Kamvast
Image default
Zorg

Ben je ongewenst zwanger?

Als je ongewenst zwanger bent, kun je kiezen voor abortus. In Nederland is abortus een legale medische procedure die door vrouwen wordt gekozen als zij een ongewenste zwangerschap hebben. Echter, niet alle landen hebben dezelfde wetgeving met betrekking tot abortus en sommige vrouwen komen daarom naar Nederland om hun zwangerschap af te breken.

Steun van medische professionals

Het is belangrijk om te benadrukken dat abortus een persoonlijke keuze is en dat vrouwen het recht hebben om deze keuze te maken. Het is van belang dat vrouwen over de juiste informatie en middelen beschikken om een weloverwogen beslissing te nemen over hun zwangerschap. In Nederland is er een breed scala aan medische professionals en organisaties die vrouwen ondersteunen en begeleiden bij het maken van deze keuze.

Anonimiteit

Het is begrijpelijk dat vrouwen anoniem willen blijven en daarom is er in Nederland de mogelijkheid om de procedure anoniem te ondergaan, bijvoorbeeld in een abortus kliniek. Dit betekent dat hun persoonlijke gegevens niet worden gedeeld met anderen, tenzij daar een wettelijke verplichting voor bestaat. Bij behandeling in het ziekenhuis is er geen sprake van anonimiteit.

Buitenlandse vrouwen naar Nederlandse abortuskliniek 

Abortuskliniek Amsterdam en abortuskliniek Haarlem ontvangen vrouwen uit Nederland en daarbuiten. Veel vrouwen komen uit het buitenland naar Nederland omdat de abortuswetgeving in hun eigen land hen niet de keuzevrijheid biedt die zij wensen. Sommige landen hebben zeer strenge abortuswetten, waardoor vrouwen gedwongen worden om hun zwangerschap uit te dragen.

Meer informatie over abortus

Je kunt bij de kliniek terecht tot 22 weken zwangerschap. Als je in Nederland woont is de behandeling veelal gratis. Dit geldt ook voor de abortus pil. Kom je uit het buitenland naar Nederland voor abortus? Dan moet je de behandeling zelf betalen. De exacte kosten kun je telefonisch opvragen. Het is van groot belang dat vrouwen die komen voor een abortus, worden behandeld met de nodige zorg en respect. Zij moeten zich veilig voelen en vertrouwen hebben in de medische professionals die hen behandelen. Heb je vragen over een behandeling? Aarzel niet en bel ons.

https://www.bloemenhove.nl/