Kamvast
Image default
Industrie

3 belangrijke voordelen van slanghaspels

Als je in de industriële sector werkt, weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe belangrijk het is om over de juiste apparatuur te beschikken. Een geschikte en goede slanghaspel behoort zeker tot deze juiste apparatuur. Een slanghaspel is wellicht een klein onderdeel van het proces, maar het heeft grote voordelen voor jou als werknemer en je werkzaamheden. In deze blog lees je welke voordelen een geschikte slanghaspel jou te bieden heeft en waarom een slanghaspel onmisbaar is.

Voordeel 1: gemakkelijk opbergen
Een groot voordeel van een slanghaspel is dat het een makkelijke manier is om een slang op te bergen. Ben je klaar met het gebruiken van de slang? Rol deze eenvoudig op in de haspel en de slang is netjes opgeborgen op een vaste plek. De slang ligt ook niet meer in de weg en je kunt hem snel vinden en uitrollen als de slang weer gebruikt moet worden.

Voordeel 2: een langere levensduur van de slang
Als een slang niet netjes wordt opgeborgen is de kans op knikken en grote beschadigingen groot. Knikken of andere beschadigingen bemoeilijken het gebruik van de slang en een beschadigde en erg geknikte slang heeft vanzelfsprekend een kortere levensduur. Door het slanghaspel berg je de slang altijd netjes op en verklein je de kans dat deze zal beschadigen. Hierdoor kan de vloeistof juist door de slang stromen en blijft de druk op peil.

Voordeel 3: bespaar extra tijd
Doordat het opbergen van de slang snel en gemakkelijk gaat, hoef je dit niet te doen op een inefficiënte manier. Daardoor kun je de slang na gebruik sneller opruimen waardoor je weer sneller door kunt naar de volgende taak.

Nu we deze belangrijke voordelen van een slanghaspel uiteen hebben gezet wordt duidelijk dat deze eenvoudige toevoeging een wereld van verschil kan maken. Op het proces waar de slang bij betrokken is, maar ook voor de persoon die werkt met de slang en de levensduur van de slang. Een slanghaspel is een relatief kleine, maar onmisbare investering die zichzelf snel terugverdient in de vorm van tijdsbesparing, kostenbesparing en efficiëntie verbeteringen in het werkproces.

Meer weten? Bezoek de website van Slangen Service Span Someren voor meer informatie.