Kamvast
Image default
Aanbiedingen

Vier tips om je nagels mooier en gezonder te maken

Nagelverzorging is een belangrijk onderdeel van persoonlijke hygiëne. Door je nagels schoon en goed verzorgd te houden, voorkom je dat er vuil en bacteriën onder komen, die infecties kunnen veroorzaken. Ook helpt een goede nagelverzorging voor beter uitziende nagels. Wil je ook mooiere en gezondere nagels, lees dan vooral verder.

1. Houd je nagels goed getrimd en gevijld

Je nagels netjes getrimd houden is een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om je nagels gezond te houden. Begin met het trimmen en vijlen van je nagels met een zachte nagelvijl om harde randen of oneffenheden weg te werken, zo blijven ze er ook netjes uitzien. Gebruik een nagelknipper van goede kwaliteit, of vraag een professional om je te helpen de vorm van je nagels te onderhouden. Nagelscharen en vijlen kun je online vinden bij topcode cosmetics.

2. Hydrateer je handen en nagels

Houd je handen gehydrateerd met een kwalitatieve handcrème en nagelriem olie. Door je handen en nagels te hydrateren kun je breuken voorkomen en een gezonde nagelgroei stimuleren. Masseer eerst nagelriem olie op je nagelriemen en op je nagels en masseer dan de vochtinbrengende crème in elke vinger en op de onderkant van je nagels waar je moeilijk bij kunt.

3. Vermijd agressieve chemicaliën

Je nagels blootstellen aan agressieve chemicaliën kunnen ze beschadigen, dus probeer het gebruik van producten met agressieve ingrediënten te vermijden. Dit geldt ook voor nagellakremovers, die vol zitten met alcohol en aceton, die beide je nagels kunnen uitdrogen en breuk kunnen veroorzaken. Nagellak remover is nodig om nagellak te verwijderen, maar gebruik het minimaal en was je handen nadat je de remover gebruikt hebt.

4. Bescherm je nagels tegen schade

Bescherm je nagels tegen schade door overmatig handen wassen, tuinieren of andere activiteiten waardoor ze kunnen afbrokkelen of barsten. Draag waar mogelijk handschoenen en wees extra voorzichtig bij het uitvoeren van taken met je handen om nagelbreuk te voorkomen. Houd je nagels ook uit de buurt van te hete temperaturen om voorkomen dat ze uitdrogen en barsten.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je nagels er gezond en mooi uit laten zien! Vergeet niet je handen en nagels altijd regelmatig te hydrateren, nagelknippers en vijlen van goede kwaliteit te gebruiken, agressieve chemicaliën te vermijden, en je nagels te beschermen tegen buitensporige activiteiten. Met een beetje zorg worden je nagels gezonder en mooier.

 

https://www.topcodecosmetics.nl/