Kamvast
Image default
Aanbiedingen

Het verloop van een haartransplantatie in een notendop

Steeds meer mensen lijken zich te laten behandelen bij een kliniek om zo een volle bos schitterende haren te creëren, maar hoe werkt het eigenlijk precies? Wat gebeurt er? Wat is de behandeling? Om je een beter beeld te geven van de chirurgische ingreep willen we je in dit artikel alle informatie geven die je maar kunt bedenken. 

Wat is het precies?
Heel praktisch gezien worden bij een haartransplantatie, haarfollikels uit een bepaald deel van de hoofdhuid gehaald en getransplanteerd naar een kaal of dunner wordend deel. Dit wordt gedaan om het haar te herstellen en kale plekken weer op te vullen met eigen haar. De ingreep kan zowel bij mannen als bij vrouwen worden toegepast om het haar te herstellen.

De twee verschillende procedures
Er zijn verschillende soorten transplantaties, de belangrijkste twee lichten we daarom graag eventjes toe. De twee belangarijkste haartransplantatieprocedures zijn Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE).

Bij FUT, de meest voorkomende vormen van haartransplantatie, verwijdert de chirurg een reep huid van het achterhoofd die gezonde haarfollikels bevat. Deze follikels worden vervolgens getransplanteerd op de kale of dunner wordende delen van de hoofdhuid. De procedures worden altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het duurt enkele uren en er kunnen meerdere sessies nodig zijn om alle gewenste haarfollikels te transplanteren.

Bij FUE, een nieuwe techniek binnen de wereld van haartransplantaties, worden de gezonde de haarfollikels individueel verwijderd van het achterhoofd en vervolgens getransplanteerd naar de kale of dunner wordende plekken op het hoofd. Het grote voordeel van deze techniek is dat er geen strook huid te worden verwijderd. De procedures zoals de FUE zijn minder ingrijpend en kunnen daardoor ook resulteren in minder littekens. Dit is dan ook de reden waarom de voorkeur voor veel mensen ligt bij de FUE. 

Verzorging van de huid
Na de procedure moet het getransplanteerde gebied goed worden verzorgd. U moet blootstelling aan de zon vermijden, het gebied schoon en drooghouden, en inspannende taken zoveel mogelijk vermijden. De resultaten van een haartransplantatie worden meestal binnen zes tot twaalf maanden zichtbaar omdat de haren dan goed beginnen te groeien.

De juiste kliniek
Voordat u een haartransplantatie overweegt, moet u een gekwalificeerde chirurg raadplegen. Die kan uw haarverlies beoordelen en u de beste behandeling voorstellen. Op www.zantmankliniek.nl  kunt u terecht met al uw vragen over haartransplantaties.

https://www.zantmankliniek.nl/