Kamvast
Image default
Beauty en verzorging

10 Voorzorgsmaatregelen voor het kiezen van een plaats voor uw eerste tatoeage

Gaat u uw eerste tatoeage zetten? Dan is het belangrijk dat u aan bepaalde dingen denkt en rekening houdt. Zoals het kopen van Bepanthen tattoo creme na het zetten van uw tatoeage. Ook voordat u begint zijn er een aantal stappen die u kunt doorlopen.

10 voorzorgsmaatregelen

1. Zorg ervoor dat de shop schoon en georganiseerd is, en dat alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen worden genomen. Onderzoek op voorhand het sterilisatieproces voor naalden, scheermesjes en andere apparatuur die gebruikt wordt om uw tatoeage uit te voeren.

2. Neem de tijd om enkele portfolio’s van verschillende artiesten te bekijken voordat u beslist met wie u wilt werken. Zo weet u zeker dat u iemand vindt wiens stijl echt overeenkomt met uw visie op de tatoeage.

3. Stel vragen! Als er iets is dat nadere toelichting behoeft of als iets niet helemaal goed voelt, aarzel dan niet om vragen te stellen – hoe klein ze ook lijken. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij de kunstenaar, het proces en de studio zelf.

4. Laat u niet verleiden door goedkopere prijzen. Het kan verleidelijk zijn om met een minder ervaren of goedkopere artiest in zee te gaan, maar zorg ervoor dat u niet inlevert op kwaliteit – tatoeages zijn permanent en er is geen manier om een slecht werk ongedaan te maken!

5. Controleer recensies online – dit zal u een idee geven van hoe goed andere klanten de shop vonden, evenals mogelijke waarschuwingssignalen (bv. artiesten die de veiligheidsprotocollen niet volgen).

6. Zorg ervoor dat de door u gekozen locatie beschikt over de nodige certificeringen en vergunningen van de relevante gezondheidsautoriteiten. Dit zal ervoor zorgen dat alle procedures veilig en volgens de vastgestelde richtlijnen worden uitgevoerd.

7. Voordat u begint zorg ervoor dat u het tatoeageproces goed begrijpt en weet wat u kunt verwachten aan pijn en ongemak.

8. Kies een ontwerp dat betekenis heeft voor u, in plaats van iets dat trendy of ‘cool’ is voor anderen. Dit zal ervoor zorgen dat uw tatoeage een blijvende betekenis en belang heeft.

9. Denk goed na over mogelijke plaatsing – bepaalde delen van het lichaam kunnen na verloop van tijd sneller verouderen, uitrekken of vervagen, dus het is belangrijk om vooruit te denken bij het kiezen van de plaats van uw tatoeage.

10. Drink geen alcohol voordat u een tatoeage laat zetten, omdat dit uw bloed kan verdunnen, waardoor de kans op overmatig bloeden tijdens de procedure toeneemt.