Kamvast
Image default
Beauty en verzorging

Wat is tattoo creme en wanneer gebruik je het?

Als je een tattoo hebt laten zetten, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Hiervoor kun je gebruik maken van tattoo crème. Er zijn verschillende soorten tattoo crèmes, maar welke is nu de beste voor jou? In dit artikel vertellen we alles over tattoo crème en wanneer je deze het beste kunt gebruiken!

Wat is tattoo crème?

Tattoo crème is een zalf of crème die je kunt gebruiken om je tattoo te verzorgen. Deze crèmes worden gemaakt van ingrediënten die de huid hydrateren en voeden, zoals sheabutter en jojobaolie. Daarnaast bevatten tattoo crèmes vaak vitamine E, waardoor ze helpen bij het voorkomen van littekens. Tattoo crèmes zijn er in verschillende varianten, met of zonder parfum of kleur.

Naast tattoo crèmes voor de verzorging van je tattoo, zijn er ook crèmes die je kunt gebruiken voordat je een tattoo gaat zetten. Deze tattoo crèmes dienen als een soort beschermende laag tussen de huid en het naaldwerk. Tattoo crèmes met lidocaine helpen bovendien om pijn tijdens het zetten van de tattoo te verminderen.

Wanneer gebruik je tattoo crème?

Tattoo crème is vooral bedoeld voor de nazorg van je tattoo. Gedurende de eerste twee weken moet je tattoo minimaal twee keer per dag ingesmeerd worden met tattoo crème. Dit doe je om ervoor te zorgen dat de tattoo voldoende hydrateert en niet uitdroogt. Let wel op: gebruik nooit vaseline, petroleum jelly of andere producten die olie bevatten op je tattoo! Deze producten kunnen het genezingsproces van de tattoo vertragen en irritatie veroorzaken.

Kies bij de aanschaf van tattoo crème altijd voor een hypoallergene variant, zonder parfum of kleur. Gebruik de crème niet alleen op de tattoo, maar smeer het ook in op de huid eromheen. Wanneer je tattoo genezen is, kun je overstappen op een gewone hydraterende crème voor dagelijks gebruik.