Kamvast
Image default
Dienstverlening

Hoe beïnvloedt CoolSculpting verschillende aandoeningen en lichaamsgebieden?

Hier zijn enkele belangrijke vragen die beantwoord worden over vet bevriezen (CoolSculpting) en hoe het op het lichaam werkt, met welk potentieel effect het kan hebben.

Welke lichaamsdelen reageren het beste op CoolSculpting-behandelingen?

Doelgebieden voor CoolSculpting zijn onder meer hardnekkig vet op de binnenkant van de dijen, schuine delen van de buik, bovenarmen, buik, bh-gebied en rug. Elke locatie met voldoende vetverlies kan baat hebben bij deze operatie.

Zijn er reeds bestaande medische problemen die de CoolSculpting-procedure kunnen beïnvloeden?

Sommige patiënten melden na CoolSculpting dat ze neuropathie ervaren (verdoofd en tintelend gevoel in de buik), maar dit houdt alleen aan tijdens de eerste herstelperiode. Neuropathieën kunnen verschillende oorzaken hebben, hoewel koude temperaturen vrij zeldzaam zijn. Echter, zoals bij elke bestaande medische aandoening, spreek met uw begeleidend medisch specialist als u vragen of zorgen heeft over de gevolgen van een operatie voor u.

Passen diabetici goed bij CoolSculpting?

CoolSculpting is veilig voor diabetici. Dit komt omdat het een minimaal invasieve techniek is waarvoor geen verdoving of medicatie nodig is. Er zijn geen chirurgische wonden, risico op infectie of langzaam herstel omdat er geen incisies worden gemaakt. Hoewel er een kleine toename van gevoelloosheid kan zijn in de behandelde gebieden, melden de meeste diabetici geen ongemak of negatieve bijwerkingen.

Kun je CoolSculpting gebruiken na de bevalling?

Hoewel CoolSculpting meestal geen optie is voor zwangere patiënten. Het is echter veilig, effectief en heeft geen negatieve effecten op volgende zwangerschappen wanneer het wordt gebruikt om de postpartum buik bult te behandelen.

Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van CoolSculpting?

Tijdens de CoolSculpting-behandeling kunt u een diep trekkend gevoel, trekken, knijpen, gevoelloosheid of ongemak voelen. roodheid, zwelling, steken, blauwe plekken, tijdelijke gevoelloosheid, stijfheid, tintelingen en pijn zijn vaak voorkomende bijwerkingen na de operatie.

Werken vet bevriezing banden?

Momenteel worden een aantal applicators voor thuisgebruik en vet vries banden op de markt gebracht als een betaalbare manier om cryolipolyse uit te voeren. De enige technologie voor vetverwijdering die door de FDA is goedgekeurd, is CoolSculpting. De effectiviteit van apparaten voor thuisgebruik is niet vastgesteld en de meeste koelapparaten koelen alleen effectief de oppervlaktelaag van de huid en zijn niet in staat om onderhuids vet effectief te bevriezen.