De leukste trap ideeën voor een moderne uitstraling

De leukste trap ideeën voor een moderne uitstraling

De trap kan een mooi midden center zijn van het huis, als je trap bijvoorbeeld bij de voordeur staan kun je ervoor kiezen de trap een mooie moderne of juist in een wat oudere stijl. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden in het stijlen van je trap of welke look je jouw trap wilt geven. Je kan er voor kiezen je trap helemaal om te toveren en alles te veranderen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de trede een andere kleur te geven en alleen je trapleuning te veranderen of zelfs weg te halen. Ben je opzoek naar een aantal ideeën maar heb je eigenlijk niet echt een trap idee van welke stijl je wilt of heb je gewoon wat inspiratie nodig? Lees dan hieronder de leukste trap ideeën.

5 verschillende trap ideeën

1. De design trap. Deze trap bestaat vaak uit strakke lijnen. De trap valt op en heeft bijvoorbeeld 2 verschillende elementen in de trap verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een glazen balustrade met houten trede. Of juist een houten balustrade met glazen treden. 

2. Moderne trap. Bij deze trappen worden vaak gekozen voor robuuste elementen. Je ziet de trap vaak terugkomen met hout als treden en bijvoorbeeld een stalen grijze balustrade. 

3. Klassieke trappen zijn vrijwel het tegenover gestelde van design of moderne trappen. Deze trappen hebben vaak een balustrade met mooie vormen en figuurtjes. Je kunt het combineren met witte treden en de balustrade zwart om het een wat modernere uitstraling te geven, maar het blijft nog steeds erg klassiek.

4. Industriële trap. Deze trap bestaat vaak uit een mooie kleur hout met een zwarte stalen balustrade of helemaal van zwart staal. Het is een stijl die de laatste tijd erg populair is. 

5. Spiraal Vormige trap. Deze trappen zijn in de vorm van een spiraal en bestaan vaak alleen uit rvs, grijs staal of zwart staal.

 

Contactlijm is zo geschikt door o.a. de elasticiteit!

Contactlijm is zo geschikt door o.a. de elasticiteit!

Het mooiste van allemaal: contactlijm is zoals eerder genoemd elastisch. Het is niet zo dat de lijm tijdens het opdrogen nog verschuifbaar is; de lijm wordt hard. Wat met de elasticiteit wordt bedoeld is het volgende: Als er bijvoorbeeld iets verkeerds gelijmd wordt kan de lijm door middel van verhitting ‘smelten’ (weken), hierdoor wordt de lijm weer vloeibaar en kan het opnieuw worden aangebracht om vervolgens weer hard te laten worden. 

Lijmen, lijmen, lijmen; tegenwoordig gebruiken wij als mens overal lijm voor. Nieuwe zool vasthechten aan een schoen? Lijm. Een huis bouwen? Lijm. Meubels maken? Lijm. Lijm is echter niet alleen het melkwitte goedje uit de welkbekende Pritt stift, ook cement, kit, teer en contactlijm vallen onder de lijmsoorten. Vooral deze laatste lijmsoort is erg speciaal; contactlijm is een lijmsoort die elastisch blijft in tegenstelling tot bijvoorbeeld cement of teer. Als klap op de vuurpijl is contactlijm ook nog eens toepasbaar op allerlei soorten doeleinden.

Laten we bij het begin beginnen; wat is contactlijm nou precies? Contactlijm is een synthetische lijmsoort die elastisch blijft (thermoplast) en voor enorm veel doeleinden toepasbaar is. Contactlijm is kenmerkend aan zijn gebruiksaanwijzing: beide oppervlakken moeten ingesmeerd zijn met een dun laagje lijm, vervolgens worden de oppervlakken tegen elkaar aangedrukt en moet het lijm tussen de oppervlakken gemiddeld 24 uur opdrogen voor de maximale belasting. Meestal bestaat contactlijm uit een verbinding van hele moeilijke scheikundige namen zoals nafta, cyclohexaan en butanon. Verder gaat contactlijm gemiddeld 50 jaar mee, is het goed bestand tegen zonlicht, extreme tempraturen en vochtigheid.

Doordat contactlijm geschikt is voor zoveel doeleinden wordt het ook in alle soorten industrieën gebruikt. De kledingindustrie, staalindustrie, cosmetica-industrie, overal zien we contactlijm voorbijkomen. Wel is het zo dat voor elke soort industrie een aparte soort contactlijm wordt gebruikt. Zo is de welbekende secondelijm in uw keukenkastje ook een vorm van contactlijm. Vaak gebruikt de bouwindustrie de contactlijmen EPDM+ en Poly+ die ijzersterk zijn en zeer geschikt voor bijvoorbeeld dakbedekking.

Kortweg; contactlijm is een synthetische lijmsoort die uniek is door zijn elasticiteit. Deze lijmsoort is voor veel doeleinden toepasbaar en wordt daarom in bijna alle industrieën gebruikt.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm
Maak gebruik van een bouwkundig tekenbureau

Maak gebruik van een bouwkundig tekenbureau

Op zoek naar een allround bouwkundig tekenbureau? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een allround bouwkundig tekenbureau met eindeloze passie voor het maken van bouwtekeningen. Wij zijn er voor de particuliere markt als je een bouwtechnische tekening nodig hebt voor een dakkapel op de kinderkamer. Maar we staan ook klaar voor de zakelijk markt met een ontwerp van een uitgebreide woontoren of een bouwtekening voor een compleet kantorencomplex.  Wij zijn als s bouwkundig tekenbureau actief in Nederland, maar ook over de grens hebben we tal van klanten geholpen met maken van bouwtekening.

 

Tijd besparing met een bouwkundig tekenbureau

Er zijn een aantal redenen waarom een bouwkundig tekenbureau inschakelen een ontzettend sterke keuze is. Allereerst omdat wij de lijnen uitzetten voor uw bouwproject. Onze bouwtekening is de eerste keer dat u concreet ziet hoe uw idee verwezenlijkt kan worden en dat is een speciaal moment. Daarnaast kunt u de bouwtekening gebruiken om een bouwaanvraag bij de gemeente in te dienen. Met een bouwtekening van een bouwkundig tekenbureau is de kans vele malen groter dat de aanvraag direct in behandeling genomen wordt en goedgekeurd zal worden. Dit bespaart u direct tijd. Voor zakelijke projecten schilt het ook tijd. Met een tekening van een bouwkundig tekenbureau zien ze gelijk wat het resultaat moet worden en kunnen ze aan de slag. Hierdoor wordt ook weel veel tijd bespaart.

Jarenlange ervaring

Ons bouwkundig tekenbureau heeft jarenlange ervaring met uiteenlopende projecten. We hebben al veel rare dingen gezien en lastige eisen moeten verwerken in bestaande en te bouwen vastgoed. Dat betekent dat wij snel de oplossingen vinden wanneer u vast blijft zitten in de beperkingen die er zijn. Ook denken we graag met u mee of vooruit, zo geven we oplossingen waar u nog niet aan had gedacht. Met een bouwtekening van ons bouwkundig tekenbureau heeft u altijd een goede basis voor uw bouwproject.


Tapijtlijm heeft veel voordelen

Tapijtlijm heeft veel voordelen

Lijm komt in verschillende soorten. Het soort dat je nodig hebt hangt af van wat je precies wilt lijmen. In deze blog gaan we het over tapijtlijm gebruiken.

Waarom tapijtlijm?
De naam zegt het eigenlijk al. Tapijtlijm wordt gebruikt om tapijt vast te lijmen. De samenstelling ervan is speciaal gemaakt om textielen vast te lijmen aan hardere oppervlaktes. Deze speciale lijm komt goed van pas als je bijvoorbeeld kinderen hebt die door je huis rennen en het tapijt hierdoor continu verplaatsen. Een los tapijt kan aardig wat irritaties geven. Zo worden sommige mensen er gek van dat het niet recht ligt, andere mensen struikelen erover en ga zo maar door. Door je tapijt met deze speciaal geschikte lijm vast te lijmen los je al deze problemen of irritaties gemakkelijk op.

Tapijtlijm verwijderen
Mocht je je bedenken en je tapijt wegdoen zul je de tapijtlijmresten moeten verwijderen. Uiteraard zul je eerst je tapijt moeten verwijderen. Dit kan je doen met een stanleymesje door het tapijt in dunne repen te snijden. Vervolgens kun je die repen lostrekken zonder hierbij veel kracht nodig te hebben. Hierna komt het moeilijkere gedeelte. Allereerst zul je moeten vaststellen op wat voor basis de lijm is. Zie je een wittere lijm, dan is hij op waterbasis. Een bruinige lijm is op basis van wat anders. Voor de lijm op waterbasis kun je het best warm water gebruiken. Door de lijm hiermee in te weken kun je het gemakkelijk verwijderen. Mocht je met lijm op andere basis te maken hebben zal dit niet werken. Gelukkig zijn er hiervoor speciale lijmverwijderaars. Deze kun je in de bouwmarkt vinden. Bij het gebruik hiervan is een mondkapje wel aangeraden, want de stoffen die vrijkomen kunnen schadelijk zijn.

Het lijmen van je tapijt is makkelijker dan het weghalen ervan. Dat neemt niet weg dat een vastgelijmd tapijt veel voordelen met zich meebrengt en wij raden je dit dan ook zeker aan.

https://www.meiboom.eu/tapijtlijm
Kiezen voor contactlijm van Meiboom

Kiezen voor contactlijm van Meiboom

Lijm bestaat al sinds de prehistorie en wat zijn we blij dat lijm op de wereld is gekomen! Want wanneer onze kleine deugnieten onze lievelingsvaas per ongeluk omver stoten en ons achterlaten met enkel wat brokstukken, dan hebben we gelukkig nog lijm die ons uit de nood komt helpen! Maar ook wanneer de hak van onze lievelingsschoen afbreekt, of we onze favoriete vakantiefoto’s in een mooi fotoboek willen verzamelen komt lijm ons te hulp. Lijm kan in zo veel situaties zo handig zijn, maar niet elke soort van lijm helpt voor elke situatie. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele verschillende soorten van lijm beschikbaar en is er voor elk probleempje of missie wel eentje die daarbij past.

Elke soort lijm zijn eigen doel

Er zijn zodanig veel verschillende soorten lijm beschikbaar, dat het voor ons moeilijk wordt om een keuze te maken. Je keuze zal voornamelijk afhangen van wat je precies met de lijm wilt bereiken. Zo kan je kiezen voor Pritt wanneer je kinderen een collage moeten maken als schoolopdracht. Of je kan kiezen voor plakband wanneer je simpelweg een poster aan je muur wilt bevestigen. In de meeste andere gevallen is contactlijm de beste keuze. Want contactlijm is over het algemeen de beste keuze die je kan maken als je kiest voor lijm, omdat contactlijm je in vele situaties uit de nood kan helpen en omdat contactlijm multifunctioneel is!

De multifunctionaliteit van contactlijm

Ook contactlijm is er in verschillende soorten, je kan kiezen voor contactlijm die doorzichtig is zodat je een mooier resultaat kan bereiken en er is zelfs contactlijm die waterproef is, zodat hij in alle omstandigheden goed blijft!

Met contactlijm kan je alle materialen aan elkaar plakken. Contactlijm kan je gebruiken voor papier, maar ook voor glas, metaal, leer. Contactlijm is ideaal om je de kosten van een schoenmaker uit te besparen, om je gebroken favoriet beeldje er weer als nieuw uit te laten zien en zelfs in de bouw worden ze vaak gebruikt( het vastlijmen van kaders, vloeren,) het wordt gebruikt bij hobby’s zoals modelbouw en puzzelwerk.

https://www.meiboom.eu/contactlijm/contactlijm-kopen