Pensessie in de winter

Pensessie in de winter

In de winter vindt je de nodige roofvisser langs de waterkanten. Bijna alle installaties (rodpods met karperhengels) blijven in de schuur staan. Een enkele struinvisser met een pennetje kom je nog wel eens tegen, maar dat is echt een uitzondering. Toch blijkt deze periode van het jaar ook nog zeker interessant voor de karpervisser. De karper is namelijk veel meer gericht te vissen. De winter holdings hebben vaak veel karper te liggen, en te vangen. Het is enkel zaak deze te vinden. 

Daar waar de schemering een goede periode is in de warme maanden in het jaar, lijkt juist de middag een goede periode voor de koude maanden van het jaar. De temperatuur is dan op zijn hoogst, wat activiteit van de vissen lijkt aan te sporen. Vroeg uit m’n bed hoef ik dus niet. Dat scheelt weer, zeker in deze donkere tijd van het jaar. Rond een uurtje of 11:00u pak ik de laatste spulletjes mee in de viskoffer. Deze kan meteen dienen als stoeltje, waardoor echt het minimale mee hoeft naar de waterkant. Een lichte penhengel van 3,9m van Soul en een vismolen met fluorocarbon vislijn maakt het voor de rest af. Deze vislijn is juist geschikt voor in de winter. Het doorzicht van het water is een stuk groter door het ontbreken van veel alg-deeltjes in het water. De fluorocarbon valt dan juist goed weg in het water, wat de kans op het verschrikken van vis minimaal maakt. Enkel bij zeer sterke zon heb ik ook de nadelen ervaren. De vislijn lijkt dan bijna op te lichten in het water. 

Met sterk visueel aas zoals mais wordt de dag begonnen. De smaak van mais kan ook bij koude temperaturen goed verspreiden in het water. Dit in tegenstelling tot veel boilies en pellets. De olie-achtige smaakstoffen lossen in het koude water veel minder goed op. Bij de vaste duiker kom ik aan en in de luwte van de wind in de duiker kan ik al een enkele schaduw opmerken. Bij verdere inspectie blijken enkele bekken ook zichtbaar. Ze liggen er weer!. Zachtjes voer ik enkele korrels mais om de paar seconden, waarna het pennetje met haakaas te water gaat. En nu maar hopen dat ze honger hebben. 

https://www.sportvisgigant.nl/
Bij fitness in Apeldoorn Zuid kan je je helemaal uitleven

Bij fitness in Apeldoorn Zuid kan je je helemaal uitleven

Een echte sporty spice? Dan is de doortastende fitness in Apeldoorn Zuid zeker wat voor jou! Je kunt hier iedere dag terecht om weer lekker aan het sporten te gaan. Het is een ruime sportschool waar veel apparaten staan en waar je diverse soorten sporten en fitness kunt beoefenen. Onder fitness vallen meerder zaken, zoals cardio en krachttraining, maar ook bodyweight trainingen horen hierbij. Voor ieder onderdeel is er bij de fitness in Apeldoorn Zuid een aparte ruimte. Je kunt bijvoorbeeld naar de eerste verdieping gaan waar je alle cardio apparatuur vindt. Dit betreft de fietsen, loopbanden, crosstrainers en roeiapparaten. Hier wordt gezellig gebruik gemaakt van boxen die het sporten nog net even wat leuker maken. Natuurlijk kun je zelf ook met je eigen muziek op sporten. 

Krachttraining bij fitness in Apeldoorn Zuid

Op een andere verdieping van de fitness in Apeldoorn Zuid staan alle krachttraining apparaten. Denk hierbij aan een apparaat waar je je benen even lekker kunt uitdagen en gewichten kunt wegduwen, tot een apparaat waar je aan bankdrukken kunt doen. Je kunt hier diverse soorten oefeningen uitvoeren en bij iedere oefening en apparaat staat ook een uitleg gegeven, zodat je in principe zelfstandig aan de slag kunt gaan. Gelukkig lopen hier ook allemaal trainers rond die je graag helpen met het uitleggen en uitvoeren van een oefening. 

Core oefeningen

Naast de verdieping voor krachttraining en de verdieping waar de cardio apparatuur staat is er bij fitness in Apeldoorn Zuid ook nog een apart stuk waar je eigen oefeningen kunt doen. Dit betekent bijvoorbeeld touwtje springen, buikspier oefeningen of het uitvoeren van elastiek oefeningen. Ook wordt hier ieder uur een lesje van een kwartier gegeven waarbij de hele core wordt getraind in een kleine groep. Ieder heel uur komt er een trainer langs om te vragen of je hier ook aan mee wil doen.