Kamvast
Image default
Auto's en Motoren

Elektronische motor tuning vs chip tuning

Als u geïnteresseerd bent in het maken van een extra vermogen of verbeterde prestaties voor uw voertuig, dan wilt u misschien uw handen proberen op chiptuning. Maar net als elke hobby, kan dit ook gevaarlijk zijn, vooral als je niet weet wat je aan het doen bent. Dus, zal chip-tuning echt gevaarlijk zijn voor je auto?

 

– Nee dat is het niet. Chiptuning geeft je geen extra kracht of betere prestaties. Een extra power betekent alleen maar toegenomen prestaties en je kunt profiteren van dat met snellere slijtage en scheur aan je motor. De chiptuning bereikt eigenlijk de betere prestatieverbetering door een betere levering van lucht en brandstof aan de motor. Dit vertelt je al twee belangrijke dingen waar je aan moet denken wanneer je een chiptuning voor je voertuig kiest:

 

– Slechte weersomstandigheden kunnen chips veroorzaken van de verbrandingsprocessen van de auto. Wanneer u verschillende systemen installeert, zijn er kansen dat deze in strijd kunnen zijn met elkaar. Als iemand faalt, zal de andere ook worden beschadigd en het zal slechts een kwestie van tijd zijn totdat ze allebei breken.

Dit laat je alleen met gebroken motoren. En in de ergste gevallen kan de auto gewoon stoppen met werken.

 

– Slechte timing is een andere reden waarom chip-afstemming riskant is. Sommige mensen weten niet dat een timing van auto’s ook erg belangrijk is. De reden waarom uw motor mogelijk niet goed werkt, is omdat de timing te los of te strak is. De reden waarom je een probleem met je auto ervaart, is omdat de timing hoe dan ook te lopend of veel te strak is. En als u dit probleem niet corrigeert, kan uw motor mogelijk geen uitlaatrook produceren.

 

– Auto-enthousiastelingen zeggen dat mechanische tuning nog steeds beter is dan chip-afstemming omdat mechanische afstemming zich richt op de interne delen van uw motor. Met het gebruik van mechanische tuning, kunt u alleen de brandstofverbranding en emissie verbeteren. Dus als uw auto een revisie nodig heeft, is het alleen om de auto efficiënter te maken in termen van gaskilometerstand. Met het gebruik van tuning kunt u de motor langer laten gaan en een hoger brandstofverbruik hebben.

In de meeste gevallen beschouwen autoliefhebbers mechanische tuning als beter dan chiptuning.

 

Mechanische tuning is riskanter dan chiptuning. U hebt het risico om uw motor te vernietigen of andere essentiële delen van uw voertuig te beschadigen. Er is ook een grote mogelijkheid dat mechanische tuning niet goed werkt op uw type auto. En dus, als je je geld niet wilt verliezen voor iets dat niet echt helpt bij het verhogen van de brandstofefficiëntie van je auto, dan moet je je vasthouden aan elektronische motorafstemming. Met behulp van dit type tuner kunt u uw auto daadwerkelijk beter en efficiënter laten rennen. Inderdaad, elektronische motorafstemming is de betere keuze voor diegenen die hun auto-brandstofprestaties willen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance