Kamvast
Image default
Vakantie

Glamping bij een stad

Veel Nederlanders zijn opgegroeid met eindeloze zomervakanties op de Franse camping. Kamperen staat voor ons veelal gelijk aan natuur, bossen, vaak een riviertje om in te zwemmen. Maar ook met ongemakken zoals muggen, een lek luchtbed of een slaapzak die net niet warm genoeg is.

Het kamperen van nu is echter allang niet meer het kamperen van vroeger.

Om te beginnen is kamperen tegenwoordig vaak een stuk luxer. Glamping, glamorous camping, is langzaam mainstream aan het worden. En laten we wel wezen, glamping is geweldig: je hebt de outdoor kampeerbeleving, maar je verblijf staat helemaal voor je klaar bij aankomst. Je hoeft niet te hannessen met tentharingen en scheerlijnen, maar kunt direct je spullen op het (echte) bed ploffen. En het eten…laten we het erop houden dat die eenvoudige keuken die bij glamping standaard is een hele vooruitgang is op de oude kookstelletjes.

Dan dat andere, het idee dat glamping altijd in de Franse natuur moet zijn. Het belangrijkste is dat glamping je een fijne plek geeft om tot rust te komen. En dat kan net zo goed in de buurt van de stad, of in eigen land. Ga gewoon naar een glamping in Nederland, bijvoorbeeld aan de kust, of in de natuurgebieden van Gelderland, Overijssel en Drenthe. Ja, daar is veel natuur, maar je bent óók altijd vlak bij de stad.

Daardoor wordt je vakantie een stuk leuker: de ene dag wandel je door de bossen, de volgende dag bezoek je het Rijksmuseum, de Hermitage of het Anne Frankhuis. Het kan, wanneer je kiest voor een glamping nabij Amsterdam Of wie weet wissel je een bezoek aan de Hunebedden in Borger (Drenthe) af met een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum op de Veluwe.

Kies voor een glamping bij een stad en je hoeft je nooit te vervelen. Of je nu een braderie wilt bezoeken, een weekmarkt of een groot festival wilt bezoeken. Elke glamping is anders, welke het beste voor jou is, is een keuze die je zelf het beste maakt. Maar welke je ook kiest, het avontuur van morgen is vlak om de hoek.

Kijk op www.glampings.nl voor een overzicht van alle glampings (zowel in de natuur als bij de stad) in Nederland.