Het stappenplan voor het boeken van bekende artiesten

Het stappenplan voor het boeken van bekende artiesten

Iedereen heeft wel eens het idee gehad om voor een feestje met de vereniging of die ene vijftigste verjaardag even goed uit te pakken en te kiezen voor een bekende artiest. Maar zodra je gaat zoeken op het web kom je er achter dat er niet veel transparantie is als het gaat om bekende artiesten boeken. Om je wegwijs te maken binnen de wereld van het boeken van bekende artiesten gaan wij hier alle stappen even bij langs, want er gaat meer mee gemoeid dan even een prijsopgave doen en boeken.

 

Stap 1: de juiste artiest kiezen

Allereerst moet er een artiest gevonden worden die past bij het budget, maar ook de sfeer die er neergezet moet worden. Voor een gezellige meezingavond is het altijd aan te raden een feestentertainer uit te kiezen zoals Ronnie Ruysdael. Maar ook is een artiestenduo als Suzan & Freek een optie. Hierbij moet er wel goed naar het budget gekeken worden, want bij het boeken van een bekende artiest moet er al gauw gekeken worden naar zo’n €3.000 als minimum. Voor die prijs komt Brainpower optreden, maar Suzan en Freek kijk je al snel naar het 8-voudige. Zodra de artiest is gevonden die perfect bij het evenement past, komt de uitdaging: het boeken.

 

Stap 2: aanvragen en boeken, maar hoe?

De beste manier om eigenlijk wel de beschikbaarheid van de bekende artiest makkelijk vast te leggen is beginnen met vroeg plannen. Bekende artiesten zitten altijd volgeboekt door het jaar heen en hebben de luxe uit opdrachten te kiezen. Des te vroeger de bekende artiest de aanvraag binnen heeft, des te eerder ze de keuze maken om op te willen treden. Een aanvraag kan zeer eenvoudig gedaan worden via een boekingsbureau voor bekende artiesten als Evenses. Daar is het de standaard om gewoon even de informatie en wensen van uw evenement in te typen en dan nemen zij het volledige contact op met de bekende artiest, zo verzekerd u zich van de hoogste slagingskans bij het boeken van uw bekende favoriete artiest.

 

Stap 3: Buma, apparatuur en riders

Als de beschikbaarheid bevestigd is, komen er nog wat leuke randzaken bij kijken die niet de standaard zijn bij het boeken van een band. Alle nummers van de bekende artiest zijn namelijk onder een label gemaakt en daar komt de BUMA/STEMRA bij kijken. Het Burea voor muziek auteursrechten (Buma)  in combinatie met de Stichting tot Exploitatie van Mechanische Reproductierechten voor Auteurs (Stemra) is de Nederlandse collectieve beheersorganisatie voor de muziekwereld. Hier moet geld aan afgedragen worden zodat de artiesten wel de royalty’s ontvangen voor hun gespeelde werk. Dit is alleen maar toepasselijk op evenementen met ticketverkoop en die niet in de publieke ruimte worden gehouden. Heeft u bijvoorbeeld de bekende artiest gehuurd voor een feest in uw achtertuin? Dan kost het helemaal niets.

Maar dan zijn we er nog niet, dan komen vaak de riders nog kijken. Dit zijn eigenlijk de documenten waar alle techniekeisen van de gekozen bekende artiest in staan. Denk hierbij aan bepaalde DJ-sets waar ze mee komen spelen, microfoons en algemene podiumindelingen. Bij bekende artiesten zijn deze vaak nog verder uitgebreid met de persoonlijke wensen van de artiest, die willen vaak drinken en eten backstage klaar hebben staan voordat ze gaan optreden. Dit kan lopen van M&M’s in één kleur tot gewoon een broodje kaas. Dit ligt allemaal aan de gekozen artiest en die zal dit van tevoren aangeven.

Stap 4: genieten

Alles geregeld en check? Dan hoeft er niets anders meer te gebeuren naast het genieten van het evenement met de bekende artiest. Lekker feesten op Ali-B’s raps of lekker gaan op Benny Rodrigues’ ROD alias. Het is allemaal mogelijk. Meer hulp nodig bij het boeken van een bekende artiest? Kijk dan hier eens naar de makkelijkste manier om het te laten regelen voor u.

Gemakkelijk een hotelkamer per uur boeken

Gemakkelijk een hotelkamer per uur boeken

Er zijn meerdere redenen waarom u liever afspreekt in een hotel dan op kantoor. Zo kunt u overleg hebben met een klant terwijl er een conflict situatie zich voordoet. Of dat u een overstap wilt maken naar een concurrent, het is te begrijpen dat uw werkgever dit niet fijn vindt. Ook is een hotel een neutrale locatie om een zakelijke deal te bespreken. Het is te begrijpen dat de luxe uitstraling van een hotel hieraan bijdraagt, het zorgt ervoor dat u professioneel over komt. Echter is een nacht in een luxe hotel vrij duur, dat is natuurlijk helemaal niet nodig als u de kamer geen vierentwintig uur nodig heeft, vandaar dat u ook een hotelkamer per uur kunt boeken. U heeft de kamer niet langer nodig, dus kunt u beter ook niet te veel betalen. Wanneer u een hotelkamer per uur betaald, houdt u de kosten laag. U kunt meerdere uren boeken, maar hoeft thuis niet uit te leggen waarom er een hele nacht aan hotel kosten weg zijn. Ook kunt u een hotelkamer per uur kiezen omdat het grootste gedeelte van het overleg al plaats vindt tijdens het diner vooraf gaand aan het contract tekenen. Als u en de klant dan een overeenkomst hebben kan dit gemakkelijk in de hotelkamer per uur worden vastgelegd in een contract wat meteen ondertekend kan worden. Zo houdt u privacy bij uw overeenkomst, maar betaalt u niet meer dan dat er nodig is. Voordelen van een hotelkamer per uur.

