Kamvast
Hobby en vrije tijd

Hoe een dazenval ( dazenvanger) bijtende vliegen zoals paardendazen, blinden en horzels aanpakt!

Hoe een dazenval ( dazenvanger) bijtende vliegen zoals paardendazen, blinden en horzels aanpakt!

Thuis, op de camping, op vakantie, op het zwembad heerlijk genieten van de zomerse temperaturen. Dat kan allemaal in de zomer. De zomer kan ook erg snel verstoord worden door vliegen. Maar ook door een vliegend insect, dat mensen en dieren bijt. Hierbij hebben we het over de paardenvlieg. Andere benamingen zijn dazen, blinde, blinde vliegen of bremsen. U kunt de zomer ook niet laten verstoren. Dit gemene, bijtende insect is namelijk te bestrijden door middel van verschillende methodes.

Hieronder volgt informatie over het bestrijden van de daas en vliegen met verschillende methodes voor het vangen van vliegen.

 

De daas bestrijden met een dazenvanger ( Vliegenval )

Het bijtende insect is dus gemakkelijk te bestrijden. Hierdoor heb je veel minder last van de daas. Een dazenval  helpt je bij het vangen. De dazenvanger bestaat uit een statief waar een bal aanhangt via een stuk touw. Om de bal hangt een mantel heen. Deze mantel moet licht van kleur zijn. Boven in de mantel bevindt zich een opvangbakje. De daas vang je doordat de bal warm wordt en heen en weer zwaait. De daas heeft infrarode ogen hierdoor kan de daas warmte zien. Wanneer de daas de warmte op de zwarte bal ziet in combinatie met de beweging die de bal maakt, gaat de daas er van uit dat het een prooi is. De daas gaat naar de bal heen en probeert te bijten wanneer dit niet lukt vliegt de daas via de lichtkleurige mantel naar boven en komt vervolgens bij het opvangbakje terecht. Wanneer de daas in het opvangbakje vliegt, zal de daas hier nooit meer uit komen. Zo vang je een daas met een dazenvanger. Deze dazenvangers zijn in verschillende maten en prijzen verkrijgbaar.

 

De daas bestrijden met de Sticky Trap lijmval ( dazenval lijm + zwarte emmer

 Dit is een val waarbij je gebruik maakt van lijm in plaats van een opvangreservoir. De val bestaat uit een emmer met daar door heen een touwtje. Aan het touwtje zit een haakje die je op een plek met hout vast kunt maken. Voor het vangen van dazen en vliegen is het de bedoeling dat je de unieke dazenlijm aan de emmer smeert. Je hangt de emmer vervolgens op. Dit doe je in de buurt van de plek waar je last hebt van de paardenvliegen. De daas komt weer op de zwarte emmer af door de warmte die zich op de emmer bevindt in combinatie met de beweging van de emmer. De daas denkt dat de emmer een prooi voor haar is. En vliegt vervolgens naar de emmer heen om te gaan bijten. Wanneer de daas met zijn poten aan de emmer zit, komt de daas nooit meer van deze emmer af. De vrouwtjes daas probeert te bijten omdat zij bloed nodig heeft om eitjes te gaan leggen.

 

Lees meer over de Dazenval lijm en het maken van een dazenval met Sticky Trap > Sticky Trap dazenlijm

 

De nieuwe methode voor het bestrijden van vliegen met de Sticky Trap lijm

Wanneer u last heeft van vliegen in de stal of rond om uw huis kunt u deze nu ook erg gemakkelijk bestrijden. Dit doet u door een witte emmer te gebruiken. Deze emmer hangt u ook op met een dun laagje lijm. Door de glinstering van de emmer in combinatie met de lijm komt de vlieg op de witte emmer af. Wanneer de vlieg op de emmer gaat zitten zal deze er ook nooit meer van af komen. 

 

Voordelen van de Sticky Trap lijm:

  1. Zuinig gebruik
  2. De enige officiele lijm voor het vangen van vliegen en dazen
  3. Met 1,5 liter kun je maar liefst 30 vallen maken
  4. Onbeperkt houdbaar (deksel wel goed sluiten)
  5. Emmers met lijm er op zijn weer te gebruiken door de lijm met een plamuur mes er af te steken.
  6. Eco vriendelijk
  7. Regen en hitte bestendig
  8. Betaalbaar
  9. Niet giftig en wel veilig.
https://dazenvanger.nl