Kamvast
Image default
Bedrijven

Handig vouwkarton voor dozen

Als u gaat verhuizen heeft u dozen van handig vouwkarton om al u spullen in te stoppen en in te vervoeren. De laatste jaren zijn de dozen van vouwkarton eigenlijk steeds meer gelinkt aan de pakketjes dienst. Sinds er meer online wordt besteld, worden er enorm veel dozen van vouwkarton door het hele land gesleept. Aan de dozen is vaak te herkennen van welk bedrijf het pakketje afkomstig is. Indien u zelf een webshop begint, kunt u overwegen om dozen van vouwkarton te gebruiken, deze nemen plat gevouwen niet veel ruimte in. Dat is één van de grote voordelen van vouwkarton. Het kan gemakkelijk opgeslagen worden. Daarnaast wordt er veel vouwkarton gebruikt bij knutselen, maar dat ter zijde. Het vouwkarton vormt stevige dozen, wat erg fijn is wanneer u de dozen wilt verzenden.

Soorten vouwkarton

De soorten vouwkarton kunt u onderscheiden aan de kleur en dikte. Het vouwkarton wordt in alle kleuren gemaakt en eventueel ook met een printje of met een logo als u dit wilt. Daarnaast kunt u de dikte van het vouwkarton bepalen. Dit kan van belang zijn met uw kosten, dikker vouwkarton is duurder en is zwaarder waardoor de verzendkosten hoger zijn. Echter is dikker vouwkarton wel steviger en dat zorgt ervoor dat de producten in de doos beter beschermd zijn. Ook is dikker karton beter bij regen. Dit is een kostenafweging die u zelf moet maken voor uw bedrijf, maar uw vouwkarton leverancier zal u hier zeker bij adviseren.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten van een doos van vouwkarton is niet lastig. Vaak heeft u de logica na één of twee dozen al door. Dat is makkelijk en daardoor gaat het proces van producten inpakken en klaar maken voor verzending heel snel. Het vouwkarton is hiervoor gemaakt, dat is erg handig.