Kamvast
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarop letten bij de koop of verhuur van stalen bekisting?

Wanneer u werkt met een stalen bekisting, is het ten eerste raadzaam om de certificaten van het staal te controleren. Staal moet geproduceerd worden volgens de in Europa geldende normen voor staal. Aan deze regels moet voldaan worden omwille van de kwaliteit en veiligheid van het staal. Waarop moet u echter nog meer letten bij het kopen of huren van een stalen bekisting?

Waaraan moeten ontwerpen van de stalen bekisting voldoen?

Hieronder volgt een opsomming van enkele aspecten, waarop u moet letten tijdens het ontwerp van de bekisting. In de uitvoering moeten deze zaken opgevolgd en gecontroleerd worden:

  • Wandbekistingen moeten altijd beschermd zijn tegen omvallen.
  • De steigerelementen die zorgen voor opplaatsing van de bekistingswanden aan de rand van de betonvloer moeten stevig verankerd zijn, zodat ze niet door wind of andere zaken belast worden.
  • Wand- en kolombekistingen moeten zijn voorzien van goede werksteigers, zodat er fatsoenlijk beton gestort kan worden.
  • Grootwandbekistingen mogen niet boven de vloer uitsteken.
  • Steigerwerk moet voorzien zijn van deugdelijke leuningen.

Vanuit Arbo en milieu worden er uiteraard ook eisen gesteld aan een stalen bekisting. Veiligheid aan de bekisting is daarbij de prioriteit. Persoonlijke veiligheid moet in acht genomen worden, maar zo gelden er ook eisen aan de stabiliteit en constructie van de bekisting. Tevens moeten hulpmiddelen, die helpen bij de verharding van het beton voldoen aan eisen wat betreft het milieu, zoals geen gebruik van oplosmiddelen en dergelijken.

Koop daarom uw bekisting bij de expert

Doordat u op zoveel zaken moet letten, kunt u beter uw stalen bekisting bij een deskundig bedrijf kopen of huren. Construx is een van de meest vooraanstaande leveranciers van bekistingen in Europa, waar u een stalen bekisting kunt kopen of huren. De bekistingen zijn van een prima kwaliteit en voldoen aan de strenge normen.

https://www.construx.eu/nl/