Kamvast
Image default
Auto's en Motoren

De voor- en nadelen van autotuning

Auto-afstemming is de opzettelijke wijziging van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere reeks gewenste prestatievoorwaarden dan die in eerste instantie ontworpen om te vervullen. Gewoonlijk is dit meestal grotere dynamische prestaties en verhoogde topsnelheid en brandstofefficiëntie, maar soms kunnen auto’s ook worden gewijzigd om een betere kilometerstand van het brandstof te geven, of zelfs soepeler prestaties. De modificaties zelf worden vaak het wijzigen van de auto genoemd en tunen het. Sommige van de voordelen van autotuning omvatten het volgende:

 

Performance-voordelen: Uiteraard is het primaire voordeel van autotuning dat het de prestaties verbetert. Dit wordt meestal gemeten in termen van macht, maar er zijn ook andere voordelen. Met het afstemmen van uw auto kunt u de manier waarop uw motor op de invoer reageert, waardoor u de manier waarop het loopt, kunt afstemmen. Dit kan op zijn beurt u helpen de best mogelijke rondetijden mogelijk te maken. Andere voordelen van het afstemmen van uw auto zijn meer betrouwbaarheid, minder slijtage op uw motor en de kans om uw motor aan te passen voor uw eigen specifieke behoeften. Deze voordelen komen echter voor een prijs.

 

Nadelen van de tuning van de auto: er zijn twee belangrijke nadelen van autotuning. De eerste is dat het een investering in tijd en geld vereist om op te treden. De tweede is dat omdat onderdelen specifiek zijn voor elke auto, ze allemaal compatibel moeten zijn met degenen die u hebt en degenen die u wilt vervangen. Als u na uw huidige wijzigingen verdere wijzigingen wilt uitvoeren, moet u nieuwe onderdelen kopen. Onderdelen zoals cilinders en zuigers zijn meestal duur en kunnen uw budget breken als u niet voorzichtig bent.

Omdat u ook specifieke onderdelen wijzigt, zoals cilinderkoppen, nokkenassen en cilinderkleppen, moet u hun juiste installatie kennen om later problemen te voorkomen.

 

Motoren hebben de neiging om de macht te verliezen terwijl ze ouder worden en hun efficiëntie neemt af. Dit is ook de reden waarom mensen draaien tot het vervangen van versleten bougies met nieuwe. Het probleem met deze methode is echter dat het vervangen van een bougie of zelfs vervangt met een nieuwe kan uw garantie ongeldig maken. Om deze reden gebruiken veel mensen die Tune-UPS uitvoeren, ook aftermarket-injectoren gebruiken om de hoeveelheid stroom te vergroten die ze aan hun motoren kunnen toevoegen.

 

Het derde nadeel is dat, hoewel aftermarket-injectoren kan helpen de stroom te verhogen, er geen garantie is dat de uitvoering consistent kan blijven. Omdat injectoren werken door brandstof in uw motor te injecteren, is er een mogelijkheid dat het brandstofmengsel mogelijk niet de leiding heeft. Dit kan leiden tot een overproductie van verbrandingsproducten, bekend als VOS- of vluchtige organische verbindingen, die niet alleen in uw motor verbrandt, maar ook de lucht om u heen kan vervuilen. Om dit te voorkomen, raden de experts van de motor afstemming niet aan om wijzigingen aan uw voedingseenheid te doen totdat u al bekend bent met het specifieke merk en het model van uw auto.

 

Als u denkt dat aftermarket-chips en vermogensverhogingen de enige voordelen zijn van motorenafstemming, denk dan opnieuw na. Hoewel deze onderdelen u kunnen helpen bij het verkrijgen van enkele voordelen, zijn er ook enkele nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn. Niet alle Aftermarket-producten worden gemaakt voor alle merken en modellen van auto’s. Als uw auto bijvoorbeeld een directe injectie benzine-engine heeft, moet u controleren op het juiste deel. De meeste mensen zijn echter niet op de hoogte van dit en vinden dat ze een nieuwe chip of een deel van de fabrikant moeten kopen. De kosten van deze onderdelen kunnen veel hoger zijn dan wat u besteedt aan de diensten van een tuner.


Klik hier voor meer informatie Chipperformance