Kamvast
Image default
Dienstverlening

Hoe verduurzaam je je woning

Op het moment is het erg populair om je huis te verduurzamen, met zonnepanelen kun je dit al heel goed doen. Veel mensen vragen zich af hoe je dit doet en waarmee kun je nou eigenlijk allemaal je huis verduurzamen? Verder in dit artikel vertel ik een paar dingen die je allemaal kunt doen en bereiken. Een duurzaam huis kopen is voor veel mensen erg aantrekkelijk!

De oriëntatie

Als je aan het kijken bent naar hoe je je huis kunt verduurzamen, is het handig dat je begint met zoeken uit welk jaar het huis komt of is gebouwd. Als je dit weet kun je beginnen met het isoleren van het huis, mocht het huis nog niet geïsoleerd zijn. Huizen die vóór 1930 gebouwd zijn, zijn namelijk wat duurder om te isoleren dan huizen die gebouwd zijn na 1930. Huizen die wel geïsoleerd zijn hebben vaak al een energielabel dat hoger is dan C. 

Wat betekend een energielabel voor mijn huis

Het is makkelijker om je huis nog duurzamer te maken als je al een hoog energielabel heb. Het gaat er als eerste namelijk om dat je huis goed geïsoleerd is en dat je overstapt van gas naar elektriciteit. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een warmtepomp gebruiken. Stroom is over het algemeen wel duurder, maar als je huis goed geïsoleerd is, zal dit uiteindelijk goedkoper worden.

Een planning maken

Het is belangrijk dat je een goede planning maakt op het moment dat je een huis gaat kopen of hebt gekocht. De planning moet bestaan uit hoeveel, wanneer en waar je de stroom gaat gebruiken en natuurlijk met hoeveel mensen je in het huis gaat wonen en wat dit dan gaat kosten. Als je dit weet kun je gaan kijken naar waar je de duurzame apparaten kan plaatsen. Het is dus erg belangrijk dat als je een huis gaat kopen je deze dingen allemaal doet zodat het makkelijker is om je huis te verduurzamen.