Kamvast
Image default
Huishoudelijk

Waarom u een nieuwe groepenkast moet installeren

In deze tijd worden stopcontacten steeds belangrijker. De behoefte aan een goed stopcontact is nog nooit zo groot geweest, vooral in de wereld van vandaag waar de technologie elke dag geavanceerder wordt. Het zal u misschien verbazen dat uw huis of bedrijf niet hetzelfde aantal stopcontacten heeft als vroeger. Het kan zelfs zijn dat er voor elke kamer maar twee of drie beschikbaar zijn. Dit betekent dat je waarschijnlijk een nieuwe groepenkast moet installeren als je meer stopcontacten in je huis of kantoor wilt installeren. Als je dit niet snel doet, kan je productiviteitsverlies krijgen door het ontbreken van stekkers en andere extensies die nodig zijn voor verschillende apparaten zoals computers, televisies en andere apparaten. Laten we eens kijken naar de veelvoorkomende redenen waarom u een nieuwe groepenkast moet installeren.

Meer stopcontacten hebben

Een van de grootste redenen waarom u een nieuwe groepenkast moet installeren of een extra groep in de meterkast moet hebben, is omdat deze meer stopcontacten biedt dan wat uw elektricien oorspronkelijk heeft geïnstalleerd toen hij uw huis of kantoorgebouw jaren geleden bekabelde. Dit betekent dat er voldoende stopcontacten zijn in uw huis of bedrijfsomgeving, waardoor er geen verlengsnoeren nodig zijn. Over het algemeen is het erg handig om meerdere stopcontacten in je huis te hebben. Op deze manier hoef je geen verlengsnoeren te gebruiken. Het kan namelijk gevaarlijk zijn als je meerdere verlengsnoeren tegelijkertijd gebruikt om het gebrek aan stopcontacten te verhelpen.

Oude groepenkast vervangen

De groepenkast is het hart van uw elektrische systeem. Hierop is alle bedrading voor uw huis of bedrijf aangesloten. Een nieuwe groepenkast kan worden geïnstalleerd ter vervanging van een oudere die zijn levensduur heeft bereikt of onherstelbaar is beschadigd. Het vervangen van een groepenkast helpt problemen onderweg te voorkomen door versleten componenten te vervangen door nieuwe die betrouwbaarder en duurzamer zijn. Ook de oude groepenkast kan onherstelbaar beschadigd zijn en moet zo snel mogelijk worden vervangen. Als uw huidige groepenkast zijn levensduur heeft bereikt of onherstelbaar beschadigd is, schakel dan een elektricien in om deze onmiddellijk te laten vervangen door een nieuwe groepenkast. Zo kunt u verdere schade aan uw huis- of bedrijfsapparatuur voorkomen.