Kamvast
Image default
Bedrijven

Wat kost een zonnepaneel?

Zonnepanelen zijn vandaag de dag onmisbaar on onze samenleving. Niet alleen bedrijven maar ook particulieren maken gebruik van zonne-energie door panelen aan te leggen op hun eigen dak. Wellicht vraag je je af wat het allemaal kost en oplevert. In deze blog vind je alles over de kosten en baten van zonnepanelen.

4 verschillende soorten zonnepanelen    

Zonnepanelen worden onderverdeeld in twee categorieën: A-merk en B-merk panelen. Er wordt geadviseerd om te kiezen voor A-merk panelen sinds deze langer meer gaan. B-merk zonnepanelen zijn sneller aan vervanging toe wegens een kortere technische levensduur. Dit maak de investering in zonnepanelen minder rendabel. B-merk panelen worden vooral in lagelonenlanden zoals China gefabriceerd. Deze buitenlandse bedrijven zijn vaak nauwelijks tot niet bereikbaar. Ook hebben ze het nadeel dat ze door de afstand geen bepaalde klantenservices en diensten kunnen bieden.

Er zijn vier soorten zonnepanelen: monokristallijn, polykristallijn, glas-glas en amorf. Elk type paneel heeft zijn voor- en nadelen. Een monokristallijn paneel heeft een zeer goed rendement en is geschikt voor kleine daken omdat er minder oppervlakte voor nodig is. Deze panelen zijn duurder dan amorf en polykristallijn panelen. Polykristallijn zijn goedkoper als monokristallijn panelen en hebben een goed rendement. Deze panelen zijn ideaal voor grootte oppervlaktes. Amorf panelen zijn laag in rendement maar wel buigbaar. Dit maakt ze geschikt voor carports, voertuigen of voorgevels. Amorf panelen zijn dan ook goedkoper dan monokristallijn panelen. Het beste rendement is te verkrijgen met de glas-glas zonnepanelen echter is dit ook te merken in de prijs. De zonnepanelen zijn een ideale investering vanwege hun lange levensduur.

Kosten zonnepanelen installateur Nijmegen

Wat kost een zonnepaneel nou precies? Op deze vraag kan geen exact antwoord worden gegeven omdat de prijzen van zonnepanelen erg verschillen. Prijzen verschillen tussen de €300-€600,- en zijn afhankelijk van het merk en type paneel. Ook kunnen de installatiekosten per bedrijf verschillen. Wanneer je op zoek ben naar een zonnepanelen installateur Nijmegen kun je websites raadplegen die je helpen bij het zoeken naar de juiste professional.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-nijmegen/