordt aangesloten op het aggregaat. Laatstgenoemde werkt uit zichzelf dikwijls op een dieselmotor. Met het oog op een schoner klimaat is de opslag van energie meer en meer belangrijk aan het worden. De mogelijkheden nemen hierbij ook toe. Die zorgt zowel voor een schoner milieu als voor een schonere aggregaat. Deze kan namelijk schade als roetvorming ondervinden wanneer er te lang op een te laag percentage deellast wordt gewerkt. Ook hier zal klimaatvriendelijke opslag energie kunnen generen op de meest benodigde momenten.

Opslag energie zorgt voor minder uitstoot

Juist omdat het aggregaat vaker een beroep doet op de aangesloten accu zal de originele dieselmotor steeds minder zijn werk hoeven doen. Dit scheelt uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan een bouwplaats waar ’s nachts alleen maar lampen en camera’s hoeven te draaien. Als een regulier aggregaat deze taak op zich moet nemen zal deze niet op volle kracht werken. Hierdoor blijft de deellast voor een lange tijd laag wat kan resulteren in schade. Zet je op deze bouwplaats een aggregaat dat via accu opslag energie kan gebruiken? Dan hoeft de dieselmotor niet te draaien en kan de accu de stroom leveren. Naast dat dit een hoger rendement geeft zal ook de uitstoot afnemen. Tevens zal het aggregaat door de accu stiller zijn werk doen.

Bespaar diesel door opslag energie

Wanneer op niet-piekuren veelvuldig de accu gebruikt wordt kan je veel besparen op diesel. Dit kan oplopen tot gigantische besparingen. Deze zijn zowel voordelig voor jouw portemonnee als voor het milieu. Je slaat dus met energieopslag twee vliegen in één klap.

Met behulp van zeer groene opslag energie gebruiken

Als je dacht dat een accu aansluiten op het aggregaat de meest groene oplossing was dan ben je er nog steeds niet. Hoewel dit al een fantastische meerwaarde biedt op je diesel-aggregaat is er nog een milieuvriendelijkere versie. Denk hierbij aan een extra toevoeging als opslag op je energie. Een voorbeeld hiervan is zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen energie opslaan in de accu. Op deze manier gebruikt het aggregaat eerst de zonnepanelen, daarna de accu en pas als allerlaatst de dieselmotor. Ook hierdoor bespaar je enorm op diesel, geld en uitstoot.

Met energieopslag naar een schonere toekomst

Door in te zetten op accu’s gekoppeld aan aggregaten ga je een schonere toekomst tegemoet. Het is verstandig om te kijken welke mogelijkheden er binnen jouw grenzen liggen. Zo kun jij met energie opslag je steentje bijdragen aan een groener milieu.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/
Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen?

Je ziet ze steeds meer, zonnepanelen. Ze verschijnen op steeds meer huizen. Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op. Na enige tijd heb je gratis stroom van eigen dak! Wil je zelf zonnepanelen aanschaffen? Dan is het handig om te weten hoe het nou precies werkt. Om meer informatie te krijgen over zonnepanelen kan je rondkijken op internet, maar je kan je ook laten adviseren door bedrijven. Bedrijven kunnen aan de hand van de grote van je dak en energiekosten al berekenen hoeveel panelen je nodig hebt.

De werking van zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit verschillende lagen, die allemaal een eigen functie hebben. Een paneel bestaat uit zoncellen. Dit is gemaakt van het materiaal silicium, dit geleidt stroom als er zonlicht op valt. Zodra de zon gaat schijnen en op de panelen terecht komt ontstaat er een elektrische stroom. Dit gebeurt tussen de positieve lading bovenop en de negatieve lading onder de cel. Dit noemen we ook wel gelijkstroom. Echter is dit nog niet klaar voor gebruik. Met een omvormer wordt gelijkstroom omgezet in wisselstroom. Dit is de stroom wat uit jouw stopcontact komt. Vervolgens stuurt de omvormer de stroom het elektriciteitsnet op, nu is het klaar om gebruikt te worden!

De kosten van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen zijn een hele investering, al hoewel het tegenwoordig goedkoper is dan enkele jaren geleden. Afhankelijk van de hoeveelheid dat er op het dak passen, ben je al snel een paar duizend euro kwijt. De terugverdientijd voor zonnepanelen kun je verkorten door de btw terug te vragen. Een voorbeeld van een dak met tien panelen bespaar je al snel 500 euro op je energiekosten. Zo verdien je binnen tien jaar je investering terug. Let bij het aanschaffen goed op de garantievoorwaarden. Na deze investering wil je garantie op de zonnepanelen zelf, maar ook op de installatie. Kies voor een leverancier die jij vertrouwt. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Ribbers Solar Works.