Kamvast
Insolventie

Hoe wapent u zich tegen slotenvergrendeling

Cijfers tonen aan dat bij 72% van de inbraken de indringer via een deur binnenkomt. Dit kan zijn omdat het is ontgrendeld, of ze hadden een reservesleutel of ze hebben de deur zelf afgebroken. De meest gebruikelijke methode om via de deur binnen te komen, is echter dat de inbreker het slot open forceert (27% van de gevallen) en een van de populairste methoden om sloten te verbreken, wordt ‘vergrendelen’ genoemd.

Slotvergrendeling

Vergrendelen van sloten is zo breed geoefend omdat het geen specifieke expertise vereist, gebruik makend van gemeenschappelijke gereedschappen zoals een hamer of molgrepen om de sluitcilinder fysiek op een deur te grijpen en vast te klikken. Als het slot uit het handvat steekt, zal dit de inbraak gemakkelijk kunnen bereiken, anders is het gebruikelijk om kracht te gebruiken om het handvat van de deur te buigen of te scheuren en zo de cilinder beter vast te pakken.

De soorten sloten die door deze vorm van inbraak worden bedreigd, worden Euro-cilinders genoemd en zijn meestal te vinden in de meeste uPVC-deuren. Er zijn verschillende varianten van dit slot: de enkele cilinder, die slechts aan één zijde toegang biedt tot de sleutel; De dubbele cilinder, die aan beide zijden toegang biedt tot de sleutel; en de dubbele cilinder met een duimomwenteling die aan de ene kant een sleutel heeft en aan de andere kant een duimomslag. Als u een van de hier beschreven sloten heeft, waarom neemt u dan niet twee minuten de tijd om te controleren of deze uit de hendel steekt, hoe verder de cilinder uitsteekt hoe eenvoudiger het is om het slot te klikken.

Omdat dit een van de meest gebruikte methoden is om te breken en binnen te komen, hebben slotfabrikanten hard gewerkt om sloten te maken die niet kwetsbaar zijn. Yale heeft bijvoorbeeld een slot geproduceerd, een ‘TS007 3-sterren Kitemarked Anti-Snap’ die ze beschrijven als een ‘beveiligingsproduct om maximale veiligheid te bieden tegen bekende cilinderaanvalmethoden’. Het is indrukwekkend functies omvatten een obstakelbeveiligingssectie in de cilinder die zal afknappen “opofferend” als ze worden aangevallen, en maakt het veel moeilijker voor de indringer snap de overige delen van de cilinder om binnen te komen. Combineer deze met zijn “geharde greep deflectors”, die zal dergelijke vastgrijpen van de rest van de cilinder moeilijke en een “geharde versterkte balk” die bedoeld is om ‘flex’ in werking in plaats van breken, en dit zal hopelijk reactie meeste indringers geen andere keus dan op te geven.

Slotenmaker Den Haag

Als u zich zorgen maakt over uw sloten, kunnen we enquêtes over de beveiliging van uw woning uitvoeren, evenals anti-klik sloten op uw deuren aanbrengen. Neem dan direct contact op met slotenmaker Den Haag, onderdeel van Lock Secure Nederland.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag