Kamvast
Image default
Woning en Tuin

Waar dient een worteldoek voor?

Wie kiest voor een schitterende tuin, zal zeer zeker een worteldoek hebben gelegd. Maar wat is dit eigenlijk en waar dient het nu voor? Als eerste zegt het al waarvoor het dient. Het is namelijk een doek wat de groei van wortels tegengaat. Oftewel, het tegenhouden van onkruid. Tevens zal dit er ook voor zorgen dat de planten die jij wel graag wilt blijven groeien. 

Wel moet je er rekening mee houden dat het op de juiste manier wordt gelegd. Doe je dit niet, dan heeft het geen nut en zal het alsnog blijven woekeren. Wees verstandig en laat dit dan ook op de juiste manier leggen.

Kies ook voor een worteldoek!

Dat een worteldoek ervoor zorgt dat het de groei van onkruid verminderd is wel logisch. Maar het zorgt er ook nog eens voor dat wateroverlast door regen wordt verminderd. Hierdoor heb je een stuk minder schade en zal jouw tuin er altijd mooi uit blijven zien! Het materiaal van een worteldoek wordt vaak gemaakt uit verschillende soorten materiaal. Wat het efficiënt maakt is dat het geen afbreuk doet aan het milieu en het ook nog eens flexibel in gebruik is. Zo kan het zonder al te veel inspanning worden gebruikt in een tuin. Op de website van fvr-trading.nl vind je voldoende mogelijkheden voor jouw tuin! Ook als de tuin wat groter is zal je met plezier kunnen winkelen op de bovenstaande website. Bekijk gerust het gehele assortiment en bestel vandaag nog jouw worteldoek voor in de tuin!