Privacy

Op een hotelkamer per uur heeft u privacy. Verder wordt de kamer na uw vertrek hetzelfde schoon gemaakt als dat de kamer voor een nacht was verhuurd. Er is bij een hotelkamer per uur veel privacy, dat is natuurlijk heel fijn voor al uw zakelijke meetings en contractoverleggen.Dé DJ voor uw bruiloft

Dé DJ voor uw bruiloft

Bent u op zoek naar een goede, betrouwbare en professionele DJ voor uw toekomstige bruiloft? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Ik ben een DJ die veel ervaring heeft opgedaan in het vak, onder andere door veel aanwezig te zijn en te draaien op bruiloften en andere partijen. De ervaring heeft mij geleerd dat het draaien op een bruiloft als DJ meer is dan het meenemen van een goede installatie, neerzetten van een computer en knopjes indrukken om de muziek te laatste afspelen. Als DJ van een mooie bruiloft hoor je met veel zaken rekening te houden. Ten eerste heeft het betreffende stel altijd een bepaalde voorkeursmuziek en hoor je hier natuurlijk rekening mee te houden. Dit is natuurlijk niet het lastigste, omdat je vooral altijd je playlist samen kunt stellen. Je luistert dus gewoon naar de wensen van je klanten en past vervolgens je afspeellijst hier op aan. Echter is alleen het afspelen van de juiste muziek als DJ op een bruiloft niet de enige sleutel tot succes, je moet er zelf namelijk ook een succes van maken.

DJ voor je bruiloft inhuren?

Ten eerste moet je er voor zorgen dat de muziek op het juiste moment wordt ingezet. Als je als DJ op een bruiloft bijvoorbeeld een echte meezinger op het gebied van de avond gaat draaien, op het moment dat iedereen nog vrij tam is, dan heb je het waarschijnlijk niet helemaal begrepen. Dit gebeurd natuurlijk op het moment dat iedereen al lekker in de feeststemming zit, waardoor het feest nog leuker gaat worden. Daarnaast moet je als DJ op een bruiloft natuurlijk ook zorgen voor een goede interactie met het publiek. Op het moment dat je een goede interactie hebt met het publiek, gaan de mensen zich meer en meer vermaken en loopt het vanzelf allemaal wel los. Als DJ op een bruiloft heb je dus meer taken dan alleen het simpelweg verzorgen van de muziek. Je bent, naast het bruidskoppel natuurlijk, het middelpunt van het feest, omdat jij als het ware bepaald hoe het feest eruit gaan zien. Je kan het allemaal nog zo mooi aankleden en verzorgen, op het moment dat de DJ van een bruiloft het verpest, kun je het allemaal wel vergeten. Door mijn jarenlange ervaring als DJ op allerlei verschillende bruiloften weet ik precies hoe ik moet omgaan met deze obstakels en hoe ik niet alleen het bruidskoppel, maar ook de aanwezige gasten de avond van hun leven kan bezorgen.

http://www.hrsound.nl/bruiloft-dj/
Entertainment op uw evenement met een brassband

Entertainment op uw evenement met een brassband

Heb je interesse om een brassband te huren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een brassband is een orkestvorm met koperen blaasinstrumenten en een percussiesectie. Het kenmerk van een brassband is dat deze erg compact is en goed samenspeelt. Als u deze brassband wilt huren, dan weet u zeker dat uw feest onvergetelijk gaat worden. Deze groep bestaat uit gedreven muzikanten die allen een enorme passie hebben ontwikkeld voor muziek. Het is een soort muziekexplosie, wat ook goed terug is te zien in de optredens. Als u deze brassband huurt voor een avondje entertainment, weet u zeker dat het een onvergetelijke avond gaat worden. De prachtige sfeer, de heerlijke klanken van de blaasinstrumenten en de aanstekelijke muziek zal de aanwezigen laten genieten. Als u besluit om een brassband te huren bij ons, heeft u de keuze om een groep muzikanten te kiezen variërend van 6 tot 25 muzikanten. Als u een feest geeft is het huren van een brassband een uitstekende optie.

 

Huur een super gave brassband in voor uw evenement

Een groep muzikanten met te gekke blaasinstrumenten zal er voor zorgen dat u de avond van uw leven heeft. Deze brassband bestaat uit een groep swingende drummers en blazers die een muziekvorm spelen die Asembeho heet. Dit is een mengeling van meerdere Caribische muziekstijlen. Bij het huren van deze brassband heeft u de keuze uit een groep van 6 tot 25 muzikanten. Als u deze brassband inhuurt weet u zeker dat u een onvergetelijke avond organiseert voor uw gasten, want ze maken van elk feest met hun bijzondere muziek een waar spektakel. De brassband heeft een Braziliaanse uitstraling, wat automatisch voor veel sfeer en sensatie zorgt. Bij het huren van deze brassband wordt er voor gezorgd dat er meer dan voldoende aandacht wordt geschonken aan de performance van de band, de choreografie van het optreden en natuurlijk ook aan de uitstraling. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u deze brassband ook huren voor een feest of een ander evenement? Op de website kunt u de mogelijkheden vinden waaruit u kunt kiezen om deze geweldige brassband in te huren. Voor meer vragen of informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de organisatie. Dus als jij ook nog niks geregeld hebt voor het feest dat binnenkort gegeven moet worden en u heeft wel interesse in onze brassband, dan raden wij u absoluut aan om dit eens te proberen. U kunt ook altijd eerst even filmpjes bekijken van onze brassband, zodat u in ieder geval weet wat u te wachten staat en hoe ze uw publiek op het feest gaan vermaken.

https://www.dancarinas.nl/brassband/