Kamvast
Image default
Beauty en verzorging

Saunabezoek? Hier vind je alles wat je nodig hebt

Ben jij van plan om binnenkort lekker een dagje naar de sauna te gaan? Een dagje wellness is een heerlijke manier om lekker te ontspannen. Natuurlijk is het wel belangrijk om deze dag goed voor te bereiden. In dit blog vertellen we je daarom alles over wat je nodig hebt wanneer je een dagje naar de sauna gaat. Lees snel verder voor onze tips!

Een hamamdoek

Natuurlijk kun je in een sauna niet zonder handdoek, maar wist je dat hamamdoeken veel geschikter zijn om mee te nemen dan gewone badlakens? Hamamdoeken werden eeuwen geleden al gebruikt in Turkse badhuizen, en zijn vandaag de dag nog onverminderd populair onder saunabezoekers. Hamamdoeken zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe of katoen en zijn heerlijk dun en licht. Daardoor zijn ze niet alleen fijn om jezelf mee af te drogen, je kunt ze ook gebruiken als lichaamsbedekking wanneer je even snel van de ene naar de andere sauna wilt verplaatsen. Ook kun je ze gebruiken om op te liggen. De meeste hamamdoeken zijn voorzien van prachtige motieven en mooie kleuren. Deze musthave mag dus zeker niet ontbreken in je sauna tas!

Een katoenen badjas

Een badjas is ontzettend handig om mee te nemen naar de sauna. Je trekt ze gemakkelijk aan en uit en ze zorgen dat je het niet te koud krijgt. Voor een lekker dagje wellness is een badjas van katoen het meest aan te raden. Katoen is een ademende stof die zich aanpast aan je huid en de omgevingstemperatuur. Zo voelt een katoenen badjas in de zomer lekker luchtig, maar kan hij je in de winter juist lekker warm houden.

Een saunakilt

Een saunakilt wordt ook wel een omslagdoek of sauna handdoek genoemd. Dit zijn comfortabele doeken om je lichaam makkelijk en snel mee te bedekken. Je hoeft hem slechts om te slaan en de saunakilt blijft goed op zijn plek zitten. Wil je een saunakilt aanschaffen? Koop er dan een van een lekkere zachte stof, dat zit wel zo comfortabel.

Een flesje water

Tijdens je bezoek aan de sauna is het ontzettend belangrijk dat je genoeg blijft drinken. Dit komt omdat je veel vocht verliest door de warme temperaturen. Een flesje water is daarom geen overbodige luxe. Zo voorkom je dat je uitdroogt. De meeste sauna’s zijn uitgerust met verschillende tappunten en kranen waar je je flesje de hele dag kunt bijvullen. Naast water kun je ook thee of vruchtensap drinken. Het nuttigen van alcoholische dranken kun je tijdens je dagje sauna beter vermijden. Alcohol droogt je lichaam namelijk alleen maar verder uit, en dat wil je natuurlijk niet.

Een boek of een tijdschrift

Ben je van plan om de hele dag naar een sauna of wellnesscomplex te gaan? Dan zit je waarschijnlijk niet de hele dag alleen maar in sauna’s en stoombaden. Veel sauna’s hebben ook fijne ligbedden om even heerlijk te ontspannen. Houd je van lezen? Dan is dit het ideale moment om er even een boek of een tijdschrift bij te pakken. Als je een leesbril nodig hebt dan moet je deze uiteraard ook niet vergeten.

Fijne slippers

Slippers mogen ook zeker niet ontbreken tijdens jouw dagje in de sauna. Let op: de vloeren van een sauna kunnen heel glad zijn. Kies daarom voor slippers met goede grip. Ook is het belangrijk dat ze tegen water kunnen, want ze worden waarschijnlijk vochtig. Je zult merken dat je je slippers vaak achterlaat bij de ingang van een sauna of stoombad. Daarom is het niet handig om je allerduurste slippers mee te nemen die je niet onbeheerd achter durft te laten.

Shampoo, conditioner en douchegel

Sommige sauna’s stellen shampoo, conditioner en douchegel ter beschikking aan hun gasten, maar dit is lang niet altijd zo. Bovendien vind je het misschien prettiger om je eigen douchespullen te gebruiken.

https://xziir.nl/