Kamvast
Image default
Woning en Tuin

Je babykamer upgraden om een betere slaapomgeving te creëren

Verduisterende rolgordijnen zijn rolgordijnen die uit een ondoorzichtige stof bestaan en helpen zonlicht tegen te houden in een kamer. Veel mensen verkiezen rolgordijnen verduisterend om hun ramen te bedekken voor een betere en rustige slaap. Ze zorgen ook voor je privacy en helpen bij de temperatuurregeling. Maar veel mensen vragen, is er wel behoefte aan verduisterende rolgordijnen in een kinderkamer? Het antwoord op deze vraag is ja, verduisterende rolgordijnen zijn zeker geschikt voor in de kinderkamer.

Als ouder wil je je kind altijd een goede en rustige slaap garanderen, die helpt bij zijn of haar groei. Duisternis in de kamer helpt je baby snel en vredig in slaap te vallen. Als het helemaal donker is in de kamer, heeft je baby de neiging zich lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Door de duisternis zal je kind tot rust komen en ook lang in slaap blijven. Met verduisterende raambekleding voorkom je dat licht de slaap van je baby verstoort.

Is er verschil tussen verduisterende en lichtdoorlatende rolgordijnen?

Er zijn verduisterende en lichtdoorlatende rolgordijnen, laat je niet verwarren tussen de twee. Hoewel beide hetzelfde klinken, is er toch een verschil. Verduisterende rolgordijnen maken de ruimte volledig donker, terwijl lichtdoorlatende rolgordijnen de hoeveelheid licht die je kamer binnenkomt verminderen zonder de ruimte helemaal donker te maken.

Kunnen verduisterende gordijnen de kinderkamer van je baby comfortabel maken?

Jij en je baby willen allebei een rustige en goede nachtrust. Verduisterende rolgordijnen voorkomen dat je baby met de eerste zonnestraal wakker wordt, en helpen hem zo zijn slaapcyclus te voltooien. Een van de extra voordelen van deze verduisterende gordijnen is een constante temperatuur gedurende de hele nacht. Zo zal je baby niet wakker worden van de temperatuurverandering. Omdat deze raambekleding het geluid van buiten verminderen, wordt je baby ook niet wakker van het lawaai van de voertuigen of van andere geluiden, zodat hij een ongestoorde slaap heeft. Het is dus een must om een verduisterend rolgordijn in de kinderkamer van je baby te hebben. 

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Met de Kunsthaag Klimop geen onderhoud meer in de tuin

De aanschaf van een berging.

Glazenwassers inschakelen rondom Ede