Kamvast
Image default
Sport

Welke sportprijzen kies je voor verschillende sporten?

Nederland telt zo’n 10 miljoen wekelijkse sporters. Daarvan zijn er ruim 4 miljoen aangesloten bij minimaal één van de 25.000 sportverenigingen die Nederland telt. We kennen een enorme verscheidenheid aan sporten, van twirlen tot curling, stijldansen, rugby, voetbal en nog veel meer. Voor iedere sport worden in de een of andere vorm wedstrijden georganiseerd. Een groot jaarlijks toernooi, een regionale of landelijke competitie, of gewoon vriendschappelijk omdat het goed voor de conditie of ontspanning is.

Als organisator van een evenement kan het met zoveel verscheidenheid lastig zijn om de juiste prijzen te bestellen die het beste bij het evenement passen. In dit overzicht vind je daarom de meest populaire sporten van Nederland en de sportbekers en andere prijzen die daar traditioneel gezien bij horen.

Atletiek & medailles

Atletiek is van oudsher één van de meest populaire sporten. Niet alleen in Nederland maar in de hele wereld. In Nederland tellen de atletiekverenigingen ongeveer 140.000 leden en dit neemt nog steeds toe. Bij wedstrijden worden traditiegetrouw medailles uitgereikt. Je kunt zelfs medailles bestellen die een replica zijn van de Olympische medailles.

Tennis & wisselbekers

Tennis is met ruim 600.000 leden één van de grootste sporten van Nederland. Die leden zijn verdeeld over meer dan 1700 verenigingen de eredivisie en verschillende grote toernooien. Maar ook op de clubs zelf wordt er fanatiek, en competitief getennist. In veel gevallen kiezen organisatoren ervoor om een wisselbeker te kopen die binnen de club blijft. Het naamplaatje wordt uiteraard wel vervangen met de naam van de huidige winnaar!

Voetbal & kampioensschalen

Waarschijnlijk had je het al geraden maar voetbal is inderdaad veruit de meest populaire sport van Nederland. Met ruim twee keer zoveel leden als tennis, de nummer twee, kunnen we wel zeggen dat we echt een voetballand zijn. En als prijs in de voetballerij kun je natuurlijk niet anders dan een kampioensschaal kopen! Een replica van de schaal die ze in de Eredivisie uitreiken of één die je helemaal zelf hebt samengesteld.

 

Gerelateerde artikelen

Vier redenen om te investeren in goede keeperhandschoenen voor je kind

Pensessie in de winter

Bij fitness in Apeldoorn Zuid kan je je helemaal uitleven