Kamvast
Image default
Groothandel

Waarom worden labels gebruikt

Waarom worden labels gebruikt

 

Labels zijn niet zomaar stickers die we op dingen plakken. Ze hebben een veel belangrijkere functie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de dozen die je ziet in een magazijn of in een winkel. Vaak zitten er labels op. Waarom zou je denken. Nou, die labels geven belangrijke informatie over wat er in de doos zit. Het kan bijvoorbeeld zeggen wat het product is, hoeveel erin zit, en waar het vandaan komt. Maar labels kunnen ook vertellen hoe je met een doos om moet gaan. Sommige labels waarschuwen dat een doos zwaar is of dat er breekbare spullen in zitten. Dit zijn veiligheidslabels. Ze helpen om ongelukken te voorkomen. Labels maken het leven dus een stuk makkelijker.

 

Alles in een categorie

 

Labels doen meer dan alleen informatie geven. Ze helpen ook om dingen in categorieën te plaatsen. Stel je voor dat je een grote stapel dozen hebt. Zonder labels zou het een hele klus zijn om uit te zoeken welke doos waar hoort. Maar met labels kun je in één oogopslag zien welke dozen bij elkaar horen. Dat is superhandig als je bijvoorbeeld een winkel runt. Je kunt dan alle dozen met hetzelfde label bij elkaar zetten. Zo weet je precies waar alles is en hoef je niet elke doos open te maken om te zien wat erin zit. 

Goed overzicht creëren

 

Labels helpen ook om een goed overzicht te creëren. Dat is vooral belangrijk in grote magazijnen. Daar zijn soms duizenden dozen en het zou een nachtmerrie zijn om zonder labels te werken. Met labels weet je precies waar elke doos naartoe moet. Je kunt bijvoorbeeld labels gebruiken om aan te geven waar in het magazijn een doos hoort. En als je een specifieke doos zoekt, hoef je alleen maar het juiste label te zoeken. Dat bespaart een hoop tijd en moeite. En het voorkomt ook fouten. Zonder labels zou je bijvoorbeeld per ongeluk de verkeerde doos kunnen pakken. Maar met labels is die kans een stuk kleiner. Zo dragen ook veiligheidslabels bij aan een goed overzicht. 

https://labelfabriekholland.com/veiligheidslabels/