Kamvast
Image default
Energie

Voordelen van een werkende radiator

Een goede Radiatorbekleding zie je bijna in elke woonkamer. Maar verwar deze niet met een convector. Beide zijn een soort verwarming, maar dan werken ze net op een andere manier. Een radiator geeft vooral stralingswarmte af en een convector vooral convectiewarmte. Bij convectiewarmte zal de ruimte sneller opwarmen maar de lucht die het uitblaast is niet gezond. Bij stralingswarmte is de lucht gezonder, voelt het fijner en warmer aan en zijn er weinig temperatuurverschillen.

Nadelen van een radiator

Een radiator koelt maar geleidelijk af, daarom is het lastiger om het sneller wat koeler te maken in je huis. Verder kan een radiator er lelijk uitzien in je woonkamer. Gelukkig is er een trend die ervoor zorgt dat er een stijlvolle kast omheen komt: radiatorbekleding.

Radiatorbekleding

Door radiatorbekleding toe te voegen aan je radiator zal het design hiervan versmelten met de rest van je woonkamer. Het ziet er beter uitzien en de waarde van je huis zal waarschijnlijk ook verhogen. Zeker wanneer je nog best een oude radiator hebt hangen waarbij je buizen ook te zien zijn in de woning. Bij nieuwere huizen zal het eerder mooi weggestopt zitten.  Daarnaast creëer je bij radiatorbekleding een soort veiligheid voor kleine kinderen. Zo kunnen zij de hete buizen en de hete radiator zelf niet aanraken en zich eraan bezeren. Door er dus een soort stijlvolle kast omheen te plaatsen heb je er meer plezier van. Je kunt uiteraard zelf een design kiezen voor de radiatorbekleding en deze wordt dan op maat gemaakt zodat het perfect om de radiator past. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen om te zien wat het je ongeveer gaat kosten. Zo kun je ook alle wensen doorgeven met betrekking tot het design van de radiatorbekleding. Op de website kun je ook voorbeelden bekijken van hoe andere mensen het hebben laten doen.