Kamvast
Image default
Energie

Door een aggregaat met opslag energie gebruiken in plaats van diesel

Een aggregaat voorzien van opslag energie

Als je kijkt naar aggregaten zie je dat de opslag van energie hiervoor steeds vaker voorkomt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een accu die wordt aangesloten op het aggregaat. Laatstgenoemde werkt uit zichzelf dikwijls op een dieselmotor. Met het oog op een schoner klimaat is de opslag van energie meer en meer belangrijk aan het worden. De mogelijkheden nemen hierbij ook toe. Die zorgt zowel voor een schoner milieu als voor een schonere aggregaat. Deze kan namelijk schade als roetvorming ondervinden wanneer er te lang op een te laag percentage deellast wordt gewerkt. Ook hier zal klimaatvriendelijke opslag energie kunnen generen op de meest benodigde momenten.

Opslag energie zorgt voor minder uitstoot

Juist omdat het aggregaat vaker een beroep doet op de aangesloten accu zal de originele dieselmotor steeds minder zijn werk hoeven doen. Dit scheelt uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan een bouwplaats waar ’s nachts alleen maar lampen en camera’s hoeven te draaien. Als een regulier aggregaat deze taak op zich moet nemen zal deze niet op volle kracht werken. Hierdoor blijft de deellast voor een lange tijd laag wat kan resulteren in schade. Zet je op deze bouwplaats een aggregaat dat via accu opslag energie kan gebruiken? Dan hoeft de dieselmotor niet te draaien en kan de accu de stroom leveren. Naast dat dit een hoger rendement geeft zal ook de uitstoot afnemen. Tevens zal het aggregaat door de accu stiller zijn werk doen.

Bespaar diesel door opslag energie

Wanneer op niet-piekuren veelvuldig de accu gebruikt wordt kan je veel besparen op diesel. Dit kan oplopen tot gigantische besparingen. Deze zijn zowel voordelig voor jouw portemonnee als voor het milieu. Je slaat dus met energieopslag twee vliegen in één klap.

Met behulp van zeer groene opslag energie gebruiken

Als je dacht dat een accu aansluiten op het aggregaat de meest groene oplossing was dan ben je er nog steeds niet. Hoewel dit al een fantastische meerwaarde biedt op je diesel-aggregaat is er nog een milieuvriendelijkere versie. Denk hierbij aan een extra toevoeging als opslag op je energie. Een voorbeeld hiervan is zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen energie opslaan in de accu. Op deze manier gebruikt het aggregaat eerst de zonnepanelen, daarna de accu en pas als allerlaatst de dieselmotor. Ook hierdoor bespaar je enorm op diesel, geld en uitstoot.

Met energieopslag naar een schonere toekomst

Door in te zetten op accu’s gekoppeld aan aggregaten ga je een schonere toekomst tegemoet. Het is verstandig om te kijken welke mogelijkheden er binnen jouw grenzen liggen. Zo kun jij met energie opslag je steentje bijdragen aan een groener milieu.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/