Kamvast
Image default
Woningen

Wat je moet weten over WTW Units

Een WTW unit, ook wel bekend als een Warmte Terugwinning (WTW) unit, is een essentieel onderdeel van een modern ventilatiesysteem. Als je overweegt om een WTW unit te kopen, zijn er enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over WTW units. 

Hoe werkt een WTW unit? 

Een WTW unit is ontworpen om warmte terug te winnen uit de afgevoerde lucht van een gebouw. Het systeem bestaat uit een ventilator die lucht uit de ruimte afzuigt en deze door een warmtewisselaar leidt. In de warmtewisselaar wordt de warmte van de afgevoerde lucht overgedragen aan de verse buitenlucht die wordt aangevoerd. Hierdoor wordt de warmte behouden en kan deze worden hergebruikt om de binnenkomende lucht op te warmen. Dit resulteert in energiebesparing en een efficiëntere verwarming van het gebouw. 

De voordelen van een WTW unit

 Het gebruik van een WTW unit biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt een WTW unit voor een betere luchtkwaliteit in je huis of gebouw. Het systeem voert niet alleen verse buitenlucht aan, maar filtert ook de afgevoerde lucht voordat deze naar buiten wordt geleid. Dit helpt bij het verwijderen van stofdeeltjes, allergenen en andere verontreinigingen, wat resulteert in schonere en gezondere lucht in de binnenruimte. 

Daarnaast draagt een WTW unit bij aan energiebesparing. Door de warmte terug te winnen, kan de verwarmingsbehoefte van het gebouw worden verminderd. Dit resulteert in een lagere energierekening en een verminderde ecologische impact. 

WTW unit kopen: waar moet je op letten? 

Bij het kopen van een WTW unit zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om de juiste capaciteit te kiezen op basis van de grootte van het gebouw en het gewenste luchtdebiet. Het is raadzaam om een professional te raadplegen om de juiste WTW unit te selecteren die past bij je specifieke behoeften. 

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de geluidsproductie van de WTW unit. Kies voor een model met geluidsarme ventilatoren om te zorgen voor een comfortabele en stille werking. 

Maak een bewuste keuze met een WTW unit 

Een WTW unit kopen biedt talrijke voordelen, waaronder verbeterde luchtkwaliteit en energiebesparing. Als je van plan bent om een WTW unit te kopen, zorg er dan voor dat je de juiste capaciteit kiest en rekening houdt met het geluidsniveau. Een WTW unit is een investering die bijdraagt aan een gezonde en duurzame leefomgeving.

https://www.123installatiematerialen.nl/ventilatie/wtw-unit-warmteterugwinning/