Kamvast
Image default
Woning en Tuin

De aanschaf van een berging.

Heb je een ruime tuin? Dan zijn er tal van mogelijkheden om die ruimte goed te benutten en extra opslag mogelijkheden te creëren. Maar hoe creëer je extra ruimte zonder hierbij in een volledige verbouwing terecht te komen? 

Houten tuinkast

Één van de mogelijkheden is de aanschaf van een houten berging of tuinkast. Dit is een houten hutje die je gemakkelijk ergens in de tuin plaatst en waar je bijvoorbeeld je fietsen, tuinkussens of gereedschap in opbergt. Een tuinkast is een gemakkelijke stap voor wat extra opbergruimte. De tuinkast is te koop bij de bekende bouwmarkten en heb je al vanaf een paar honderd euro. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een tuinkast te maken. Het is hierbij voornamelijk van belang dat de juiste houtsoort gebruikt wordt, zodat je tuinkast bestand is tegen de verschillende weertypes die we in Nederland kennen. 

Stappenplan:

  1. Maak het frame van de tuinkast. Houd hierbij rekening met het soort dak zodat je weet wat de lengte van de zijwanden moet worden. 

  2. Maak openslaande deuren. Let hierbij op dat je de deuren niet te zwaar maakt. Het frame moet de deuren gemakkelijk kunnen houden. 

  3. Creëer een dak en een vloer. Het dak moet altijd schuin naar achteren lopen, in verband met de afwatering. 

  4. Breng dakbedekking aan. Dit zorgt ervoor dat de kast waterdicht is. 

  5. Deel de tuinkast naar wens in. Denk hierbij aan extra opberg legplanken, handvaten en sloten. 

Berging of aanbouw plaatsen

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledige berging of aanbouw te plaatsen zonder dat er een complete verbouwing aan te pas komt. Een prefab berging of aanbouw is een ruimte die in een kort tijdsbestek wordt geplaatst en kan dienen als tuinhuis of aanbouw. Bij een prefab berging worden de onderdelen in een fabriek geproduceerd en worden de onderdelen naar de locatie gebracht en opgebouwd. Het voordeel hiervan is dat het een korte doorlooptijd heeft, je zonder een volledige verbouwing gemakkelijk extra ruimte creëert en je huis helemaal in tact blijft. 

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/bergingen/