Kamvast
Image default
Dienstverlening

Zwenkkraan keuring door EKH

Bij EKH kunt u uw zwenkkraan laten keuren. Deze kraan wordt vaak gebruik in de hijs- en hefindustrie en dient voor het laden en lossen in bijvoorbeeld het magazijn. Deze kraan zorgt ervoor dat u gemakkelijker te werk kan gaan omdat u hiermee objecten makkelijk kunt oppakken of verplaatsen. Ook kunt u het nog makkelijker voor uzelf maken door de kraan te voorzien van bijvoorbeeld een zogenaamde handtakel of als u dat liever heeft, een elektrische takel. 

Hoe wordt mijn zwenkkraan gekeurd?

Nu vraagt u zich misschien af hoe uw zwenkkraan precies wordt gekeurd. Het is allereerst belangrijk om de kraan in ieder geval één keer per jaar te laten keuren door één van onze keurmeesters. Ook als er een reparatie is geweest, moet de kraan opnieuw worden gekeurd. Wanneer uw kraan voor het laatst is gekeurd, kunt u zien op de datumsticker van EKH. Niet alleen de kraan zelf wordt gekeurd maar ook alle takels die hierbij horen. Wij voeren de keuring uit door staalkabels en kettingen aan uw kolomzwenkkraan of uw muurzwenkkraan toe te voegen. Ook wordt de elektrische installatie gekeurd, dit wordt gedaan volgens de NEN3140. Wij schrijven alles op in het zogenaamde kraanboek en tekenen dit af. Een keuring door EKH zorgt ervoor dat u een zeer adequate en professionele keuring heeft van uw gereedschap. Onze keurmeesters keuren namelijk door het opvolgen van de voorschriften die wij hebben opgesteld. Als de gereedschappen aan als voorschriften voldoen, dan krijgt ieder middel een certificatie. Met deze certificatie kunt u laten zien dat veiligheid bij u en uw bedrijf voorop staat, niet alleen voor uw eigen personeel maar ook voor al uw klanten. 

Is het keuren van mijn middelen verplicht?

Het antwoord op de vraag “Is het keuren van mijn middelen verplicht?” kan eigenlijk vrij kort zijn: ja. Echter is er vanuit de overheid geen duidelijkheid over hoe vaak een middel gekeurd moet worden. De overheid legt deze verantwoordelijkheid bij de zorgplicht van de werkgever. Toch raden wij vanuit EKH aan om dit jaarlijks door onze keurmeesters te laten doen om de veiligheid van iedereen te bewaren.