Kamvast
Image default
Zorg

De behandelingen van Manueel therapeut Nijmegen

Een goede manueel therapeut Nijmegen is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijkt naar de manier waarop mensen bewegen en zorgt dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de pijn af. De manueel therapeut Nijmegen heeft de studie fysiotherapie een driejarige vervolgopleiding voor manueel therapeut gevolgd. Een manueel therapeut Nijmegen behandeld bijvoorbeeld hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug), klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn, heupklachten en lage rugklachten. Maar ook duizeligheid die komt door het bewegen van de nek of kaakklachten kunnen worden.

Waarom ga je naar de manueel therapeut Nijmegen?

Het doel van de therapie is zowel het herstellen of verminderen van de functiestoornissen en de pijn alsook het verbeteren van de vaardigheden in de dagelijkse activiteiten, het werk en in de sport. De manueel therapeut Nijmegen kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en de houding en bewegingen te verbeteren. Dit worden mobilisaties genoemd eventueel aangevuld met gedoseerde impulstechnieken oftewel manipulaties. Een mobilisatie is een repeterend toegepaste techniek, meestal in de beperkte bewegingsrichting. Een manipulatie is een mobilisatie in een eindstand, uitgevoerd met een gedoseerde snelheid met een korte impuls. Het is een zuiver passieve, voor een patiënt niet controleerbare beweging, waarbij een knappend geluid kan optreden. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig, vreemd, maar niet pijnlijk gevoel. Aan het einde van een behandelserie stuurt de manueel therapeut een rapportage naar de huisarts en/of specialist.

Afspraak maken?

Heb jij last van fysieke klachten die een manueel therapeut Nijmegen kan verhelpen? Maak dan een afspraak bij de kliniek. Binnen een week kan je vaak terecht voor een eerste afspraak.