Kamvast
Image default
Gezondheid

Vijf tips voor een lekker warm huis

De winter is er nog niet maar het is altijd goed om je voor te bereiden. Hoewel het ontzettend gezellig kan zijn om na een winterwandeling lekker knus samen op de bank te kruipen en een kop chocomel te drinken is de winter vooral ook heel erg koud. Met deze vijf tips blijft het bij jou thuis ook in de winter lekker warm.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is ideaal voor de echte koukleumen. Wel een dingetje voor volgend jaar, want vloerverwarming moet onder de vloer geplaatst worden en dat is wel even een klusje. Tegels en steen zijn de beste vloer om over vloerverwarming te plaatsen. Deze materialen hebben een goede thermische geleidbaarheid en geleiden de warmte dus goed naar je voeten. Je hebt vloerverwarming systemen op elektriciteit, die zijn het duurzaamst, vloerverwarming op water is het goedkoopst.

Warmtedeken

Een Qnuss warmtedeken heeft tal van voordelen die het overwegen waard zijn. Je kunt bijvoorbeeld je eigen slaaptemperatuur instellen voor een slaapervaring op maat. Ook is het goed voor je gezondheid; het helpt spierpijn te verlichten en bevordert ontspanning. Bovendien hoef je misschien minder te stoken, wat weer scheelt in de energiekosten. Een warmtedeken kan ook allergieën verminderen en biedt comfort voor stellen. Ieder kan zijn of haar eigen kant van het bed instellen, zonder de ander te storen.

Maak de radiator vrij

Als je optimaal wilt kunnen profiteren van de warmte van je radiator moet je zorgen dat deze vrijstaat. Als er een hele berg spullen voor je radiator staat kan de warmte natuurlijk niet lekker de ruimte binnendringen. Zet dus geen meubels tegen je spullen aan en laat er ook geen was op drogen (dat is sowieso erg slecht voor je kleren).

Radiatorfolie

Helaas gaat, zeker in slecht geïsoleerde ruimtes, een hoop warmte van je radiator verloren via de muur. Om dit effect te verminderen kun je radiatorfolie achter de radiatoren plakken. Dit is eigenlijk een soort aluminiumfolie dat de warmte van je radiator terugkaatst. Zo komt meer warmte van je radiator daadwerkelijk in de ruimte terecht.

Dubbel glas

Hebben jouw ramen nog geen dubbel glas? Breng daar dan zo snel mogelijk verandering in! Als je geen tijd of zin hebt om het hele raam eruit te slopen kun je altijd als tijdelijke oplossing een voorzetraam of isolatiefolie gebruiken. Dat geeft jouw raam van enkel glas een dubbel-glas-effect. Dikke gordijnen kunnen in de nacht ook een hoop kou buitenhouden. Kortom: er zijn talloze manieren om je huisje deze winter lekker warm te houden. Met goede isolatie, vloerverwarming en een warmtedeken zit jij er deze winter heerlijk bij!