Kamvast
Image default
Winkelen

Het gebruik van een ledlamp in een halogeen fitting

Je kunt je afvragen, wanneer je al halogeenlampen gebruikt voor de verlichting, of je die lampen gemakkelijk kunt vervangen door LED lampen. Led lampen zijn  voordeliger in gebruik dan halogeenlampen. Bovendien gaan led lampen ook nog eens 25 keer zo lang mee dan halogeenlampen. Een led lamp in een halogeen fitting plaatsen is geen probleem. Toch moet je wanneer je een led lamp in een halogeen fitting plaatst er wel op letten dat je de juiste ledlamp gebruikt. Het moet er een zijn met een GU10 of GU5.3 fitting. Deze kunnen worden aangesloten op een spanning van 12 en 230 V. Doordat deze LED spotjes te verkrijgen zijn met meerdere lichtkleuren, kleurweergaves en gradenbundels kunnen ze zeer goed worden gebruikt voor een algemene verlichting in een woonkamer, maar ook als accentverlichting.

Het gebruik van een stopcontact lamp.

 

Stopcontactlampen worden ook wel nachtlampjes genoemd. Ze zijn geschikt om te dienen als een extra lichtbron. Wanneer je vlak bij je bed een stopcontact hebt met daarin de stopcontact lamp kun je, wanneer je wilt gaan slapen, het licht van je stopcontact lamp gemakkelijk uitdoen. Je kunt ook voor een kinderkamer zo’n lampje gebruiken die een beetje licht afgeeft waardoor het in de slaapkamer niet meer helemaal donker wordt.

De toepassing van tuinverlichting.

 

Het is belangrijk dat je ’s avonds je tuin kunt verlichten met tuinspots. Dat is niet alleen veilig, maar met tuinspots kun je ook gemakkelijk paden en planten accentueren, zodat je tuin er aantrekkelijk uitziet. Bij een goede tuinverlichting zal een dief niet zo gemakkelijk op je erf komen. Het zijn personen die niet graag in het licht staan. Wanneer je een tuin hebt met een loungehoek dan kun daarbij op tafel een tafellamp op batterijen plaatsen. Door het gebruik van een tafellamp op batterijen kun je een gezellige sfeer creëren, zodat je met vrienden en kennissen tijdens de zomermaanden langer buiten kunt blijven zitten.

https://alleslicht.nl