Kamvast
Image default
Bedrijven

Het belang van een goede makelaar

Een makelaar zorgt voor een soepel verloop voor zowel de aankoop als verkoop van een woning. Een makelaar neemt de lastige taken bij u weg en tegelijkertijd dus ook de zorgen. Naast het doel een huis te verkopen heeft een makelaar ook als doel u gelukkig te maken.

Vind een makelaar die u vertrouwt

Als eerste is het belangrijk dat u uw makelaar vertrouwd, hij loopt tenslotte toch met potentiële kopers door uw huis. Vaak is ook het geval dat bij grote makelaarskantoren degene met wie u de gesprekken voert niet de bezichtigingen doet, als u dat niet prettig vindt kunt u het beste navragen wie de bezichtigingen doet. 

Goedkoop is niet altijd de beste optie zijn

De goedkoopste makelaar is niet altijd de beste optie, soms kan dit je zelfs te veel geld kosten. Goedkope makelaars hebben vaak veel huizen om te verkopen dus hebben ze minder tijd over voor jouw huis. Ga daarom goed met je makelaar in gesprek en vraag wat ze allemaal wel en niet doen voor de kosten die gerekend worden.

Op welke manier wordt er contact gehouden?

Het is belangrijk om te weten hoe je contact houdt met je makelaar, de tijden van kopen en verkopen is vaak spannend en daarom is het wel fijn dat als je met vragen zit je deze ook kan stellen. Je hebt makelaars die alleen tijdens kantooruren (9:00-17:00) bereikbaar zijn maar dit kan vaak ook verkeerd uitkomen en het is immers ook al wat verouderd. Het kan namelijk zijn dat u zelf ook van 9:00 tot 17:00 werkt en tussendoor geen tijd heeft om te bellen. Bespreek daarom goed hoe het contact verloopt.

Hoe wordt uw huis gepromoot?

Hoe een makelaar uw huis promoot is ook belangrijk, dit maakt of breekt een makelaar. Het is natuurlijk de bedoeling een huis op een dusdanige manier te promoten dat het veel kijkers trekt. Het is daarom belangrijk wat een makelaar allemaal doet om het huis te promoten en of dit allemaal bij de prijs inbegrepen is.