Kamvast
Image default
Rechten

Op Zoek naar een Goede mediator in Amsterdam?

Indien u zichzelf in een geschil vindt met een partner, klant of stakeholder, is het van belang dat dit goed en duidelijk opgelost wordt. Soms staat in een contract al vast dat u in geval van conflict naar een mediator gaat, soms is de stap om er een rechtszaak van te maken gewoon te groot. In beide gevallen kan een professionele mediator Amsterdam een goede oplossing zijn. Het is namelijk zo dat de gemoederen hoog kunnen oplopen tijdens het overleg en dan is het van belang dat de partij die bemiddeld door uzelf en uw ‘tegenstander’ als onpartijdig wordt gezien. De mediator Amsterdam zal naar beide partijen luisteren, maar ook de contracten doorzoeken naar belangrijke punten en zal juridische kennis over de kwestie toepassen.

Waarom mediator Amsterdam

De uitkomst van de procedure bij de mediator Amsterdam is bindend, dit wordt van te voren vastgelegd in een contract. Dat is een voordeel vergeleken met het vragen van juridisch advies aan een onafhankelijke partij. Daarnaast is een mediator Amsterdam vaak veel goedkoper dan het beginnen van een juridische procedure. De juridische procedure duurt vaak ook veel langer dan de mediator Amsterdam.

Rechtszaak

Een rechtszaak beginnen over een verschil is vrij intensief. Ook kost het veel geld. Dit komt mede doordat de salarissen van advocaten vrij hoog liggen. Het is vaak veel kostenbesparender om op een andere manier uw geschil op te lossen. Indien u toch kiest voor een juridische procedure, of wanneer de andere partij dit doet, kunt u in uw eis de juridische kosten terug eisen. Dit wordt niet altijd toegekend door de rechter en dat is zeker een punt waar u rekening mee moet houden. Daarnaast kost deze procedure veel tijd. De oplossing komt dus laat omdat de advocaten zich in de zaak moeten verdiepen en de rechtbank ook bedenktijd heeft. U moet ook aankomen bij de goede rechtbank, maar dat zijn zaken voor uw advocaat.