Dit zijn de 3 nieuwste trends op het vakgebied van fysiotherapie

Dit zijn de 3 nieuwste trends op het vakgebied van fysiotherapie

Soms heb je het geluk dat je helemaal niet naar fysiotherapie hoeft in je leven. Maar voor diegene die wel moeten, is het ook geen ramp. Fysiotherapie kan de doorstroming van het lichaam weer helpen herstellen en daarbij ook je helpen om weer normaal je lichaam te kunnen functioneren na bijvoorbeeld een ongeluk of als je een ziekte hebt. Toch gaan vinden steeds meer mensen het fijn om ernaartoe te gaan. In deze blog bespreken we de nieuwste trends van fysiotherapie.

Duurzaamheid speelt een belangrijkere rol

In het algemeen is duurzaamheid een belangrijke term geworden in iedere branche, zo ook bij fysiotherapie. Sinds het begin van de klimaatcrisis willen zorginstellingen, daar valt fysiotherapie onder, een duurzamer zorgstelsel maken wat voor iedereen toegankelijk is. Daarbij hebben ook praktijken besloten om meer duurzamere producten aan te schaffen die langer meegaan en goed zijn voor het milieu. Hierbij moet je denken aan bepaalde fitness apparaten die ze hebben staan om mensen te helpen met conditie op te bouwen of ballen die gemaakt zijn van een milieuvriendelijk materiaal.

Samenwerken is de sleutel

Een grote trend dat zich heeft afgespeeld in 2020 zijn de vele samenwerkingen die fysiopraktijken zijn aangegaan met huisartsen en andere zorginstellingen. Hierdoor komen klanten sneller bij een specifieke fysio terecht die net gespecialiseerd is in datgene waar de patiënt het meeste last van heeft. Hij krijgt dat de beste expertise op dat gebied en kan beter geholpen worden in zijn herstelproces. Het is een goede keuze om samenwerkingen aan te gaan. Ook zeker voor een goed imago van de praktijk.

Nieuwe ondersteunende technologieën

Elke dag ontdekken of vinden we weer iets totaal nieuws uit dat de wereld een stukje verder helpt. Ook in de zorg en de fysiopraktijken zijn er veel nieuwe technologieën tot beschikking om het herstelproces of behandeling van een patiënt beter te krijgen. Zo zijn er speciale fitness apparatuur alleen voor fysiopraktijken ontwikkeld waar ze alles op een computer kunnen bijhouden qua hartritme, ademhaling en nog veel meer.

Met meer informatie, kunnen de fysiotherapeuten een beter en passend behandelplan bij iemand toekennen.

Wat verslaan we onder comfortzone en welk profijt kun je hier it halen als je dit vaker doet?

Wat verslaan we onder comfortzone en welk profijt kun je hier it halen als je dit vaker doet?

De gemiddelde persoon heeft dromen en aspiraties voor een beter leven, meestal met betrekking tot de levensstijl en materiële objecten. Naarmate we ouder en wijzer worden, kunnen we ons realiseren dat er meer in het leven is dan materiële rijkdom. Het vinden van doel en betekenis in het leven zal uiteindelijk het uiteindelijke doel worden.

We zij gewend om in ons comfort zone te blijven, hoe komt dit?

Als je ‘normaal’ bent, heb je een comfortzone, die over het algemeen eerder als een mentale dan als een fysieke ruimte wordt beschouwd. Een gereserveerd persoon zal het ongemakkelijk vinden om een gesprek te beginnen met een vreemde, of iemand die bang is voor slangen, zal in de zomer misschien niet op een Australische struikgewaswandeling willen gaan. Er zijn talloze gedragingen die het succes in het leven dwarsbomen door je in je comfortzone op te sluiten.

 

 

 

Hoe uitdagingen kunnen helpen met het uit je comfort zone komen!

Als je naar je doelen toe gaat, zal je comfortzone je elke stap van de weg uitdagen. Het is gewoon de manier van het Universum van de PREPARING u om uw gewenste resultaat te ontvangen. Daarom is het belangrijk dat je het concept van de comfortzone begrijpt en onder de knie krijgt. 

We zijn geprogrammeerd om binnen onze comfortzone te opereren. Het werkt als een beschermende barrière. Het houdt ons zogenaamd veilig; het signaleert gevaar als we ons bezighouden met onbekend gedrag zoals het lopen langs de rand van een klif zonder veiligheidsbarrières. Hoewel het een zeer nuttig doel dient, overleeft het ook snel zijn nut door de groei en vooruitgang te verstikken.

Waarom wij mensen ook wel gewoontedieren worden genoemd, hoe komt dit?

Mensen zijn gewoontedieren, maar het bereiken van je doelen vereist dat je meer wordt dan je nu bent. Dit vereist dat je de grens van je comfortzone verlegt en uitbreidt, waardoor je in ‘bewustzijn’ groeit. Het betekent dat je dingen doet die je normaal gesproken niet zou doen, zelfs risico’s nemen of dingen doen die je misschien onhandig of dwaas maken. Juist op deze uitdagende momenten vindt de echte groei plaats. 

Vooruitgang in het leven vereist dat je voortdurend de confrontatie aangaat en uitdagende situaties overwint. 

Als je alleen maar wenst en passief wacht, zullen je doelen en dromen niet uitkomen. De sleutel is om te blijven groeien en uit te breiden totdat je je dromen, zoals weergegeven door de buitenste cirkel in het diagram, omvat. Je zult dan groeien in het bewustzijn tot een niveau dat resoneert en overeenkomt met je dromen.

Doelen duwen ons in de richting van nieuw gedrag dat we liever vermijden. Meestal vereist het dat we oud gedrag opgeven en nieuw gedrag aannemen. Dit kan voor de meeste mensen een behoorlijke uitdaging zijn. Het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun doelen niet bereiken.

Het hebben van een doel is eigenlijk een geplande conflict met de comfortzone.

Het betekent het verlaten van de vertrouwde omgeving en het verkennen van nieuw terrein. Soms kan het verkennen van nieuw terrein spannend zijn. Vaak is het ontmoedigend omdat je de veiligheid van je comfortzone niet wilt verlaten.
Om een belangrijk doel te bereiken, moet u uw comfortzone verlaten.

Het doorkruisen van uw comfortzone vergt een bewuste inspanning en enig risico. De stimulans om er te blijven is dat u geen extra inspanning hoeft te leveren of risico’s hoeft te nemen. Het gevolg van het niet verleggen van de grens van uw comfortzone is echter dat u NOOIT uw dromen bereikt. Begrijp dat uw dromen niet tot u komen; u moet groeien en uitbreiden tot u uw dromen omvat.

De comfortzone kan zachtjes of hard geduwd worden – u kiest zelf. De manier waarop u doorduwt, bepaalt echter hoe snel u groeit en dus ook hoe snel u het gewenste resultaat in het leven bereikt. Ik heb bijvoorbeeld bij indoor skydive Noord Holland geleerd hoe ik moet doorduwen. Zo een ervaring kan zeker helpen bij het uiteindelijke doel

Realiseer je dat je in staat bent om meer in je mars hebt dan je laat zien.
Het is waar, niet alleen positief denken. Maar het kost enorm veel moeite om jezelf tot het uiterste te duwen… en simpelweg je limiet bereiken is niet goed genoeg. Je moet dieper graven. Als je beter wilt worden, moet je je grenzen verleggen, meer doen dan je denkt. Dit is waar de echte groei plaatsvindt. Doe niet gewoon je best, doe wat je wilt.

https://ticketforsale.nl/