Kamvast
Image default
Gezondheid

Zo stop je met roken

Als je een roker bent, kom je vanzelf ergens op een moment dat je bedenkt dat je wilt stoppen met roken. De reden hiervoor kan van alles zijn. De een stopt voor het geld, de ander voor de gezondheid, sommige stoppen omdat ze niet willen dat hun kinderen zien dat ze roken en geen slecht voorbeeld willen zijn. Wat de reden ook is, het is altijd goed om te stoppen met roken. Op het moment dat je zegt ik stop met roken is de eerste stap al gezet. Bedenk echter wel dat er nog een aantal stappen nodig zijn voor je daadwerkelijk gestopt bent. In dit artikel zal er vooral gekeken worden naar de voorbereidingen die je kan treffen om ervoor te zorgen dat je stoppoging ook succesvol wordt.

Wetenschap

Als eerste is het goed om te weten dat de manier waarop een sigaret is samengesteld, gebaseerd is op wetenschap. De juiste combinatie van de vele ingrediënten zorgt ervoor dat je verslaafd raakt. De tabaksindustrie weet dit, de gezondheidszorg weet dit en toch is het zo dat je op elke mogelijke manier ziet dat campagnes en programma’s die de wetenschap van de sigaret echt willen aantonen geblokkeerd worden. Terwijl het idee eenvoudig is: Als je de wetenschap achter de sigaret begrijpt, dan begrijp je ook de wetenschap die nodig is om te stoppen. Door op deze manier naar het stoppen te kijken, zie je andere resultaten dan bij het gebruik van bijvoorbeeld nicotinepleisters of andere stopmethode.

Motivatie

Veel rokers zeggen van zichzelf: Ik zou best willen stoppen maar ik ben nu nog niet gemotiveerd. Ik ben bang dat ik ga aankomen, ik denk niet dat ik het vol kan houden. Alle argumenten die je gehoord hebt, zijn wat dat betreft ook in het hoofd van veel rokers naar boven gekomen. Maar uiteindelijk zit er in elke roker wel een verlangen om te stoppen met het roken. Iedereen die rookt weet namelijk ook dat het ongezond is en dat het beter is om te stoppen. 

Plan maken

Als je wilt stoppen wordt er vaak geadviseerd om een goed plan te maken. Op welke manier kan je het beste stoppen, wat kan je allemaal doen. Waar moet je rekening mee houden. Als je echter de wetenschap bekijkt die achter de sigaret zit, is het dus belangrijk om ook het stoppen als wetenschap te benaderen. Je plan is dan ook om voor elke stof die er in de sigaret of de tabak zit een methode te ontwikkelen om de verslavende werking van de stoffen tegen te gaan en te neutraliseren. Op die manier kan je stoppen met roken. Een goede ondersteuning is een cursus die op dit vlak je ondersteuning biedt.

https://www.ikstopermee.nl/