Kamvast
Image default
Aanbiedingen

Werken in het sociale domein is tof!

Houd jij ervan om mensen te helpen? Wil jij op een lokaal niveau met hulpbehoevende mensen in contact komen? Krijg jij voldoening bij het ondersteunen van mensen? Ga dan werken in het sociaal domein! Het sociaal domein, wat is dat? Het sociaal domein is een hele brede sector waarin je mensen helpt uit naam van de overheid. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een WMO consultant bent, een vacature apothekersassistent, een schuldhulpverlener of dat je werkt in de jeugdzorg. Sinds 2015 zijn de individuele gemeenten hiervoor verantwoordelijk, dus zijn er heel veel vacatures gemeenten vrijgekomen. Maak daar dus snel gebruik van! In dit artikel leg ik je in detail uit wat je allemaal in het sociaal domein kan doen.

 

Allereerst kan je in de jeugdzorg gaan werken, als je dit gaat doen kom je natuurlijk veel in aanraking met kinderen en hun ouders, maar ook met scholen en sportverenigingen. Alles over de jeugd wordt geregeld in de Jeugdwet, waarin staat dat de gemeenten voor de jeugdzorg, gesloten jeugdzorg, zorg voor jeugd met een verstandelijke beperking, en de uitvoering van het jeugdstrafrecht verantwoordelijk zijn. Als je in de jeugdzorg wil werken, kom je terecht in de jeugdbescherming, de jeugdreclassering, de zorg voor jeugd met een verstandelijke beperking, de opvoedhulp of de kindermishandeling.

 

Als kinderen niet helemaal jouw ding zijn, dan kan het leuk zijn om te werken onder de Participatiewet. Als je dat doet, dan help je mensen met een arbeidsbeperking om toch aan het werk te komen.

 

Als laatste kan je in het sociale domein ook nog onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Gemeenten zijn volgens deze wet verplicht om ervoor te zorgen dat hun inwoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Als WMO consultant leehnavasor bepaal jij dat wie hiermee hulp nodig heeft en wat voor hulp passend zou kunnen zijn.

 

Er is dus genoeg keuze binnen het sociaal domein, nu nog aan de slag!

https://professionalpartners.nl/